Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция

Премиерът пред "Велт ам Зонтаг": В България има поредица хибридни атаки
Обновена: 22 май 2022 19:58 | 22 май 2022 19:58, Александър Попов
729
Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

"Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен", посочва премиерът, цитиран и от БНР.

Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

"Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо:

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
6
 
10
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Относно бандитската мафия е напълно прав. Краки са, крадат, и ще продължават. Другото са кухи оправдания. Хибридни атаки. Дрън дрън. То да продължава да се държи неадекватно и да козирува наляво и надясно, а пък после да се оправдава. И то срещу български пощи. На пощата нашата атака не и трябва. Малко време и е нужно и сама ще си умре.
372
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 478 - ясно е, че руССия е в твоята кръв - в моята и на милиони други достойни българи - руССия няма как да бъде в вените ни. Дори и някои от нас да е симпатизирал на тази страна по културно-етнически причини, последните месеци полярното изчадие в Кремъл и неговите обкръжени, направиха необходимото, за да излязат от нашия мироглед, свят и вселена.
371
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
гражданство не се дава насила, то се иска, ти си искал да станеш канадски гражданин, значи се отказваш от българия.....айде, шапката и ...нататък!
370
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци, махайте се и от форумите и от държавата ни. Мразим ви вече достатъчно.
369
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С руското знаме към европейски заплати и пенсии, напред другари!
368
11
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
кирчо, русия е в кръвта на българския народ, ама няма да ги разбереш тия работи и три харвардски дипломи да имаш!
367
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти му викаш,че си българин и неутрален,а той ти подскача злобно насреща и ти крещи как си русофил_____LOL. Ами не случайно!: 1. "Българин и неутрален"?! Ако си българин и имаш достойнство, трябва да си против тази война. Ако не я осъждаш, излиза, че си на страната на агресора. 2. България не е някакъв изолиран остров насред оазис, за да си позволим да не вземем позиция по въпроса. Като член на Нато и ЕС, страната има ангажименти. Не към Русия!
366
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попитали радио Ереван:- Вярно ли е, че руската армия е втората по сила в света?- Вярно е, отговорило радиото, само че не в света, а в Украйна.
365
3
 
13
 
! Отговори
Руснак преди 2 години
Киро тъпунгера,скоро ще гледа Дондуков 1 през крив макарон тая американска ***.
364
2
 
11
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява за оставка!
363
6
 
19
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Под прозорците му може да се веят само следните знамена - "О"краинско, на дъгатаЛГБТ, американско! Забраняват се Българското и Руското! Това е Демокрация!
362
3
 
25
 
! Отговори
aa преди 2 години
Тоя говори така, все едно народа му е враг с който трябва да воюва
361
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков трябяа да бъде изчегъртан. Борисов в затвора и после ...според мен бесило. Точка
360
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти няма случай да срещнете руснак и той да не ви запита на 5тата минута: Вие българите защо отидохте в Европейския съюз и Нато, защо оставихте запада да ви завладее, защо се отделихте от Русия, зле ли ви беше с нас? Вижте сега колко сте бедни и т.н. Някои руснаци дори са се възмущавали по време на социализма, ако са виждали българи да пият кока кола: "Това е американска храна!" Смятайте колко са изостанали и примитивни в мисленето си, че не могат да приемат свободния избор на хората
359
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям Путин, но имам следния въпрос: кой е премиерът на България? Не мога да намеря информация. Борисов ми е фаворит за премиер. Още ли е той?
358
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишещите тук няма руски ***! Това са гадни пропагандни лъжи!Българският народ обича Русия!Много сме силни сме!
357
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти пък вееш украински и американски,няма разлика в чуждопоклоничеството
356
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ е пъъъълно комунисти и русолюбци!Пъъъълно!Даже са повече от тия при Лукашенко в Беларус,толкова са заблудени тук.Няма да има напредък на тази държава,докато не им се смени чипа,както викаше един цар.Пълллно е с промити мозъци тука!!!!
355
2
 
2
 
! Отговори
Komentar преди 2 години
Учат се от Вас Уважаеми.
354
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана Дянко ти си ГЕРБ загубила изборите и провалена.