ГЕРБ: Крайно време е правителството да подкрепи Украйна

Ако не го направи сега, ще бъде късно
143
ГЕРБ: Крайно време е правителството да подкрепи Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ако сега българското правителство не вземе ясна позиция и не подкрепи войната, която води Украйна, ще бъде късно", предупреди бившият министър на външните работи Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По-рано днес министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се срещна с депутатите от ресорната парламентарна комисия и коментира, че Киев има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Според Захариева той е бил достатъчно дипломатичен.

"Той каза, че ние трябва да решим за изпращането на оръжие, но отказвайки да помогнем, ние помагаме на агресора. Едва ли някой си мисли, че той е тук на протоколна среща", коментира тя.

Съпартиецът й Даниел Митов призна, че на депутатите от ГЕРБ им е омръзнало да разбират отвън какви точно разговори води правителство и какви ангажименти поема.

"За РМС разбираме от Скопие какво са обещали. За Украйна нищо не се спомена в прессъобщението от МС за военна помощ, а от интервю на Кулеба разбрахме, че бил обсъждан въпросът. В продължение на 20 дни проекторешения за оказване на военно- техническа помощ не могат да бъда обсъдени от комисии и въобще не е ясно дали ще стигнато до зала", коментира той.  

"А днес от министъра на туризма разбираме, че ще спре помощ за хотелиерите на бежанците. Това ли е помощта, която оказваме на Украйна?", посочи Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
5
 
! Отговори
Мафията на Борисов преди 2 години
ДАНС и МВР изтезават Българи за забавление! Какъв е смисълът от Службите за сигурност след като вредят и крадат Българите!?МВР и ДАНС подкрепят Терористична Организация от град Перник, организация близка до Бойко Методиев Борисов!
10
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долни лицемери. Искат правителството да подкрепи Украйна , за да предизвикат още повече народния гняв срещу тях , с една едничка цел - неговото сваляне и нови избори .
9
9
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
българия изхранва 100 000 бежанци това за малка и бедна българия е достатъчномир с оръжие не се постига дипломация и преговори украина да каже защо русияя нападна има някаква сериозна причина и светът трябва да знае едностранчивоняма да се разглежда въпроса
8
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи никога да не гласувам за ГЕРБ.
7
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква помощ докато не се изчистят нацистите. Стига сте ни бутали към фашизма, аман.
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишок не чули,че външния им Министър благодари за подкрепата или само да се намираш на отдумка като къдрава клюкарка.
5
13
 
34
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
това не е наша война и не трябва да става наша! Украинците да си сърбат попарата която са си надробили ....
4
9
 
28
 
! Отговори
ТОЯ Е ЕВРОГЕЙ!!!!!!! преди 2 години
Както се оказа, че е и ГЕРБ.. стига вече слагачи! Няма ли българи с български интереси, коити да изберем най-накрая!!! Дълбоко се надявам ГЕРБ повече да не дойде на власт, но САЩ си създадоха и ПП.. т.е те си купуват каквото им трябва и наистина се надявам някойй ден да дойде партия, която те няма да купят..
3
6
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
ГЕРБ се слага на господарите си и явно иска сделка - да не ги пипат, а ако може да заменят БСП във властта, срещу твърда "евлоатлантическа" позиция на България. Гербаджиите скоро като нищо ще се хванат с ДБ и ПП по поръчение на Мустафа, и ***.
2
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само тоя лакирания липсваше да нарамва кремаклийката и с пасито право на фронта няма да липсват на никой.
1
11
 
31
 
! Отговори
българина преди 2 години
крайно време е коалицията на желаещите да грабнат по един м16 и към Запорожието... Останлите просто ще ги почетем като загинали от русофобия