Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция

Премиерът пред "Велт ам Зонтаг": В България има поредица хибридни атаки
Обновена: 22 май 2022 19:58 | 22 май 2022 19:58, Александър Попов
729
Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

"Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен", посочва премиерът, цитиран и от БНР.

Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

"Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо:

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 506 (кристина) Кой според тебе е проливал кръвта си за нас? Ти знаеш ли, щото имам чувството че не знаеш? Да ти кажа ли кой? Това са Ботев, Левски, Бенковски, Панайот Волов, опълченците на Шипка, и това вече съвсем на края, много крепостни селяни, поданици на руския цар.Сред тях освен руснаци има и финландци, и украинци и още какви ли не. Да, украинци също са проливали кръвта си за нас. Ние българите обаче също сме проливали кръв.Та... какво искаше да кажеш че не разбрах много?
392
2
 
21
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
АЛОУ хубавеца от Дондуков ти чуваш ли се какви ги ръсиш ве: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ ВЗИМА РЕШЕНИЯ ПОД НАТИСКА НА УЛИЦАТА И ПРОТЕСТИТЕ А да си спомняш кой изкара безделниците на улицата преди 2 години и от улицата поиска оставката на тогавашното правителство.
391
12
 
25
 
! Отговори
кристина преди 2 години
кире, така е като не си изучавал историята на България и не може да видиш кой е проливал кръвта си за нас и кой пак ще я пролива-същите онези дето спасиха моряците от Царевна, дето не искат чужди самолети да хвърлят маймунски грип, ковид и отрови върху населението, онези дето се борят с лицемерието на запада и робството.. Оставка кире!!
390
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофили имате много общо с Майкъл Джексън. Той хиляди операции да стане да бял, вие искате да сте руснаци но никога няма да бъдете. Не е зле да приемете истината.
389
4
 
19
 
! Отговори
2022 преди 2 години
Бре това момче още ли е тук?Посъветвах ги да хващат самолета и да си отиват у дома.Хайде няма да чакаме за да не Ви депортират накрая.Предатели на народа ни не се търпят тук.
388
4
 
28
 
! Отговори
PG преди 2 години
Ей мишок хващай пътя и беж от тук ,лигльо гелосан,***
387
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той си иска знаменца с цветовете на дъгата..
386
5
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кво ревете бре? Преди изборите нали много ги хвалехте Кирю, Асан и Рундю. Айде ся му яжте ушите на Рундю :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
385
9
 
40
 
! Отговори
мда преди 2 години
Като изпълнява американска политика ще му развяват руски знамена, за баланс. Ако правеше българска политика щеше да има български знамена.
384
6
 
37
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А какво да кажем за тази хиперинфлация, дето я направихте с твоето приятелче Кокорчо? Допреди Нова година 3 000 лв. беше прилична заплата, сега в момента не стига вече да изкараш спокойно месеца. Мене вече ме е страх да вляза в Билла или Кауфланд! Всеки ден нови етикети с цените на основните храни! Хлябът отива към 3 лева! 14 % била... Глупости, отива вече към 50%! Колко време смяташ, че хората ще ви търпят? Кириле, вратата е ей там.
383
7
 
30
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
кирил петков е психично болен психопат,както всички останали неадеквати които го поддържат, а платените *** и хейтъри пикая върху вашите жалки и смешни нападки и коментари :)))
382
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Петков! Само така, дръж фронта!!! Който си мисли че България не е във война с Русия, дълбоко се заблуждава. Путин просто не смее да ни напада с ракети и други оръжия защото знае, че НАТО ще отговори!!!
381
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са предатели г-н Петков, путинофили, обичащи убийци
380
8
 
37
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Така е Кириле, хората не те искат. Все повече западноевропейски компании и фирми се съгласяват да плащат с рубли - ти обаче - не. От твоето инатене губим всички. Но това за тебе няма значение - правиш каквото ти наредят от Вашингтон. Превръщаш ни в американска колония. Затова сега, със затоплянето на времето, ще има все повече хора под прозорците ти. И ще скандират "Оставка! Оставка!" А пък предадеш ли ни по въпроса с Македония - ще бъдеш ликвидиран. Кириле - вратата е ей там.
379
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, скоро ще те бием с камъни. Махай се от България *** долен и никога повече не се наричай българин.
378
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук Кирчо казва истини, путинистите и копейките се активираха на макс да действат по кремълските интереси. Руските знамена преди ги нямаше, хубавото от цялата работа е че вече не са под прикритие и се видя кой кой е. Който има малко мозък знае за кого да не гласува и кой какво цели.
377
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи според по- долните няколко коментара, да си българин означава на първо място да си верен на Русия и Путин и любовта към Русия да е " в кръвта ти"..... Е да, ама НЕ! както казваше Бочаров. Не говорете от името на целия народ. Отдавна възгледите на голяма част от българите се промениха в посока анти Русия.
376
10
 
23
 
! Отговори
е, и преди 2 години
ще арестуваш народа че обича русия, ли?.....***!
375
15
 
5
 
! Отговори
Мурзилка преди 2 години
Под прозорците е Янев,а в пощите Митрофанов/а, чиито началник преди години каза, че ще изкупи плажовете ни и ще ни унищожи (сега е на 2 метра под земята) щом не обичате пирожки, няма пенсии.
374
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масовите убийства и разрушения извършвани от армията на В.Путин в Украйна са срам и позор за руската нация и за всички симпатизиращи на тази озъбена военна машина. Бензиностанция с ракети - перфектната формулировка за същността на Русия днес. Ако имат нещо различно от това определение - то принадлежи на миналото