Шкварек: У нас имаме страхлив елит, който се влияе от протести

В София имат привилегията да протестират с биричка в ръка
18 ное 2022 22:30, Александър Попов
225

Днес се организира протест срещу връщането на хартиената бюлетина като метод на гласуване, като в него се включиха лидерите и депутати от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Протестите са нещо, което се повтаря като филм, като песен, години наред. От 2013 година насам има една общност в София, която изживява своята младост. Всеки път трябва да се намери начин да се изживее 2013 година - Орешарски, #ДАНСwithme. Една общност, която е убедена, че е гражданското общество на България и че тя е плът на тази нация. Това е демократичната общност, която когато даде гласност - се пълнят жълтите павета", каза представителят на групата на Европейските Консерватори и Реформистите в България Кристиян Шкварек пред Bulgaria ON AIR.

Според него това започва да писва на някои хора.

"Нещата не трябва да се правят по този нелегитимен начин по нощите. Но не съм съгласен и с друго нещо - винаги, когато се вземе решение в тази държава, което не се харесва на демократичната общност, то се променя, като се напълни площада с 500 до 2000 човека. Не изборите решават как ще се управлява тази държава. При правителството на ГЕРБ редовно се даваше назад за определени закони и решения, защото са се напълнили жълтите павета или са блокирали Орлов мост. Другите хора са из страната, това е проблем на либералната демокрация. Това е навсякъде из света. В Унгария, Франция, Полша -  хора, които живеят в столицата, са привилегировани. Тяхната възможност да излязат на протест с биричка е една привилегия, която нямат възможност останалите в тази страна. Има правителства в останалите страни, които не се съобразяват по този начин. На Орбан му излизат 500 000 човека в Будапеща. В Берлин преди няколко години имаше такъв огромен протест - не се съобразяваш", припомни той.

Според него в България има изключително страхлив елит, който се огъва на всякакъв натиск - отвън и протестиращите хора.

"Това нещо трябва да приключи, това е бъг в системата, който трябва да преодолян. В даден момент определени партии ще трябва да изпият горчивата чаша и да направят нелегитимно правителство, което да изтрае определено време, поне до края на войната. Но със сигурност няма да бъде добре прието от по-голямата част от хората", подчерта Кристиян Шкварек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Кристиян Шкварек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
12
 
9
 
! Отговори
КЪФ Е ТОА БЕ?!?!??!? преди 1 година
ТОВА НОВИЯ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ НА ГЕРБ ЛИЕ?????
57
4
 
1
 
! Отговори
Нама Маме преди 1 година
Боби пишкa газ, кълбо от нерви е! Оставете ми момченцето!
56
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toя за какъв се мисли?Голем философ го раздава нещо и на многознайко се прави даже.Чие протеже е?Кой го лансира тоя ''оратор''?!
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не е ли квадратнигащи?
54
6
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
И аз не мога да разбера какъв е тоя. Като казва у нас сигурно има предвид Полша. То, не че българският елит не е страхлив. Особено лидерите на партиите, които решаваха да дават оръжие на Украйна. Сега украйнците ще започнат да завладяват Полшо. Толкова много мигранти от тях има там.
53
2
 
11
 
! Отговори
КЪФ Е ТОЯ?????!??!?! преди 1 година
Стори ли ми се или чиляка каза, че му е писнало от протести на "демократичните партии"?
52
6
 
7
 
! Отговори
СТРАХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА преди 1 година
Лойко Трепери От СТРАХ в момента.
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път трябва да се намери начин да се изживее 2013 година - Орешарски, #ДАНСwithme. => Да, защото нищо не се е променило от тогава. Освен хората - тези, които бяха на паветата през 2020 г. и впоследствие влязоха в парламента, в по-голямата си част са млади хора и напълно нови лица. "Демократичната общност" не е идентично на "сбирщина ***", както господинът се опитва да внуши. А движение, което се разраства непрекъснато, и в края на краищата ще измете чиновническата клика.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се страхуват!
49
6
 
12
 
! Отговори
Анономчо преди 1 година
Само страх ще ги оправи тия като Боко и Ментата.
48
6
 
5
 
! Отговори
Вече не ми го Вдигаш преди 1 година
Ганиелке, ганиелке... такова хубаво момиче беше, но стана ГЕРБ-аджийка и започваш БАВНО, НО СИГУРНО да заприличваш на Ива Николова. Малко ми е жал за тебе, Ганиелке.
47
7
 
7
 
! Отговори
Фактът преди 1 година
Шкварек си отваря устата - излиза Тиkвата. Шкварек си отвара гАза - излиза кметът на Симитли.
46
8
 
7
 
! Отговори
Спрете го де... преди 1 година
Тука един и същи драска простотии.Тиквата, та тиквата...
45
7
 
8
 
! Отговори
Няма значение преди 1 година
Бирички не видях днес... Но потенциал за павета в ръка има, след успешния гербавски ремонт, има налечен материал точно срещу парламента. Тогава може да се заговори за истински страх..
44
5
 
7
 
! Отговори
Меринжей преди 1 година
Шкварек си отваря устата - излизат думите на Тиkвата
43
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
Баба ми ходи с ***, без *** тя не може да пази равновесие. Бастуна ѝ е жизнено важен.
42
7
 
8
 
! Отговори
Сори преди 1 година
Извинявай, ама последното нещо, което се сещам като ми кажат "елит" е Тикквата, Кравов, Кравова (Сачева), Мултака, Ментата, Корни, Мустафътъ и всичките им подобни.
41
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С хартиената бюлетина по лесно се купуват гласове и сега това е зора. Това ли е най-важното нещо в държавата сега. Що за хора са тези в Парламента. Държавата е потънала благодарение на герб и пак те сега губят време с бюлетините. Бойко купи машините, а сега не му харесали, що за наглост.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само страх ще ги оправи тия като Боко и Ментата.
39
1
 
7
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Не убивайте кметовете те не са крадци и измамници и лъжци. Белене е било място което не е за днешните кметове и общински съветници. Познавам двама, учих с тях имаха само двоики и тройки те са лицето на демокрацията