Василев: Притеснително е, че няма да има внесен бюджет в НС

Това сигнализирало, че текущият бюджет е адекватен и за догодина
25 окт 2022 16:23, Нели Христова
20
Василев: Притеснително е, че няма да има внесен бюджет в НС
Снимка: БГНЕС

Новината, че служебното правителство няма да внесе бюджет в Народното събрание е силно притеснителна. Това, което те са го подготвили, не искат да го внесат. Казват, че ще внесат единствено закон за удължаване на действието на текущия бюджет, така че бюджетът от 2022 г. да се използва и за 2023 г., заяви Асен Василев от "Продължаваме Промяната" на брифинг в кулоарите на парламента.

По думите му това сигнализира, че текущият бюджет е адекватен не само за тази, но и за догодина. Сигнализира и че всички страхове, които се насаждат за 11 млрд. лв. дефицит и 16 млрд. лв. дълг, са безпочвени.

Ако се отчетат тези 4 млрд.лв. допълнителни приходи и не се направи увеличаването в капиталовата програма от 3 млрд. лв., а останем на текущата, това означава, че догодина дефицитът би бил 2%, пресметна Василев. В тези 2% са заложни всички приети през тази година политики.

"Отговорно нещо в момента е служебният кабинет да внесе бюджета, НС да приеме бюджет, защото кризите не ги интересува дали служебното правителство смята има или няма право", подчерта Василев и уточни, че бюджет може да бъде внесен единствено от Министерския съвет и това е единственият начин да има такъв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Дядо преди 1 година
Притеснително е че си в парламента.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славчо каза че няма много милиарди ,къде са ?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дупката у бюджета е много голяма а няма кой да дава пари.Света се готви за голяма депресия и трета световна .Рей Далио сам каза че запада умря.И САЩ в най голяма степен .Той е създател на един от най старите хеч фондове 150 милиарда.Топ капиталиста на САЩ обяви смъртта на капитализма.Питата го в кво да съхраняваме стойност и дори той не можа да каже.Вече не е шеф на фонда си.До няколко години се очаква един милиард души на планетата да гладуват и не щото няма земя или от климата а от капитализма
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 2 преди 1 година
Като какъв искаш оставката на Бойко прости човеко?!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мамин Асанчо- със заеми бюджет се не прави момченце!!!!!!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простият ококорен дебелак Василев никога не е правил бюджет. Раздутите бюджети му ги направи другаря Румен Гечев - специалистът по хиперинфлация и фалиране на банки. Не случайно инфлацията в България е над 50%, а в другите държави на ЕС е между 5% - 9%
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притеснително е че още не си зад решетките !!!!!!
12
5
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Оказа се драги, дами и господа, че "текущият бюджет е адекватен не само за тази, но и за догодина." Т.е. бюджета съставен от Асен Василев за 2022 г. е най-доброто за България в момента, но и за догодина! И всички лъжи и интриги, с които заливаха Асен Василев и Продължаваме Промяната са само една инсинуация (измисляне и разпространяване на клевети) него и партията му! Излиза в крайна сметка, че ГЕРБ напразно са свалили от власт ПП, за да се наместят те в управлението без никакво Основание!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Дипломирано невежество" - много добре казано от Борислав Цеков.
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебният кабинет няма да внася проектобюджет за 2023 г."Защо ли? Ами просто защото Бюджет 2022 съставен от Харвардския възпитаник Асен Василев е най-добрия за момента!!! Затова и ще "се удължи срокът на действие на тазгодишния бюджет!!!"Лъжите на ГЕРБ и "калинките" им, а също и на финансовия министър на служебния кабинет, бяха пълен въздух под налягане и кьорфишек. ГЕРБ нищо не разбират от планиране на бюджета, особено ония аматьор завършил в ниско престижната Свищовска Академия и чичко му!
9
8
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Копулентната финансова министърка на Служебното правителство, просто Не можа да измисли по-добър Бюджет за 2023 г. от този, който е съставил предния финансов министър на Продължаваме Промяната Асен Василев. Цялото упражнение на Служебния кабинет на Радев май е да повлияе на едни следващи избори, като лъже и чертае едва ли не апокалипсис, а всъщност се оказва, че в тази криза страната ни е доста по-добре от другите в ЕС и то благодарение на Асен Василев.
8
1
 
10
 
! Отговори
ТКО преди 1 година
Страшно добър е бюджето 2022 бил :)))) ама кой ще ги връща после тия милиарди заеми?
7
2
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До 5 и 6....Асенчо, мамин стига се излагаш..б..ре!!!!
6
8
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
"МВФ: България няма да изпадне в рецесия нито сега, нито догодина!!!.Служебното правителство лъже най-безцеремонно!
5
9
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
В крайна сметка се оказа, че държавния бюджет за 2022 г. на Асен Василев е много добър! Това го потвърждава и оценката на Международния валутен фонд! Само нашите измислени финансисти на служебното правителство си преиначават цифри по свои собствени измислени прогнози и то със задкулисни политически цели!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев откъде ги намери и ни ги натресе тези нагли крадци и измамници - простото Киро и този опулен дебелак? Тези екземпляри съсипаха България и заради тях с техният раздут бюджет инфлацията не е както в другите държави на ЕС между 7%-9%, а в България е над 50%.
3
4
 
14
 
! Отговори
?!? преди 1 година
И служебните не искат да бършат тила на тоя, да се види колко се е продънил. За една година три бюджета опоска. Пълен Провал.
2
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на Бойко Борисов
1
2
 
11
 
! Отговори
Асанчу преди 1 година
ти в Катуна все с Бюджет ли си расъл?!