Божанков: Слави Трифонов ще се запомни с нещо, наречено предателство

Фокусът бил за запазване на правителството и приемане на бюджета
17 юни 2022 09:00, Елка Василева
166
Божанков: Слави Трифонов ще се запомни с нещо, наречено предателство
Снимка: архив, БГНЕС

"Надявам се, че все още има време колеги от ИТН и други парламентарни групи да осмислят момента. Защото техните решения днес ще имат последствия не само за тях, но и за техните деца. Този срам не може и няма да бъде изтрит никога. За Слави Трифонов може би е късно. Недоумявам как човек като него – след всички години на успех в личен и професионален план, че бъде запомнен с едно нещо, наречено предателство”. Това заяви пред Нова тв депутатът от ПГ на „БСП за България” Явор Божанков в отговор на въпрос има ли надежда за разширена подкрепа за оцеляване на кабинета.

Още по темата
По думите му в момента Слави Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта. „Защото Трифонов беше натоварен с надеждите на десетки хиляди протестиращи. Това правителство е резултат от онези протести. Дойдохме с един ясен мандат – да свалим ГЕРБ и техния модел от власт”, каза депутатът от БСП.

Божанков коментира и протеста в подкрепа на Никола Минчев пред парламента. „Хората се събраха съвсем спонтанно. Честно казано, бяхме малко отчаяни. До вчера, когато тази гражданска енергия се събуди. Когато хората дойдоха и ни подкрепиха. Надявам се да не го направят само веднъж, а всеки ден”, очаква депутатът.

И допълни: „Надявам се, че все още има време Тошко и неговите народни представители да осмислят  какво причиняват на държавата си и каква страна заемат и как ще бъдат запомнени от историята, ако не вземат правилното решение. А те все още имат време да го направят”.

На въпрос какво ще прави коалицията, ако правителството падне, той беше категоричен, че не се мисли за тази хипотеза. „Фокусирани сме изцяло да запазим правителството и да приемем бюджета. Защото и семействата, и възрастните хора са под огромен натиск и те искат актуализация веднага. Тя е необходима и тя трябва да се случи веднага”, каза Божанков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки си има възходи и падения и трябва да се усети къде да спре. Примери : от "Този невероятен, този фантастичен Боби Миайлов!" през 1994, до днешната перука. Друг пример - в началото на 2000-те Слави и неговото шоу бяха почти обожествявани ... до днешния му образ на най-отврaтителното нещо, което може да си представиш.
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли народа как нарича новата тройна коалиция? Баба, син и внуче или БСВ! Попитах защо. Отговора беше - 100 годишната бабичка БКП/БСП, техните пребоядисани синове и внуците им пратени в Харвард с народни пари за да ги връщат като лъже месия. Това е мнението на ония дето не стоят по площадите, а ходят на работа, изпълняват си семейните задачи и се интересуват от нормалните неща в тоя живот. С една дума, това е мнението на огромното мнозинство от народа.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей момченце младо, знаем и вашата ръководителка от къде е тръгнала, ние по-дъртите помним. Вие сте предателите в момента,вие си продадох те електоратчето на Козяк. Срам нямате, вие сте оперирани от такова чувство. А тройната коалиция какво беше, преди години?
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП знаят ли, за какво протестират? Законно изгласкване смяна на шефа на парламента. Къде им е правоната държава? Да молят депутати, да предадат своята партия, за да гласуват за тях?! Това, законно, ли е?
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния купува 32 самолета Ф16 втора ръка за 1 милиард лева. Буци плати 3 милиарда за 8 самолета, които няма и да дойдат. Руминия през 2016 е купила още 17 от Португалия, т.е. ще има 50 самолета Ф-16, а България едва свързва двата края с нашите 6 броя МИГ-29.ЕВАЛА БУЦИ, МАШАЛА! продажно банкянско човече!
66
2
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
А пък аз Божанков ще го запомня с пламенната защита на зеления сертификат. Таквизики нито искам да ги виждам, нито да ги чувам.. до края на живота си.
65
4
 
8
 
! Отговори
лява резба преди 2 години
Toя става единствено за говорител и защитник на София Праид
64
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро голямата уста, не знае нищо друго, основен да вее знамена, да организира протести срещу законно избраната власт и да служи на чужди интереси. Нищо не свършиха полезно за държавата, виж, на платените от черепа протести са първи. Червените мутри им плащат.
63
6
 
10
 
! Отговори
Нора преди 2 години
Мошениците сега размахват ,сега нова мантра.Преди . оня с юмрука размяташе Мутри вън,даже ,, загрижената"за гражданите Манолова си направи партия с това име.Сега новата мантра е мафия.А точно те са свързани с мафията-Божков,Сашо Дончев,Божкови...
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е всякакъв, но Слави е мъжкар и патриот. Видя, че Киро прекалено много залитна в слугинажа си към САЩ и ЕС и реши, че е време да се сложи край на това управление.
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както изглежда, предателите са БСП. Вкопчени във властта, горещо подкрепят пп - пълни некадърници като държавници, както и с ДБ, техни върли опоненти довчера. с тази двойнствената предателска политика, БСП- то ще падне още надолу на следващите избори.
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божанков със смешната фамилия и костюма на квадратчета. Истински клоун. Че и кок земята, като говори, ***. Каквито са повечето в ПП.
59
3
 
4
 
! Отговори
Леле Мале преди 2 години
Каква "история"- какви 5лв..какво е "останало"-кой раздава порциите в държавата..КОЙ е държавата ..от чекмеджетата на Историка Боци ...проектите на хидроинжинера Доган ..как от собственик на опелче се стига да те забележат чааак с Магнитски.. Продължавай да си блябосваш за история ..политики..и патриотизъм..зат тази завеса се разпределят пари и "бизнеси"..
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От самото начало ИТН влязоха във властта с интриги и така продължиха до днес.Така политика не се прави.Нито е честно да изнудваш партньорите си с компромати и за пари.Някой ги купи и тях и вече всички знаем кой е той-оня,дето до вчера плюеше срещу властта на път и под път,а сега се спотайва в Банкя и доволно потрива ръце.
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 О, не, напротив, който се хване с БСП загива. Факт.
56
3
 
12
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Божанков ,.........последният валс за вас .Жалки сте бсп .
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60 България е европейска членка, а не на САЩ. От ЕС идват нашите пари, изнасяме стоки на европейските пазари. САЩ ни натрапиха некадърниците Киро ментата и Кокорчо, които знаят само да протестират, да плюят ГЕРБ, вместо да провеждат реформи и да овладеят инфлацията.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което постигна това управление е унищожаването на БСП, тази дълголетница и единствената ни лява партия. Коалицията бе странна, съюз между една лява и три десни партии. Не случайно вчера лидера на БСП бе нежалана сред тези от минтинга подкрепящ правителтството.
53
4
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
А ти искаш да е собственост на Сащ, където до момента има 265 МАСОВИ СТРЕЛБИ В УЧИЛИЩА, ЦЪРКВИ И УЛИЦИ! МЕРСИ!!!
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52 стига с тая фиксация в ДПС. Вчера Кирил напранлви истинско национално предателство от трибуната на парламента. Опита да насъска националисти русофили срещу БЪЛГАРИ с мюсюлманска религия, с което се опита да запали държавата. Всеки, който е учил история знае, че нашите мюсюлмани са си българи, на които им е сменена насилствено религията преди векове. Имаме и други, но те не са толкова много. Основната част са си българи. Това, което направи Кирил е долно и АНТИнационално.