ГЕРБ: Крайно време е правителството да подкрепи Украйна

Ако не го направи сега, ще бъде късно
143
ГЕРБ: Крайно време е правителството да подкрепи Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ако сега българското правителство не вземе ясна позиция и не подкрепи войната, която води Украйна, ще бъде късно", предупреди бившият министър на външните работи Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По-рано днес министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се срещна с депутатите от ресорната парламентарна комисия и коментира, че Киев има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Според Захариева той е бил достатъчно дипломатичен.

"Той каза, че ние трябва да решим за изпращането на оръжие, но отказвайки да помогнем, ние помагаме на агресора. Едва ли някой си мисли, че той е тук на протоколна среща", коментира тя.

Съпартиецът й Даниел Митов призна, че на депутатите от ГЕРБ им е омръзнало да разбират отвън какви точно разговори води правителство и какви ангажименти поема.

"За РМС разбираме от Скопие какво са обещали. За Украйна нищо не се спомена в прессъобщението от МС за военна помощ, а от интервю на Кулеба разбрахме, че бил обсъждан въпросът. В продължение на 20 дни проекторешения за оказване на военно- техническа помощ не могат да бъда обсъдени от комисии и въобще не е ясно дали ще стигнато до зала", коментира той.  

"А днес от министъра на туризма разбираме, че ще спре помощ за хотелиерите на бежанците. Това ли е помощта, която оказваме на Украйна?", посочи Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
20
 
! Отговори
ананимен преди 2 години
Учудвам се на яростната атака срещу Русия от страна на ГЕРБ. При ареста на бойко им съчувствах - вече не! Май ще мирясат само ако влязат в затвора. той хубостник митов работи за това те повече да не влязат в парламента! Неразбрахте ли, че българският народ е с Русия! Слава на Русия! Наши скъпи братя - освободтели. Който плюе по тях трижди да бъде проклет!
30
1
 
17
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Къдравата Сю пак са я изпуснали от каишката си. Кой знае с какво я държат Даниела :))
29
14
 
8
 
! Отговори
м...да преди 2 години
Много защитници на Птин и Русия, но отиват в Европа, а не в Русия! Защо ли?
28
14
 
8
 
! Отговори
Mitaka преди 2 години
Американците ще дават оръжие докато Украйна победи.После обаче ще се гледа кой е помагал и кой се е оглеждал. За какво сме на НАТО и ЕС като един път може евтл да има полза от нас и ние се покриваме?Това увъртане и огъване като змия в момента само дразни всички. Трябва да се вземе ясно и категорична позиция.
27
2
 
13
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Еврейче Сю, да мълчиш! от евреи, акъл не искаме, той води само до това, до войни. Домът на Натан се провали! Това е. България няма да подкрепя никого, България не пдокрепя и двете страни и желае, техни представители в София, където да се уреди мира. Това е ролята на България в този важен исторически момент - да бъде Миротворец! Ние не можем да допуснем две държави обладаващи териториите на две Българии в Евразия да водят война в услуга на САЩ! Това няма как да стане.
26
5
 
7
 
! Отговори
ПППП преди 2 години
ПП и ГЕРБ ще се прегърнат в името на американската идея.
25
1
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тоя мазен та мазен !
24
12
 
6
 
! Отговори
как да стане преди 2 години
В парламента има две руски партии, финансирани от Русия и от парламентарната субсидия на България. Докато тези две партии са в парламента и властта, България ще потъва към дъното. Уж сме в НАТО и ЕС, а сме троянски кон в тях.
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре,че не сте на власт.Иначе жална ни майка.Досега руснаците да са ни "уважили" с някоя и друга "случайно" отклонила се ракетка.Като американската,която случайно кацна в Горна баня по време на югославската война.
22
19
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
С помощ или не от България,Украйна ще победи. Отслабената Русия ще бъде ликвидирана от Китай.
21
1
 
21
 
! Отговори
Ходооом марш! преди 2 години
Отивайте бе, под ръчичка всички такива и в Донбас да биете гадните руснаци.
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да спрете да ни натрапвате непрекъснато герб-крадци!
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дадохме лист с искания си на страните, България също го има.".Аз също имам лист за наглия Кулеба:"1.Да се предаде незабавно;2.Да спрат убийствата на невинни и пропагандата;3.Да спре да проси.".Моят списък е по-лесен за изпълнение.ГЕРБ ще ни вкара във война.
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето такива *** ни управляват. Българинът кучета го яли, сирене - 22 лева Килото! Алоооу, до кога ще спите драги съграждани? Май, трябва да стане 50 лв. да се усетите кой и как ви наду цените. Без Русия ей така ще живуркате, подкрепяйте Украйна и одете скачайте на площада. После обаче не ревете за тока, бензина и храната, мизерници
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е герб да влязат в затвора както ни обещаха от ПП и техния ментор Радев.
16
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха Възраждане и БСП печалят изборите и обърнахме кораба към Русия.Майната на ЕС и НАТО
15
20
 
12
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Какво може да се очаква от Кремълски креатури като Радев, БСП и "***"? Естествено, да помагат не на жертвата, а на агресора. Дреме им, че след Украйна той ще погълне и България.
14
3
 
13
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ преди 2 години
СПЕКУЛАНТИ, МУШИКИ. КАТО БЕШЕ НА ВЛАС ТУЛУПА ВСЕ ДО ПУТИН СЕ ПЪЧЕШЕ ПИАРКАТА СЕВДА НЕ МОЙ МУ СМОГНЕ. НЕ ТУКА ЕЛА ТУКА ПО НА БЛИЗО ДА МЕ ХВАНЕШ В КАДЪР. 1 000 000 000ДАДЕ ЗА РЕАКТОРА ЗА БЕЛЕНЕ НА РУСИЯ. 2 000 000 000 НА ПУТИН ЗА ТРЪБАТА НА ТУРСИ ПОТОК. А ГАЗ НЯМА И АРАБИТЕ ЩЕ ВЗИМАТ ПАРИТЕ ОТ ТРАНЗИТА. СЕГА ТУЛУПЧЕТО Е ОТ ОКРАНЯНО. СРАМ И ПОЗОР.
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде,къдравата Сю и калинка Захариева да грабват пушките и да заминават за Украйна.Може да ги обявят за национални герои и паметник да им издигнат.
12
13
 
14
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 2 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...