Томислав Дончев: Ключът към следващото управление е ГЕРБ

Има риск партиите да станат излишни, смята той
151
Томислав Дончев: Ключът към следващото управление е ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще се опитат да бъдат позитивни, прагматични и освен да говорим с хората, ще търсим локални, регионални измерения и на проблемите и възможности, коментира Томислав Дончев.

"Но най-вече ще търсим тази политическа формула, която ще направи сформирането на управляващо мнозинство в следващото Народно събрание", увери той.

Още по темата
Относно възможността ГЕРБ да отмени решението си да влиза в коалиция с БСП, Дончев обясни, че двете партии имат много сериозни разделение на цели, и на идеологии.

"Омръзна ми темата от вече повече от две години как някой никога няма да работи с някой друг. Особено тази технология на отрицанието понякога се явява причина за съществуването на някои партии. Ние имаме партии, които не е ясно за какво се борят. Единственото, което е ясно, против кого са", посочи той.

Според него БСП не е ключът към следващото управление.

"Скептичен съм по отношение на парламентарно партньорство, по отношение на сформиране на управляващо мнозинство с тях по една проста причина – ние имаме много различия с тях по отношение на идеология, цели и т.н. , но при всички случаи ние трябва да деескалираме напрежението между партиите", коментира Дончев и добави, че ръководството на ГЕРБ ще се пита актива на партията дали могат да отпаднат някой ограничения.

Той предупреди, че има опасност партии да станат излишни, ако няма редовно правителство след следващите избори.

"Ключът към следващото управление е ГЕРБ", отсече той.

"При избори по традиция е редно да се демонстрира оптимизъм, но аз съм разтревожен, защото партиите не успяват да извършат основната си функция. Основната функция на партиите е да материализират желанията и волята на хората. Те не успяват, защото не могат да сформират устойчиво управление, което да формира тези политики, които те са обещали на хората, което е голям проблем. Това означава, че партиите не изпълняват волята на народа. И утре ще се появи глас, който ще каже , че са безсмислени и може би демокрацията не е добър модел на управление", предупреди Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Следващото редовно правителство ще изкара България от ЕС и НАТО. Да свободна и независима България!
50
4
 
4
 
! Отговори
gogo преди 1 година
"Ключът към следващото управление е в свикване на ВНС" ;) Време е да спрат да изтичат милиони данъци към хилядите партийки!!! 240 официални крадци и хиляди по прикритие : )
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ключът е в бирата
48
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да прав е - ключово е ГЕРБ да изчезнат веднъж и завинаги
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буахахахахахахахахах
46
7
 
6
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
Мата Хари е Фидосова: 200 кила свинска мас! До феновете на Възраждане: Възраждане се спонсорира от ГЕРБ, а ГЕРБ се спонсорира от Кремъл! Свински черва, това е!
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦРУ каза, че снимките не са фалшиви. Елена Йончева ги прати за анализ. Мата Хари е влязло и е направило истински снимки. Въпросите са, дали Мата Хари е сложило парите и златото и е снимало, или е снимало наличните там пари и злато. Мата Хари трябва да даде показания и да изчисти авторитета на премиера и да понесе отговорност за набеждаването.
44
2
 
17
 
! Отговори
Томе, преди 1 година
Нали бяхте ключови и след тези избори?Даже победители.Но пак до купуване на изборите опряхте .Нали затова върнахте хартиената бюлетина.
43
4
 
18
 
! Отговори
1 преди 1 година
който и да е-- само да не е ГЕРБ
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли си вярвате бре Габровски хитрецо? Вярвате че Опозицията,ще Ви Лигитимира властта,след Отказ вече 5 път или 6 загубихме му края!-:) ГЕРБ приключихте!-:) Изненади Пак ще има и на тези избори неприятни за ГЕРБ!-:))
41
7
 
4
 
! Отговори
КОКО преди 1 година
Как Караянчева ще е Мата Хари бе... Бойко може да е всякакъв но има вкус и е по тънката част.
40
14
 
5
 
! Отговори
ами преди 1 година
ако плюещите ГЕРБ не са ***, сигурно са мазохисти , след като харесват това което направиха Кирчо и Кокорчо с държавата
39
7
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 година
Ключа е да за-ключат ГРОБ
38
8
 
10
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Единственото по лошо от ГЕРБ и ДПС са Възраждане, не мерси
37
1
 
5
 
! Отговори
Знам кой преди 1 година
Е човекът правил филма Мата Хари. Ползвал е чужд материал. Адаптация и Режисурата знам кой е.
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ключ за нужника на двора сте вие.
35
3
 
20
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
До есента гарбаджиите ще грабят на местно ниво зверски и ще трупат мазнинки за дългата изолация.
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен -Името "Мата Хари" се ползва за нарицателно за шпионин.Да,точно така! И сега този шпионин,който ФАЛШИФИЦИРА снимките на ББ доволен ли е? Доволен ли е,че ни направи бедняци,като доведе шарлатаните да ни "управляват" ,и същевременно вдигна имиджа на ГЕРБ!? Доволен ли е ,че съсипа държавата и станахме за подигравки и посмешище пред целия свят!???
33
6
 
25
 
! Отговори
Ганчев преди 1 година
Дончев беше кмет на Габрово но аз като габровец вече се срамувам от него! За 15 години той забогатя много но не направи нищо за България. 2 милиарда му дадоха за електронно правителство. Той ги открадна, заедно с Бойко и Делян, и народа пи една студена вода. Но ще дойде деня на възмездието за националните предатели!
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербодепесарите не могат да излъжат ЦРУ, което чете техните партийни медии. Лъжеевроатлантици и истински путинофили и украиномрази. Всяка лоша дума за спасителите на Украйна Асен и Киро, ще ги потапя още по-дълбоко пред Германия и САЩ. Гербодепесарите са двойни агенти и работят за Путин. Те не благодариха на Спасителите за спасяването на Украйна и злобно се разсърдиха, че са помогнали да се спаси Украйна и питат за "посредниците". "Посредниците" са САЩ и Великобритания и Полша.