Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

Темата за РСМ била за отклоняване на вниманието
15 юни 2022 14:11, Александър Попов
286
Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете нещо за прокурорския син който бие случайни хора по улицата в Перник вече го разгласиха господарите и БТВ
109
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай ги мутрите Киро!
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно ми е до кога ще се манипулира вота на народа с клевети, а няма да има наказани, защото да си ходят не е наказание, кога мафията ще бъде вкарана на топло, не само да се свалят правителства с клевети и наклеветените да са в НС, а не в затвора, някой много лъже... объркват народа, може би нарочно, за да се размива вота
107
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой с черпака по главите на крадливете мутри господин Петков! Ние сме д Вас!
106
6
 
12
 
! Отговори
Начи преди 2 години
повече от година слушаме този крал онзи крал... осъдени йок, но актуализация на бюджета факт, щот преди има няма няколко месеца кокорчо понеже е топ финансист не можа ги пресметне парите... изтеглените милиарди кредити и те са факт пада яко лапачка... оставка и ако трябва избори до дупка...
105
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натискай г-н Петков. Мутраците реват все по-силно !
104
9
 
5
 
! Отговори
Маке преди 2 години
Македониа и тежи на Блгариа како камен околу вратот. Заради неа ке си иа уништите државата. Што мазохисти ке бевте?!?
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така Петков спира нещо, което му беше поръчано от Радев той да прокара докато е премиер: без българските граждани да разберат да направи "компромис" с историята ни. Това беше една от причините да го доведат от дръжавна сигурност. Неслучайно Петков казва, че "оттук нататък решението за РСМ е на Парламента". Знае, че Радев ще се опита пак със следващото Правителство, в случая готвеха Янев за това.
102
4
 
15
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Бойко за едно чекмедже с пари го направиха дармадан по телевизиите:):):)Сега Кокорчо като лъсне по прашки на клипа да видим БТВ и НОВА какво ще дават:):):П)
101
4
 
16
 
! Отговори
перко преди 2 години
Киро, с лъжи дойде на власт, с лъжи ще си отидеш! Не усещаш ли огъня под краката ти?
100
3
 
11
 
! Отговори
Кире стегни се преди 2 години
Замислих се за три милярда баце построи тръби до сьрбия за газ с дьлжина -474км значи за исчезналите девет милярда декември трябваше да сте построили газопровод - 1500км пряко до германия от тук
99
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 117...................Борисов не влезе в затвора а влезе в историята като "първия "опакован" БГ експремиер"
98
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да покаже докумрнта черно на бяло. Да каже кой го е подписал. Иначе вятър работа. Там имало едни тръби за милиони. Покажи документа бе Кириле.
97
2
 
11
 
! Отговори
БРАВО КИРЕ. преди 2 години
НО ЗАЩО ДО СЕГА БЕШЕ ПЪЛЕН ПАС?.?.??!. ТА НАРОДА ТЕ ИЗБРА ИМЕННО ЗА ТОВА. ДА ОСВЕТЛИШ НЕЩАТА И ДА ГИ ОПАНДИЗИШ . ТИ 6 МЕСЕЦА ТУПА ТОПКАТА(И БЕШЕ НА ИЗЧАКВАНЕ) МОЖЕ БИ ЧАКА КОЙ И КОЛКО ЩЕ ПУСНЕ. И КАТО ВИДЯ ГОЛЕМИЯ ЗАПОЧНА ДА ДАВАШ ПО ЛЪЖИЧКА НА ЧАС. ВСИЧКО И ЗА ВСИЧКИ.
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киртака предател се чуди за какво да говори. Като има злоупотреби има МВР, прокуратура и съд които между другото трябва да се позанимаят и с него относно това което е вършил предавайки националните интереси на България.
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Караймански от часове говори против увеличаването на пенсиите.Ще подкрепим,но друг път.
94
5
 
10
 
! Отговори
ЩО ЛИ НЕ ВИ ВЯРВАМ? преди 2 години
ДО ВЧЕРА ЗАЕДНО КРАДЯХТЕ С ИТН И СИ ТРАЕХТЕ. СЕГА СИ ВАДИТЕ КИРЛИВИТЕ РИЗИ И СЕ НАРИЧАТЕ ВЗАИМНО - МАФИЯ? КАК ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА ОТКРАДНАХТЕ МИЛИАРДИ?
93
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе каква е тая 6 метра тръба за един милион лева бе???!!! Мачкай Кире мафията!!! Мачкай я докато спре да диша!!! Иначе нас ще смачкат, егати и живота, да не съм руснак!!!
92
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Борисов влизаше в затвора според Кирчо. То бяха усмивки,пресконференции,железни доказателства,европейската прокуратура беше сезирана. И два дена по-късно всичко се разпърде. Усмивката изчезна.
91
5
 
18
 
! Отговори
КИРОООО, преди 2 години
спри с тези измислени милиарди в сакове и чували ,а кажи къде похарчихте онези девет милиарда за девет дни,та и следа не остана от тях ? Повтаряш едни и същи глупости вече цяла година, хайде момче наигра се сега си отивай в къщи!