Конституционните промени ще влязат в парламента

Това обяви Владислав Панев
23 юли 2023 11:12, Росен Стойчев
25
Конституционните промени ще влязат в парламента
Снимка: БГНЕС

Проектът за конституционни промени ще влезе в Народното събрание и никой няма да бъде изненадан от това, което ще предложим, каза Владислав Панев от ПП-ДБ пред БНТ.

Посочи, че сред предложенията е промяна в структурата на ВСС и възможността за подаване на индивидуална конституционна жалба от граждани.

Още по темата
Попитан защо не харесват проекта на ДПС, Панев посочи, че движението първо трябва да представи свой проект.

"Промените в Конституцията са ключови, за административната реформа, за по-ефективната бюрокрация, защото това е в основата на просперитета на една държава"

Доверието към правителството и парламента зависи от темповете на реформи, които извършват, коментира депутатът. Според него две реформи, гласувани в петък, са изместени от общественото внимание - Кодексът за застраховането и зелената карта, и промените в Търговския закон, с които се легализират дружествата с променлив капитал..

По повод концесията на "Росенец" Панев обясни, че има регламент на ЕС, според който активи, свързани с Русия и определени компании могат да бъдат поставени под особен надзор на държавата.

    "Няма интриги. Когато миналата година договорихме дерогация на вноса руския петрол, съотношението на руския към друг петрол в Нефтохим беше 50 на 50. Сега стана 100 на 0, защото "Лукойл" правят двойни печалби".

Панев повтори, че целта на споразумението е да има ясне регламент за взимане на решения в изпълнителната и законодателната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А мегщханизъм за премахване на нежелано правителство ще има ли? Щото уж е демокрация, ама ... Не е.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро наруши Конституцията и влезе в управлението с лъжа, сега щял да я променя!? Наглеци!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО НЯКОЙ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК ЗАПОЧНЕ ДА ТИ ГОВОРИ ЗА КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ,МАКЕДОНИЯ И МЕКИТЕ КИТКИ-ДА ЗНАЕШ ТОЗИ ПОЛИТИК НЕ ЗНАЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ И Е ПРИКЛЮЧИЛ С КАРИЕРАТА СИ НА ПОЛИТИК!