Външна мисия ще ни проверява за Шенген

Ще преценява дали изпълняваме условията
15 авг 2023 15:18, Росен Стойчев
14
Външна мисия ще ни проверява за Шенген
Снимка: БГНЕС

Резултатите, които България е постигнала в изпълнение на изискванията за влизане в Шенгенската зона, ще бъдат проверени през септември от чуждестранна мисия с участието и на представители на Нидерландия и Австрия - двете страни, което все още са против приемането на България в пространството без гранични проверки, съобщи БНР.

На последното заседание на правителството министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е докладвал за свои срещи с еврокомисаря за вътрешните работи Илва Йохансон, и с министъра на миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург.

В рамките на двустранните си срещи министър Стоянов е информирал за предприетите от страната ни действия в изпълнение на препоръките от Европейската комисия в доклада за върховенството на закона.

В момента най-важното, по думите му, е страната ни да получи съгласие от Нидерландия.

Още по темата

Министър Ван ден Бург е посочил, че макар и правителството в Нидерландия да е служебно, има очаквания то да има мандата работи по въпроси от европейския дневен ред, включително и темата за Шенген.

В тази връзка той е изразил желание за провеждане на мисия у нас, което е и желанието на страната ни, а координацията ще се поема от Европейската комисия.

Прави се възможното до 10-ти, Максимум до 15 септември, делегацията да дойде в България, за да извърши проверка на място и да бъдат зададени въпроси на съответните български експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: условияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
0
 
! Отговори
Айде нЕма нужда! преди 1 година
ЕСССР приключва! Бул-Екзит!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hakaзaтeлни akции в koлoниaлнaтa тepитopия... Пpoвepявaщитe щe gokлagвaт, kakвoтo им e нapegeнo oт нaчaлницитe. Пokpити kpитepии, изnълнeни ycлoвия, тakивa paбoти ниkoй нe ro интepecyвa..
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още отсега да се обяви, че влизането ни в еврозоната ще стане след влизането в шенген. А иначе да се работи по тези условия за шенген. Но всичко е режисирано, така че не трябва да се отстъпва.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идват и да влизаме по-скоро. Еврозоната и Шенген са истинския ЕС. Тогава България ще стане нормална европейска държава.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойдат ли на проверка, ще се учудят какво изобщо правим в ЕС и никога, ама никога няма да ни допуснат то какъвто и било Шенген, Еврозона и каквото и да било.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щото в Еврозоната ще делим сметката, в Шенген ще делим масата. Това е проблема.
7
2
 
12
 
! Отговори
Хладния разум преди 1 година
В Еврозоната може, в Шенген не може. Големи тарикатчета тези от ЕС.
6
6
 
8
 
! Отговори
Хубаво е преди 1 година
Да влезем в Шенген ама не заслужаваме щото сме мизерници
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Кирилчо Петков дето се снимаше с изпе.де растения Ван дер Рюте да обясни защо още не сме в Шенген?
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първият им въпрос е защо Цацаров, Гешев, Пеевски и Борисов не са арестувани, а са свобода. Вторият въпрос ще е защо съветските радеви йотови и гълъби не са арестувани ? Никакъв Шенген , България трябва да бъде изкарана от ЕС
3
3
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 1 година
Не желаят да ни приемат в шенген руските мутри в България - крадат от държавата ни милиарди срещу жълти стотинки подкупи!!! Когато се започне разговор и веднага статии, компромати и т.н. цялата техника на КГБ! Крайно време е да им отрежем крилцата, нашите предатели в затвор!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има определени изисквания, ние сме ги изпълнили преди 10 ДЕСЕТ години, ЗАЩО все още ни гъбаркат тия? А Урсулата по отношение на Албания и ония по вардарско казва, че трябва да си спазваме обещанията и да ги приемем в ЕС. Но защо ЕС не си спазва обещанията по отношение на държава член на ЕС като България? За визите в САЩ същата работа. Но докато имаме безгръбначни политици, особено назначени отвън за министри, България никой няма да я приема сериозно.
1
2
 
17
 
! Отговори
Безимен. преди 1 година
Втора ръка Европейци .А проверяващите кой ще ги провери?