Нов опит за извънредна сесия на ОбС в Пловдив за Панаира

Трябва да бъде решен спорът за акции
Обновена: 9 яну 2023 08:39 | 9 яну 2023 08:36, Александър Попов
44
Нов опит за извънредна сесия на ОбС в Пловдив за Панаира
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде направен втори опит за извънредна сесия на Пловдивския общински съвет. На нея трябва да бъде решено за апорта на варненските акции в активите на "Пълдин туринвест" АД, което е мажоритарен собственик на Международния панаир – Пловдив.

Тя е насрочена за тази сутрин от 9.00 ч. Очаква се на нея да присъства и пловдивският депутат и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

Още по темата
Сесията е свикана с подписите на 17 общински съветници, след като миналия понеделник, 3 януари, първото извънредно заседание на ОбС се провали поради липса на кворум.

Единствената точка в днешния дневен ред е упълномощаване на представителя на община Пловдив в общото събрание на акционерите как да гласува. Сесията се свиква часове преди извънредното общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“, насрочено за 13.00 ч. При липса на кворум резервната дата е 24 януари, припомня БНР.

Десетки се събраха пред сградата на общината и поискаха Панаирът да остане за пловдивчани.

Недоволството е заради с решение на общинските съветници от декември, с което бизнесменът Георги Гергов увеличава акциите си във фирмата, която контролира Международния панаир. Протестиращите бяха категорични, че не желаят една от емблемите на града да отиде в частни ръце. Те се опасяват, че земята, която е с площ от 350 декара, ще се застрои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: пловдивОбщински съвет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
18
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
Гербовград! Класическа симбиоза между крадливи гербаджийски мутри и дъртите БКП оартийни бонзи! Съсипаха хубавия Пловдив тия иZмамници!
11
9
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
И аз се питам как така шепа *** тормози София безнаказано ще крещят викатЕ не сте само вие живеещи в София и в България Аман от вас крясъци Наистина незнам защо Гешев спи
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла София се вдигна и не можа да свали Гешев, та задкулисието вече знае, че няма как да ги бутнат, освен с някоя гражданска война. Тия хора нямат нито морал, нито страх от нещо. Всичко са си купили тука.
9
9
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Нямам господар за разлика от теб вечният недоволни к от всичко и от всеки И да питам тези безделници десетина там кого представляват ПОЗОР са пък и телевизията ги отразява това ли е държавата ни на подмяната
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До-7 Отивай да целуваш ръка на господаря си,без да се обясняваш тук!
7
10
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Тук пишат само бедни нереализирани хора в живота все някой друг и е виновен Никой не ви спира да сте богати разберете го спирате се вие самите с вашето бездействие
6
9
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
И да ги питам вие шепата викачи чий интерес защитавате на кого кой ви накара да отидете там и да викате безделници
5
9
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Няколко платени застанали и викат като сте толкова кадърни купете вие панаира платени черепи ПОЗОР СТЕ
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Геров докато не опапа каквото може няма да се спре. И внуче му умря и пак не се спря.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червеното бичме-крадец откога стана "бизнесмен"
2
4
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Пловдивският Панаир е от изключително значение за България.Долу ръцете,мутри гербаджийски и турски,от ДЪРЖАВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПЛОВДИВСКИ ПАНАИР! Нужна е моментална национализация на Панаира!
1
6
 
6
 
! Отговори
Кръгът Капитал преди 1 година
Ако Христо Иванов е там. Не вярвам да е, за да защити обществения интерес. Може да е срещу частния интерес на Гергов, но дали не е просто защото едно благо трябва да премине не при този частник, а при друг?