Мартин Димитров: Подкрепата за горивата започва от юли

Възможно е еврото да бъде прието на различна дата
1 юни 2022 11:27, Росен Стойчев
35
Мартин Димитров: Подкрепата за горивата започва от юли
Снимка: БГНЕС

"България трябва да се движи по пътя на възприемане на еврото - носи повече сигурност, инвестиции и икономически растеж. Отсега трябва да започнем с техническата подготовка, както и да правим анализи.

Още по темата
Нужна е и информационна кампания, защото цари масова дезинформация и всяване на страхове". Коментарът е на Мартин Димитров от ДБ пред Нова Нюз.

По думите му е напълно възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно. "Критерият за инфлация позволява по-широко тълкуване и трябва да сме готови. Забавянето не е фатално, трябва да сме готови", посочи той.

"От 1 юли мярката за подкрепа от 25 стотинки на литър гориво трябва да стартира за най-евтините горива - бензин и дизел. Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер", допълни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
България не готова за еврото, а2024г я камилата, я камиларя ако оживее българина
7
2
 
13
 
! Отговори
СС преди 2 години
и кво на 1 юли ще ги увеличат с 30 стинки и ще ти направят отстъпка като заредиш от 25 и реално ще си платиш с 5 ст отгоре ако не го вдигнат много повече...само стойте и гледайте какви далавери ще стават. А това доплащане от държавата от къде идва от бюджета а той от къде идва от данъците на всички а там пари няма и теглят кредити да има и лихви... и какво накрая ще си платим 25 стинки барабар с лихвите... ама едни петролни фирми ще са си прибрали разликата от 25 стинки на гърба на хората...
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ще отлагат докато литъра стане 5-6лева или не свърши войната. А на бас!
5
0
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
.........Подкрепата за горивата започва от юли......... Мдаа, а през юни като стане нафтата 4,50лв. и хляба 3 лв. какво правим, а?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя то казва това в качеството си на какъв? Празнодумец и празноглавец.
3
0
 
10
 
! Отговори
Мъгла в повече преди 2 години
Поредните глууупости дрънка този.Намалете горивата с 25 ст. и не внасяйте допълнителен хаос!!?
2
1
 
12
 
! Отговори
Бе преди 2 години
тия що ни правят на луди? Който кара непрекъснато знае много добре, че бензиностанциите вдигат цените с по 1 или 2 стотинки през ден. Някои и всеки ден. Така че до юли те ще са готови с избиването отстъпката, която в този случай става въображаема.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тези двадесет и пет стотинки може и да не ги давате, бензина толкова скочи, че реално стана като с повишението на пенсиите, дадоха, а после взеха двойно.