Генчовска: РМС да впише българското малцинство в Конституцията

Скопие трябвало да изпълни условието, ако иска преговори с ЕС
28
Генчовска: РМС да впише българското малцинство в Конституцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните работи Теодора Генчовска коментира, че наличието на българско малцинство в Северна Македония трява да бъде записано в конституцията на страната.

Още по темата


„Това е условие, което е залегнало в декларацията на българското Народно събрание и в решението на КСНС и за нас това е условие, което Скопие трябва да изпълни, като на този етап първо идва то, а чак след това – преговори за присъединяването на РСМ към Европейския съюз“, отсече тя.

Министърът съобщи,че няма да е част от българската делегация, която утре ще пътува в Украйна.

„България последователно подкрепя европейската перспектива на Украйна. Агресията на Русия срещу Украйна поражда изключителни предизвикателства пред целия демократичен свят“, подчерта тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: преговориРМСГенчовска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този спор може да продължи с години,ако не се намеси САЩ и ЕС.Няма как един адвокат да приключи едно дело за кратко време.Каква му е изгодата.Политиците замислят ли се какво правят в момента?Югославските учебници не са свършили работа в посока създаване на омраза между Македония и България за 70 години,колкото нашите политици за 2 години.Сега всеки Македонец вижда какво се случва,не му трябва учебник и сам си прави изводите.
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще впишем ли и турското малцинство в нашата конституция? Питам за една приятелка?
4
0
 
12
 
! Отговори
L. преди 2 години
Камелия, РМС или т.нар. ремс е младежката комунистическа организация в България по време на Втората световна. Виж, РСМ (Република Северна Македония) вече е нещото, за което може би се опитваш да пишеш.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политицитв на двете държави и "бизнисмени" съсипват двете държави и с омразата която постигнаха си правят политически кариери и се пенсионират след това за наша сметак,като напрактика нищо не правят.Така беше при спора между Македония и Гърция.Политици от двете държави сега с в пенсия и си изкаваха хляба с този спор.Но никой не им е виновен на хората.Какъвто народ,такава държава.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо малцинство ? Защото сърбите от Югославия така казват ? По голямата част от Р.С.Македония е бивша България !
1
24
 
8
 
! Отговори
ИЛЮМИНАТ преди 2 години
А НИЕ ШЕ ВПИШЕМ ЛИ МАКЕДОНЦИТЕ В НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ