Петков: ГЕРБ вкарва риск в политическата система

Ако продължат с плаващите мнозинства, това НС няма как да продължи
Обновена: 22 юни 2023 10:15 | 22 юни 2023 08:45, Александър Попов
154
Петков: ГЕРБ вкарва риск в политическата система
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков отправи и предупреждение и призив към ГЕРБ, че този парламент няма как да продължи по този начин. Поводът за коментара му е вчерашното заседание на правната комисия, където не се състоя изслушването на министъра на правосъдието Атанас Славов. То беше блокирано с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

"Няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства. Това е не само предупреждения, а призив, че те вкарват огромен риск в политическата система", заяви той.

Той вижда притеснителна тенденция.

"От една страна кой се страхува от изслушването на правосъдния министър заради подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов, "от която цялото общество е настръхнало. Защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокира важни за обществото неща“, попита съпредседателят на ПП-ДБ.

Той добави, че използването на плаващото мнозинство с ДПС и "Възраждане" е проблем за ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекай, чекай малко! Ти нали точно това искаше - ние вземаме правителството, ГЕРБ ни контролират в парламента. Речено - сторено. Deal! на чист канадски казано.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: "Киро е печен мошеник!" - ___ - Това, което се вижда е, че "актива" на пп шета из политиката, като слон в стъкларски магазин! Голяма самоувереност, обаче куха!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преяждането с власт вкарва риск в политическата система.
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е печен мошеник! Изкарва всички други лъжци и крадци а само той умен, красив и честен!
55
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков иска със 60 жълтоп.аветника от Америка за България да командва цялата страна и само каквото каже той да става.Егати наглостта!
54
4
 
7
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
ПП ме кефят, в жаждата си за власт и най-вероятно финансови облаги от плана и държавата, до тук се коалираха с всички. Проруски презудент ги вкара в политиката, коларихаха се БСП по дяволите, ИТН думи нямаме. Продължиха с колаиция с техния враг ГЕРБ и си говорят на ушенце с Делян Пеевски и негласно работят с ДПС. Остана им само Възраждане, но и тоя момент ще дойде, както са я подкарали. Да ви еее.. принципите и идеите, и лъжите. Какво по дяволите защитавата, каквашшиббана политика водите? Луди!
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата работа е за разделянето на порциите ГЕРБ ще натискат новата *** Майдел да ходи в Брюксел.. затова бламират гласуванията. Бойко не иска да изпуска кокала...защото е голям и вкусен!
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казаха ви по опитните ,че ще ви скроят шапка.Такива са си Герб.Дърпат хубавата ни държавица надолу .Не се оплаквайте,мислете .Вярваме ви.
51
4
 
7
 
! Отговори
Ще има ден преди 1 година
ОСТАВКА......ТАГАРЕВ вървиш по хлъзгав път както Кирчо и Кокорчо. Големи мусари сте.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези копейки от газиране са на издръжка в този сайт... костадинов им плаща чрез Patreon - платформата за украински дарения.
49
7
 
6
 
! Отговори
Златното пръстче преди 1 година
До Анонимен Копейките са новият Болен Сидеров. И той беше голям играч, ама сега единствената му изява е в кабеларката му да готви. *** и те ще отидат там, където са ИТН, но първо ще трябва да преживеем да станат първа политическа сила. Електорат от всички посоки, обединявайте се, копейките да дойдат и да си отидат и да се свършва тая ***
48
2
 
10
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 година
А дали гласувалите за възраждане разбраха какво стана с техните гласове а?Гласуваш за копейкин - получаваш Доган.Ама като им разправяш че копейкин е същия като Воленчо те подскачат до небето че не било така ааахахахаааа....Нека си скачат, той момчето от Варна се оправи в живота.
47
6
 
4
 
! Отговори
Аферата драйфус преди 1 година
До Хахахаха за кого да гласуваме "професоре"? ГЕРБ, ДПС или ***? Срам ме е че обществотро е *** и гласува за тези, които го направиха беден и Албанците ни се смеят вече за заплащането на труда. А да не говоря за тея, които забравиха безчинствата и мародерствата на СДС и плячкосването на страната след 1990. Дори в средните векове пиратите са имали повече морал. Повръщами се!!!!
46
2
 
3
 
! Отговори
Дежавю преди 1 година
На Петков му удрят психиката със СРС техника, т.ъпите полицаи го подхлъзнаха за коалиция но май се усети, или!?
45
2
 
8
 
! Отговори
Борисов е примитив преди 1 година
Борисов удря с честоти всички опоненти, с Полицейска техника, невиждате ли, че е *** като гьон но за сметка на това винаги му се получава! МВР И ДАНС ГО КРЕПЯТ, ДАР ТОЖЕ!
44
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кефффф, ГЕРБ+ДПС гласуват ЗА - 104 гласа. Копейките не гласуват и свалят кворума = 141 гласа :))))))))))))))))))))))))) Останалите правят като вятъра :))))))))))))))))) Така избраха Пеевски и Боко в комисиите на парламента.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е като рибар, шараните,като налапат куката разбират какво е станало. Ама наш Кире ,чак като го сложиха на котлона се усети.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, нали тръбят, че не са в коалиция
41
1
 
9
 
! Отговори
ротиране преди 1 година
Този човек не знае на кой свят се намира. Обявяваш "Нулева толерантност към корупцията" и след това се прегръщаш и ротираш точно със символите на тоталната корупция в България. Предварително беше ясно, че Борисов и Пеевски ще съумеят да обърнат нещата в своя полза. Искаш да свалиш няколкогодишния слуга на мафията Гешев, но пък си доволен, че идва Сарафов. Това няма как да се обясни. Става очевидно, че си имал предвид и себе си при тази елементарно замислена конспирация.
40
1
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Просто момче си еи но народа е по-*** че гласува за такива