Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

Темата за РСМ била за отклоняване на вниманието
15 юни 2022 14:11, Александър Попов
286
Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
врата втора употреба в кметство на селце - 30к.
89
6
 
18
 
! Отговори
Я БЕ ШМЕКЕР? преди 2 години
МИ ТОЛКОВА СТРУВАТ ТРЪБИТЕ! А ГАЗА КАК СТАНА СЪС 100 МИЛИОНА ПО-СКЪП ПРИ ТЕБ? А БЕНЗИНА ЗАЩО Е С 1.00 ЛВ. ПО СКЪП ОТ ПРЕДИ, ПРИ РАВНИ ЦЕНИ НА БАРЕЛ ПЕТРОЛ И ДДС?
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 67 депутати на ПП 42 са стипендианти на Америка за България.
87
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, кажи си за Мокедония. Не ни отвличай вниманието с поредния кьор фишек.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И един мормот завива шоколада в станиол.....
85
6
 
11
 
! Отговори
до 108 преди 2 години
без доказателства обвиняваш Кирил, а доказателства на Капитан Андреево как частна фирма я е превзела ги игнорираш. Ако това не е предубеденост то какво е?
84
3
 
9
 
! Отговори
ED преди 2 години
Ще ти дам аз на тебе едни милиарди!
83
10
 
12
 
! Отговори
по дпс преди 2 години
Държавата се управлява от лъжец, крадец и мутра купувач на депутати.
82
3
 
2
 
! Отговори
до 98 преди 2 години
ДАНС нито МВР - няма право да вкарва обвинителни актове в съда
81
9
 
14
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Абе герб построили тръба за милион при кирето какво се построи
80
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи." - Ау, Кире до вчера га ядохте от баницата заедно немаше проверки, а? Хахахаха. И двете партии сте фани едните удри ги у другите. Дано изчезнеш скоро, подарявай Македония на некой там колкото да си изпълниш мисията и се махай, че ни писнахте с тия Ваши сапунени сериали. Само едно нещо не се разбра за 6 месеца, тва куче, премиер на България ли, на РСМ ли е или на Албания?
79
8
 
14
 
! Отговори
МОЖЕ И С АСЕНЧО преди 2 години
КИРЕ, НЯМА ЛИ ДА НИ ПУСНЕШ НЯКОЕ ДРУГоПОРНО С ЛЕНА, АКО ИСКАШ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ?
78
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
герб 6 м тръба за 1 милион за това искат да се върнат във властта за да продължатда прибират от този милион колко са постъпили в партиината каса или в някоечекмедже герб няма да види повече власт 12 години стигат сега дано успеят дабутнат киро и лена
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така Петков спира нещо, което му беше поръчано от Радев той да прокара докато е премиер: без българските граждани да разберат да направи "компромис" с историята ни. Това беше една от причините да го доведат от дръжавна сигурност. Неслучайно Петков казва, че "оттук нататък решението за РСМ е на Парламента". Знае, че Радев ще се опита пак със следващото Правителство, в случая готвеха Янев за това.
76
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Остави тия трьби на разбиращите и ни кажи , ленка разбира ли ги да се искаже като експертТи за тия работи не си учил
75
11
 
10
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
Кирил Петков е министър председател не прокурор. Научи какво е разделение на властите. Ако искаш да вкараш някой в затвора не гласувай за ГРОБ/ДПС/Възраждане или ИТН.
74
5
 
20
 
! Отговори
СТИГА ПРАЗНИ ПРИКАЗК преди 2 години
СТИГА ЛЪГА БЕ! ЩОМ ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ ИМАШ ДАНС, РОШКОВ ОТ МВР, ДОКАЗВАЙ И ГИ СЪДИ. АМАН ОТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.
73
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Киро единственото прегрешение е, че изневери с колежка, ама поне се опитва да надвие мафията в БГ, ако това е възможно изобщо :)) Иначе той се отказа да даде зелена светлина на макетата, убеди се, че не струват :))
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ти шият раирания костюм, няма да се плашиш, карай както си знаеш ...
71
7
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ей, кypваp такъв, даваш ли си сметка ти какво направи, бе? Жена ти била в нервна криза, на силни успокоителни... И развод поискала. Ама сигурно не знаеш, че по канадските закони, при развод, ако мъжът е виновен, направо го скапват. Особено ако е многодетен, точно твоят случай. Ще трябва цял живот да плащаш на децата си! А тя няма да се остави, баща й бил генерал, доколкото чух. Като имаш такъв силен сексуален нагон - ще си плащаш.