Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха

В бюджета на НЗОК имало смущаващи неща
Обновена: 29 ное 2023 11:58 | 29 ное 2023 11:46, Камелия Цветанова
143
Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не са против бюджета на НЗОК, но имало две неща, които са смущаващи - забраната за откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в НЗОК. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов.

Той отсече, че министърът на здравеопазването трябва да носи политическа отговорност, но това не означава, че ГЕРБ иска оставката на министъра.

Още по темата
"Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки", коментира Борисов относно гласуването на депутатите от ГЕРБ в здравна комисия за бюджета в НЗОК.

Относно коментара на премиера Николай Денков, че заиграването с парите за здраве са опасни за здравето, лидерът на ГЕРБ отсече: „На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там“.

Относно заявката на президента Румен Радев, че може да наложи вето върху държавния бюджет, Борисов посочи, че Конституцията дава право на президента да прецени какво да прави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
13
 
! Отговори
Хохо преди 9 месеца
Че нали ГЕРБ раздадоха концесиите за почистване на техни фирми. Така че Боко наглеца да мълчи .
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
София няма Общински Съвет и кмета и кметството няма как да работи. Господин Борисофф Вие спирате работата както на правителството и парламента,така и на общините където загубихте. С ДПС,ИТН и Възраждане сте в съюз и блокирате държавата.Освен това кмета е от една седмица в София,няма как да Ви оправи грешките Ви от 20 години, освен това като няма общински съвет няма как да прави каквото и да било. Вие нарочно съсипвате държавата. Няма да Ви го простим.
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Господин Борисов Вие до вчера управлявахте София,няма как да се оправи за седмица. А освен това Вие от ГЕРБ блокирате работата на общината и никой друг. Защо няма председател на Общински съвет в София? Долен Мафиот сте....!!!!Мафията пречи на България. ГЕРБ и ДПС, заедно с патериците ИТН и "възраждане".
60
1
 
11
 
! Отговори
тончо преди 9 месеца
Баце, нали на тебе е почистено в Банкя.
59
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е нали ти и твоите хора строихте София в последните 18 години!
58
2
 
9
 
! Отговори
Чампара преди 9 месеца
Алоуу тавариш, боковите творения карат ден до пладне, на втория месец новия асфалт вече се дъни, а парите са усвоени на макс, Не сме забравили чувалите с кинти които потънаха незнайно къде.
57
7
 
4
 
! Отговори
Алооуу, преди 9 месеца
..."Боковите" творения не са ремонтирани от години? За последните 3 години една велоалея не са нарисували, но чакат какво ще се случи, с "Боковите " творения ? Ами пътувайте по другите пътища,дето не са строени от "Боко"!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бат Бойко, дай гас ... по улиците натисни гас... пръдниотзаде и като ракета премахни снега по ходните павета, че софиянките нямат такава мощ да накарат мъжете си да изчистят пред блоковете и къщите си снега .... понеже са по кръчмите на веселба, да правят рушвети със снега!
55
2
 
9
 
! Отговори
Чампара преди 9 месеца
всеки път като пътувам по магистралата между в участъка между богров и софия, карайки в дясното платно се сещам за боковите творения.
54
2
 
4
 
! Отговори
... преди 9 месеца
На някои 10 години управление им се струват като 20? Нищо,останалите 10 тепърва предстоят! Другите ги видяхме ,докъде ни докараха! Даже Копейките се взеха насериозно!
53
2
 
3
 
! Отговори
Чуперков преди 9 месеца
Боко свекървата кефи, направо кърти мифки.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До баба мара - значи викаш дъртите да си стоят вкъщи, ок, но тогава Васко и Борко вместо да се подбарват по макарите да им носят провизии...
51
2
 
12
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 9 месеца
Спомняте ли си ББ как говореше,че бил изгонил Вълка от общината?Поредната лъжа,защото се оказа,че не само не е изгонен ами си строи и незаконна вила.Как една мисирка(както ги нарече той)не го засече с въпрос?По времето на неговата любимка Фъндъкова умря дете от удар с ток.Тогава бяха виновни гумените ***,с които беше обуто детето.Таван на основен подлез се срутил.Причината,че се просмуквала вода-ама за това не е виновно герберското управление в общината.Ей,нагла мутра.
50
1
 
8
 
! Отговори
Боко преди 9 месеца
Абе до вчера твоя човек беше кмет. Тогава не бяха опасни, за един ден станаха.
49
1
 
7
 
! Отговори
Цоко преди 9 месеца
Крадеца вика " Дръжте крадеца" ! Тоя *** откога се " загрижи" за здравето на българите?! Нима не ги " управлява" над 20 години ? Сетила се Мара да се побара
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Софийските улици ще станат опасни за крадливи, продажни и угоени политици, друг начин няма, ще припкаш да се скриеш по-бързо в някоя дупка.
47
5
 
1
 
! Отговори
... преди 9 месеца
До Хлабавия! Тия истории за "Боко", ги циклите вече години! Някои с лъжи направиха преврат/ и с парите на Черепа/, други с лъжи докопаха властта,и си мислят,че все така ще я карат ат! Вече никой не ви се връзва!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бат Бойко, Браво! Когато е топло играеш футбол! Когато има сняг караш ски и кънки по улиците? Браво! Я разкажи от къде си купуваш футболната топка, ските и кънките и аз да си купя и да не ме интересуват ни какви са футболните игрища ни хлъзгавите улици!
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ГЕРБ снегорини-ГЕРБ ли ти саботират мисленето?
44
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 9 месеца
По негово време хората не са падали в шахти, не се трошаха по заледени и криви улици и тротоари, направленията бяха достъпни за всекиго, управляващите са носили отговорност и понасяха последствия за действия и бездействията си, въобще, живяхме в рая. Май банкянския това иска да ни каже.