Окончателно: Борисов е арестуван незаконно, МВР да му плати 480 лв

Това е решил на втора инстанция софийският административен съд
Обновена: 24 авг 2022 10:29 | 24 авг 2022 09:20, Нели Христова
275
Окончателно: Борисов е арестуван незаконно, МВР да му плати 480 лв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

480 лв. обезщетение за незаконен арест ще трябва да плати столичната дирекция на МВР на Бойко Борисов.

Това е решил на втора инстанция софийският административен съд.

С решението се потвърждава първата присъда, че през март бившият премиер Бойко Борисов е бил задържан незаконно от полицията. Тогава МВР нахлу в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха задържани и отведени в ареста на националната полиция за денонощие.

Впоследствие обаче прокуратурата не откри данни, върху които би могла да продължи ареста или да повдигне обвинения, и те бяха освободени.

Разпореденото задържане на Бойко Борисов не покрива стандарта за непроизволност и законност, установила сега втората инстанция на административния съд. Освен това полицаите са нарушили Европейската конвенция за правата на човека, която изисква задържания незабавно да бъде уведомен за причините за ареста.

Борисов вече спечели едно дело срещу МВР за незаконното си задържане, но от столичната дирекция са обжалвали първата присъда. На първа инстанция за незаконни бяха обявени и арестите на Горанов и Арнаудова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие разбирате ли, че заради този крадец не можахте да създадете нормална европейска държава и демокрация, като хората и да просперирате като всички останали европейци? Всички държави от Източна Европа дръпнаха напред, само вие си останахте тоталитарно мафиотскоБлато. Ще живеете в пълна мизерия, заради великия вожд Тиква. Трябва да му вземете цялото богатство и да го изхвърлите на улицата, най-добре.
130
6
 
5
 
! Отговори
да му се не види преди 2 години
как се зарадвах, като почнах да чета заглавието Окончателно: Борисов е арестуван...
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едиствената ПОЛИЦИЯ в света къде плаща на ПОЛИТИК! аххаххахаахахаахахахах
128
8
 
9
 
! Отговори
ХИЧ0 преди 2 години
Така се зарадвах като го окошариха,че давам 480 за още един път,ако може за малко по дълго....
127
8
 
15
 
! Отговори
Юруш другари ! преди 2 години
Крякат ли крякат във форума жабите от червеното блато на фигуранта !!!!
126
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм сигурен, че Борисов и Гешев ще бъдат арестувани до края на служебното
125
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За лица като Борисов законите са да се заобикалят с 200. Какъв закон , какви 5 лева, това лице е построило турски поток с моите пари за Газпром и се е облажил, получил е джип (и сигурно още много други неща) неговата теменужка предаде пътната карта. Борисов трябва да получи ботуш и затвор, но престъпникът Гешев блее в биткойни
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 127 Пич, арестът никога не е доброволен! Няма такъв филм - "доброволен арест"!
123
4
 
12
 
! Отговори
ХИЧ0 преди 2 години
Поне едно кюлче да му дадът....480 лева?За него са жълти стотинки,няма да си направи труда да ги вземе?
122
9
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мисля, че Българският народ с радост ще съберем по 480 лв за всеки ден на тулупа в затвора !!!
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормални неща за западняшко поставените правителства. Преди 2 вечери по същия начин опитаха да арестуват Имран Кан в Пакистан, ама ядоха дедовия, щото пакитата обградиха къщата и казаха, че ако поттавеното от ЦРУ правителство го отведат ще започне гражданска война. А те в Пакистан не си поплюват (многомилионна държава) пред къщата на Ивран за по-малко от час се събраха над 500 човека, на края на втория час бяха над 2000.
120
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов не трябва да излиза от затвора никога, той е един от най-големите обирджии на държавата
119
8
 
15
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Може да плюете по Борисов, но той никога не се е излагал толкова като тези некадърници от ПП, заедно с Рашков. Да имаш цялата мощ на държавата и да действаш като най-големия аматьор е непростимо!Пголеднете тяхната арогантност и наглост след само месец управление. Сега си ги представете след 10 години!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До адвокат - само не разбрах кое е неточно в коментара, че някой е набил минус... нито "за", нито "проттив" Бойко, нито "за", нито "против" за когото и да било... може би някой "адвокат" е на различно мнение, по отношение актовете на съдилищата хахаха
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като прочето само началото на заглавието: "Окончателно: Борисов е арестуван", и се зарадвах неимоверно много! Едва после като го дочетох разбрах че съм се заблудил...
116
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тоя пак има да мяучи цяла седмица , колко е онеправдан и репресиран ! Сигурно вече се изпуска в гащите , ама пак власт иска ?!
115
4
 
7
 
! Отговори
ДПБ Карлуково преди 2 години
Абеее.......има нещо налудничаво в този поглед!
114
9
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До @ @ @ Защото Борисов не е по-голям мошеник и наглец от тях нали? Да сложиш частни фирми на входовете на държавата, на пътностроителната агенция и къде ли не и директно да крадеш народа и да пълниш чекмеджета не е престъпно деяние! После че си разбивам колата по Тракия с изключение на ремонтираният участък при Чирпан СЛЕД БОРИСОВ не е никакъв проблем и не е за арест! Аз ще платя следващите няколко по 480лв да го задържат още няколко пъти че с тази прокуратура присъда няма да има.
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мвр, и не само, правят 'акции' само когато е сгафил 'наш чуек' и винаги обект на проверка са невинните и кокошкарите. целта е този 'чуек' да се прикрие и да се забрави от обществото, щот мвр, и не само, имат господари които трябва да пазят. но вий вервайте че не живеете в пребоядисан комунизъм!
112
10
 
16
 
! Отговори
Бухал 6 преди 2 години
Тиквунчо ще усети на 2ри всенародната любов, хахаха