Гуцанов: Не трябва да гоним Митрофанова

Близо сме до конфликта и е нужно да внимаваме, предупреди депутатът
Обновена: 8 апр 2022 20:57 | 8 апр 2022 20:39, Красимир Ангелов
49

Има ли риск за съществуването на коалицията покрай драмата с войната в Украйна и споровете около новия ръководител на БНБ?

"Няма предпоставка за разпад на коалицията. Има определено напрежение между два от коалиционните партньори за избор на шеф на БНБ. Не смятам, че БНБ може да бъде предпоставка за разпад на коалицията", заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Относно SMS - заплахата към Любомир Каримански, Гуцанов подчерта, че е нужно службите да разберат кой стои за нея по най-бързия начин.

"Най-разумно е коалиция да излезе с едно предложение за шеф на БНБ. Това е най-полезното. Добре е кандидатът да бъде безспорен професионалист, признат и у нас, и в чужбина", изтъкна депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Събеседникът  е категоричен, че водещото в ситуацията трябва да е кое е най-доброто за банковата система на страната ни. И добави, че разумът трябва да надделее и коалицията да излезе с един кандидат за шеф на БНБ.

Гуцанов коментира и темите дали е необходимо да изпратим оръжия на Украйна и да обявим руския посланик у нас за персона нон грата.

"Не смятам, че когато сме на 300 км от този мащабен конфликт, трябва да участваме толкова активно в него. Не считам, че в момента трябва да се коментира изгонването на руския посланик у нас в тази сложна обстановка, в която се намира светът. Трябва да сме по-внимателни в действията си, защото националната сигурност на България е на първо място. Важно е хората да са спокойни и да знаят, че ще имат топлина, газ, храна", заяви социалистът.

А относно това дали премиерът е разкрил секретна информация за операцията по спасяването на блокираните български моряци в Мариупол, депутатът от БСП каза, че "когато става дума за военни операции, и те трябва да бъдат успешни, е добре да не се коментират".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
17
 
! Отговори
Мда преди 2 години
ПО-ДАЛЕЧ ОТ РАША, ЗНАЧИ ПО-БЛИЗО ДО РАЗВИТИЕТО, ЕВРОПА, МИРА И ЩАСТИЕТО!!! РАЗВОДА С ОКУПАТОРА ДОНЕСЕ НА БЪЛГАРИЯ СВОБОДА!
20
11
 
7
 
! Отговори
Ъц преди 2 години
Гониш - не гониш, вече все тая, шъ го ...ме яко Зимъска с високите цени на електричество, горива, транспорт и храна! Квото сме си надробили, това ще сърбаме!
19
5
 
17
 
! Отговори
Bg izmet преди 2 години
ГУЦАНОВ БАРАБАР САС МИТРОФАНОВА ВЬН.
18
6
 
17
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
17
4
 
13
 
! Отговори
М.и преди 2 години
Е.м.и тогава й затвори устата. Защото тя продължава да унижава, обижда и лъже!!! И честно казано е оцида и за България и за раша да държат такъв "дипломат".Обясни й Гуцанов как тя трябва да уважава, да следва и да не се бърка в решенията в България. Тя е ЧУЖДЕНКА!!! ТЯ Е НИКОЙ ЗА БЪЛГАРИЯ !!! Ако не успееш да си върви!
16
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво всъщност ще я гоним? Да правим кeфа на американците? Малко ли направихме за укрити -сменяме имената на наши улици за прocтoтиите на укрите.Приехме ги, плащаме им храната и хотелите. На баща ми работил 38години плащал осигуровки пенсията не са увеличили а на укрите здравеопазване безплатно, училище за децата безплатно. Ще вземем да им слугуваме.
15
5
 
23
 
! Отговори
Прибери си я преди 2 години
Прибирай я у вас. На нас не ни е приятно да ни плюят, а ние да се правим, че вали. Взимай я във Варна, ще си намери и компания там. Махни я оттук.
14
6
 
23
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Ако не сме единни с цивилизования свят срещу тези примитивни варвари и нас ще се опитат да прегазят! Изгонването на мутра. фонката е въпрос на национално достойнство!
13
5
 
20
 
! Отговори
Андрейчов преди 2 години
Тази нахална рускиня просто не трябва да остава повече в България - в страната ни има много дипломати,но само тая си позволява да ни диктува условия и да сипе заплахи ?! Да си върва да зплашва в Русия - с тая отвратителна война уважението ни към съвременна Русия свърши!
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снишаване, снишаване другари! Нали така учеше Вожда другарю Гуцанов! Вие сте изпълнителен ученик в класа на бе-ка-***!
11
1
 
12
 
! Отговори
до БСП умре преди 2 години
Възраждане ве електората на Болен и част от заблудени националисти!
10
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Първо теб и това което представляваш
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП да ги изгоним заедно с Митрофанова, не е ли нагло да си реално с най-малко гласове от коалицията обаче да поставяш условия, какви сте ви бе айде чао.
8
3
 
18
 
! Отговори
БСП умре преди 2 години
Възраждане ви взеха електората и се чудите каква глупост да кажете вече
7
24
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
Днес в Украйна пристигна Урсула фон мон фон и о чудо стана касапницата в Крематорск,нацистите от Украйна избиха хора за да да я разхождат по трупове....срам и позор.
6
0
 
19
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Колкото повече одъртява тоя по верни май стават слуховете че баща му е Александър Лилов. Кажи бе Гуцанка, как съсипахте Елит банк, катамараните, нещо за парите за градски транспорт във Варна с които се облажихте а за града купихте стари нафтови печки от Балканската война. Как заради това да се прибираш по-бързо цял булевард ръчкаха , че и светофар сложиха. Обаче заминавате с БСП. Маските падат.
5
0
 
16
 
! Отговори
. преди 2 години
Това не е ли "Медузата Гуцанов"?? Като какъв се обажда, особенно предвид славата, която му се носи??
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гуцанов,къде скри рублите?
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив,отдавна вече трябваше да е изгонена!
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако дипломат не се отнася с уважение към България, тогава този дипломат да се изнася. Няма какво да го мислим - уважението е скъпо. В момента в който почнем да мислим дали да сведем глава, няма да се получи да ходим изправени.