Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

Темата за РСМ била за отклоняване на вниманието
15 юни 2022 14:11, Александър Попов
286
Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, Кире! Само на думи! Тука се краде, там се краде! А затвор кога???? Затова ви няма ме доверие! Няма доказателства срещу никого или не искате да предадете никого? Как да ви вярваме, нито има пари, нито има виновни, че няма пари! А ти само заеми дърпаш, нашите деца да ги връщат, понеже твоите няма да живеят в БГ!
69
5
 
9
 
! Отговори
A преди 2 години
Хахахахаха. Ама тези милярди от вашето управление ли са? И защо чак сега след като пропадна жалката ви коалиция ни информирате г-н Канадец?
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кирца! Ей такива работи искам да чувам от теб. Не за бензиностанции с ракети. Ся на тея от ИТН им усучи два пъти въжето около вратовете :))) Яко!
67
4
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Кире пичага си добре ни омая тия крадьт ас сьм честен
66
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, разследвай корупцията. Но не се пробвай да се измъкваш за Македония. Защо трябваше да се стигне до тука, че да разбереш че ТРЯБВА ДА СЛУШАШ НАРОДА, а не ония от Германия или Франция! Има линии, които минеш ли, народа ще те свали на мига.
65
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, национален предател!
64
3
 
9
 
! Отговори
аоаоа преди 2 години
хахахахха дневникаджийте на прокопи са налазили.....еййй как се обърнаха нещата, борещите се срещу троловете станаха ***!!!
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят на жълтопаветната диктатура наближава, затова сега змията хапе като за последно.
62
2
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
хахахха 2 години бил. От 6 месеца е.
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, затова ще те изритат! Много дълбоко разрови и размириса!
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Крие идват избори. Време е да вадиш документи, доказателства - пред медиите, не пред каскета - той е ясно че обслужва буци, ДПС, шиши и компания. Вади документи....." ---------------------------------- ДО СЕГА ДА БЕШЕ ИЗВАДИЛ 1000, ако имаше.....там му е проблема....на лъжецу, той лаладжийства на пресконференции по 3 на ден и нищо друго!
59
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, че то при мафията се живееше по-добре от сега при теб, бе крадец долен!
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравете за пенсии,заплати,майчински и децки.Забраврте помощи за бизнеса(ще се облажат пак само нашите хора).Ще слушате ежедневно как Киро е виновен,докато те пълнят чекмеджетата.Това ли искате?Не се ли наслушахте 12 години на подобни приказки?Колко пъти ще се спъваме все в една и съща тиква?
57
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ, не знам, ама твоето ПОВЕЧЕ прилича на отвличане на внимание като замеряш с някакви милиарди някакви хора.......ЩОТО, документите по Македонията са факт....а и критиката от ВСЯКЪДЕ, че си обещавал е ФАКТ. Даже президентът РАДЕВ ти скръцна със зъби преди 2 месеца!!!! Кире....не се прай така пич!
56
4
 
5
 
! Отговори
буци преди 2 години
Крие идват избори. Време е да вадиш документи, доказателства - пред медиите, не пред каскета - той е ясно че обслужва буци, ДПС, шиши и компания. Вади документи, давай доказателства, арести, ползвай Кьовеши, че няма време ... вота на недоверие иде скоро!
55
5
 
11
 
! Отговори
Крас преди 2 години
Приказката за лъжливото овчарче в действие.Поне един два случая да бяхте доказали и решили. Хвърляте във пространството къде истина ,къде неистина и искате някой да ви повярва. Не става така!
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми като нищо ще е прав за цената. Обществена тайна е, че от всички обществени поръчки и строежи на пътища основната идея беше да се открадне. То затова Боко толкова се напъваше уж да строи пътища, защото до 60% от парите се крадяха.
53
9
 
11
 
! Отговори
по Вазов преди 2 години
Харвардци, всуе се морите. Не се спасява туй що днес угасва.
52
10
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Кире пусни лена да се искаже тя е по наясно с тръбите
51
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, ама защо ми лепите минуси??? ***??? На пресконференцията миналата седмица каза, че дошли и искали 3.9 милиарда, ДНЕС излиза и казва, че са 2.5 милиарда.....ПОСЛЕДНО? И не е ли всичко една ОГРОМНА ЛЪЖА!