Асен Василев е извикан на разпит в прокуратурата

Причината са оплакванията на Радостин Василев
30 май 2023 09:31, Нели Христова
195
Асен Василев е извикан на разпит в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Асен Василев е призован да се яви на разпит в Софийската районна прокуратура днес от 10 часа.

Той е извикан заради оплакванията на Радостин Василев, че има заплаха за живота му. Отцепилият се от "Продължаваме промяната" депутат в петък пусна записи от националния съвет на партията. Той е и с назначена от прокуратурата охрана.

Още по темата
Вчера на разпит бе призован и другият съпредседател на ПП Кирил Петков. Той обаче не се яви, тъй като е в чужбина.

Петков замина извън България още в неделя като пътуването първоначално бе обявено за непредвидено.

Впоследствие стана ясно, че той отива в Братислава с официалното обяснение, че ще открива структура на "Продължаваме промяната" в столицата на Словакия. В понеделник обаче изненадващо Петков се появи сред говорителите на конференцията GLOBSEC. Неофициалното обяснение от източници от ПП бе, че търси контакти с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Заради записите, разпространени от Радостин Василев, прокуратурата започна и разследване за престъпления против републиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 131 - Забелязвам го. Кажи ми, как да го спра?
128
9
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До До 121, Я да те питам за прословутите самопризнания. На вас ясно ли ви е че всяка партия без изключение при създаване на ново правителство заменя кадрите за да си постигне целите. Да това може да включва ръководствата на силовите структури но това си е лично решение на партията и е в правомощията им. Проблема тук е по скоро че определени кремълски кръгове не желаят да им се сменят избраните лица. Хайде запитайте се сега защо ?
127
2
 
2
 
! Отговори
129 преди 1 година
Защото слушах и макр да има много неща, за които ти казвам, ми идеше да стана и да ударя шамар на *** и Кокорчо, всичко казано там, може лесно да бъде описано, като "умишлено изопачаване на факти".
126
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той е пял в хора, всичко ще изпее. Закривайте цяла Чалгария, за да не останат следи.
125
2
 
7
 
! Отговори
До 131 преди 1 година
Най хубавото на самопризнанието е, че не трябва да го доказваш в съда ;))
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И така от едно медийно мероприятие към друго, народа хич няма да забележи, че държавата е фалирала и няма пари за заплати и пенсии.
123
2
 
0
 
! Отговори
129 преди 1 година
И драги ми 124 - Аз не отричам, че има, защото не е моя работа да опровергавам, но искам да видя и чуя конкретни доказателства.
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какъв разпит? Медийна пропаганда. Кой нормален човек мисли, че ДАНС си върши работата с медийни изказвания? Ако нещо се разследва, няма да разберем никога. Това са димни завеси.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 121 - Цитирай го! Не беше проблем, ад се цитират закони по-доло. Предполагам, че не е пролем, да се цитира и върпосното самопризнание.
120
0
 
3
 
! Отговори
fa преди 1 година
от кога се с трият коментари съдържащи Коко-рино ?
119
0
 
4
 
! Отговори
Бай Санди Винкела преди 1 година
до Ставри. Ставри, аз имам 20 години стаж ЦСЗ, ти си с 18,5 години вече. Асенка първо през моята килия ще мине за 6 месеца, защото съм по старши от теб! Ясно?
118
4
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До До 117 до 122, Има много общо а то е че ви лъжат че има проблем. Реално няма проблем нито има нещо незаконно. Ако за всяко говорене имаше подобна саморазправа аз съм сигурен че 99% от политиците трябваше да са в затвора !
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата на практика може да призове всеки на разпит за всичко. Дори ако са по-нахални, като Корнела, не ходят. Гешев се е показал, че хич не гое страх да праща подире им всички, ако смята, че има за какво. Помните, как бувкално нахлуха в президенството. За Гешев, ще е най-хубавото нещо, да вкара в затовра тези, които искат да го изгонят и да каже "Ето - Доказателсвтов, че са действали против България, а аз я браня и затов аим бях враг" - Рейтингът му от 9%, ще стане на 90%.
116
3
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Има самопризнание на запис и после пак твърдение на Акен, че записа е истински и стои зад всяка своя дума! САМОПРИЗНАНИЕ!
115
2
 
2
 
! Отговори
До 117 преди 1 година
Какво общо има това с престъпленията на ПП?!
114
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Путин ви ръкопляска бе, не го ли чухте? Толкова много агенти има тук Путин, а успяхте са омедна малка част да разкриете. Да обобщя агентите.Петков, Борисов, Нинова, Копейкин, Гела, Доган...пропуснах ли някой...а да, Гешев. Така, сега да обобщя кой не е агент на Путин. За един се сещам- Киро зализания. Гласуваме за свинарката.
113
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96 - Ок. Цитираш закон. Браво! А сега свържи го с конретно действие на ПП, за което имаш непоклатими аргументи, базирани на факти.
112
3
 
3
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Утре Гешев ще поиска имунитета на Киро и Кокор. А НС с радост ще го гласува. Кире и Кокор у ареста. Не случайно Кире избяга.
111
1
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 1 година
Aла Бала чрез Президента ги избра!
110
4
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
До всички Кремълски клакьорки, кажете вашата фирма Възраждане защо не са привикани по същия начин в Прокуратурата за всичките призиви за насилие, развяване на руски знамена, хулиганства и т.н ?Цъкайте минусчета, но като гледам никой от вас не желае да каже, защото е ясно че ни управляват кремълски корумпета !