Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

Темата за РСМ била за отклоняване на вниманието
15 юни 2022 14:11, Александър Попов
286
Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
7
 
3
 
! Отговори
Задавали ли .. преди 2 години
.. сте си въпроса, защо бившата служителка на Радев (да, беше в Президентството преди да стане "министърка") през ЦЯЛОТО време преди Петков да стане непослушен, стоя и си мълчеше отстрани, докато той на практика изземва функциите й при посещения в РСМ? Защото беше там да го контролира от името на Радев и да се уверява, че Петков прави каквото Радев и хората зад него "очакват" от него. Едва когато Петков се разбунтува и спря да слуша руснаците - едва тогава Генчовска се "задейства".
129
3
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 години
то ти си отиваш, ами началника на кабинета, ленчето какво ще я правим - славито да я вземе в ку-ку бенд, ще пасне като дялан камък!
128
16
 
12
 
! Отговори
demos преди 2 години
Като чета коментарите - българинът заслужава да си гние в кочинката и да грухти доволно като баце и сие му хвърлят малко помийка! От тридесет години за пръв път имаме правителство, което не мисли за собствения си джоб, а за вас! Но вие дребни душици, пропилявате шанса децата ви да живеят по-добре!
127
5
 
10
 
! Отговори
Киро Лъжата преди 2 години
с Поредната - Опонентите му Вадят, Записи, Документи и т.н. той само на Думи!
126
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По всичко личи, че следващият премиер ще бъде русофил- проруски настроен и ще се моли на путин да пусне пак кранчето на газа! От русофобия и прозападна ориентация май няма файда!
125
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боци, връщай се, че тези некадърници емаха бабата на държавата!
124
5
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
До МУТРО ВЪН...Киро източил язовира? Само обясни как нареди на треви и други растения да поникнат за ден.
123
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най тежкият грях е предателството. Киро ти не само че предаваш България и българите в Македония. А го правиш и с помощта на предателите от ИТН.
122
12
 
9
 
! Отговори
Маке преди 2 години
Блгари иунаци! Петков ви е единствениот окер кои го имате. Ако не свалите ветото, ЕС ви спира фондовето и Блгариа фалира като држава. Не бидете инат, оти во иднина може да го изгубите и правото на вето и многу други привилегии. Освестете се, западот вее го губи трпението с вашите каприци.
121
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм удивен, мислех, че от Баце няма кой повече да лъже и краде, а то се оказа, че има още по-големи величия. Махай те се на секундата НПотаджии.
120
5
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ДО 141 ти сляп ли си България е в тресавището и не е необходимо Пик да ми казва нямаш кола човече нямаш дом не ходиш на магазин не мислиш за семейство затова пишеш тези лъжи ИЗБОРИ избори избори докато дойдат разумни отговорни Демократи мислещи за България
119
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, кажи за Македония, не се прави на пран каскет с МРРБ
118
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре! Всички драскачи тука толкова ли сте зле? Боко и хората му не бяха съдени защото Гешев потули всичко! Кирето и той краде яко, Слави е под.лога, то е ясно!!! Ама вие какво предлагате? Да върнем пак Боко дето за 12 год взе каквото можа и позлати неговите хора....Запитайте се за тия 12 год Герб колко ви вдигна заплатата и колко ви свали цените и тогава ни го пробутвайте отново!
117
5
 
16
 
! Отговори
ТОЯ преди 2 години
продължава с ЛЪЖИТЕ,кой нормален ще калкулира такава сметка,и все пак има *** които му се вързват без да помислят.
116
4
 
11
 
! Отговори
ПП =ПАРТИЯ ПУТИНИСТИ преди 2 години
ЕЖЕДНЕВНО ВДИГАТ РЕЙТИНГА НА ПУ ТИН........ (ЗА КОЕТО ИМ СЕ ПЛАЩА, НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ)........ В ГЛАВИТЕ НА ХАРВАРДИТЕ ДРЪНЧАТ САМО ПАРИ.. ПАРИ.. ПАРИ..
115
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказка за лека нощ. Видяхме какви панаири направихте с Баце, Рашков се беше скрил месеци наред. Не на нас тия хуморески, 30г гледаме този филм. Нищо и вие няма да направите, защото сте парашутисти на Козяк. Младите да ги омаяте, ама нас 50+ не става брат. Гарван, гарвану око не вади.
114
0
 
15
 
! Отговори
До Маке преди 2 години
Докато ни крадете историята,освернявате гробове ,палите знамената ни ,променяте стенописи в църкви така ще е .Вий какво чакате някой отвън да ви отвоти Европа.От България зависи.С тоя акъл след 29-на години Маке поколението ти ще е албанско.
113
17
 
8
 
! Отговори
слави иска кеш преди 2 години
То е ясно защо Славундера иска да бутне правителството - не му минаха далаверите с БНБ , с капитан Андреево и т.н. И сега се оплаква от политиката към С.Македония при положение ,че външният министър е негов. Славундера е предател и сега кляка на ГЕРБ.
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя тотално истрещя ..да си намери стълб *** за него и за другият *** .
111
2
 
18
 
! Отговори
МУТРО ВЪН преди 2 години
...А ОНЯ ИЗТОЧЕН ЯЗОВИР ЗА РЕКЛАМНА СНИМКА"ВИЖТЕ ГЕРБ КАК КРАДАТ" НА КИРЕТУ- ИМА СНИМКА НА ГУГЪЛ- ПРЕДИ СНИМКАТА ЯЗОВИРЪТ ПЪЛЕН СЛЕД СНИМКАТА ПРАЗЕН- ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.