Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!

Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
29 ное 2023 07:55, Александър Попов
272
Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, излезе с отворено писмо до премиера акад. Николай Денков, в което го обвинява в безпомощност в управлението. Критиките са свързани най-вече с проблемите, които застигнаха страната при първия по-сериозен сняг и оставането на десетки хиляди хора без ток и вода. Не се справяте с управлението! Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, са част от обвиненията. Ето и цялото писмо.

"Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

Още по темата
И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо", се казва в писмото на Делян Пеевски до акад. Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Все пак, в интерс на истината, ДСБ и ПП в момента управляват в коалицията на сглобката заедно с ГЕРБ и искат да променят конституцията заедно с ДПС. И ако искат да продължат да управляват, ще трябва да се отчитат пред коалиционните си партньори. Инак, ще трябва да се обяснява на избиратели, как за ДСБ и ПП следизборно Борисов стана диалогичен евроатлантик, а Пеевски виден конституционалист.
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Герб и ДПС се опитват да прикрият жалката ситуация, в която се намират със старите си отработени трикове..Но няма как.Пениш се не пениш ке те ядем.Тъй ,че в по кротко депесари и гербаджии.Номерът ви минава само пред глухите и слепите.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази балканска сапунка не я ли гледахме през 2008г? Отговор не търся
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Козяк, нали този мен бе в Магнита, а сега го гласите за Премиер ? Дарение ли направи и обеща пълно съдействие ?
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво ще се случи ,ако свалят правителството.Ново служебно правителства.Ха сега де.Ни напред,ни назад.Хитрата сврака с двата крака.Само сиренето в капана за мишки е безплатно.Всеки рано или късно си плаща зулумите.
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така беше и с Бойко Борисов . Медиите преди бълваха само Бойко Борисов Стара милиционерска тактика още от времето на БКП и Тодор Живков
62
1
 
28
 
! Отговори
МУТРОС преди 6 месеца
Този,който фалира Булгартабак,КТБ,който участваше активно с Божков в лотарията му, който години взимаше заплата от НС без да ходи на работа изведнъж стана активен и извира отвсякъде.Кой стои зад гърба му не е ясно все още.Като не ти харесва правителството-сваляй,обединявай се с другата мутра ББ и оправете д-вата щом си толкова ербап.Омръзна ми този да го слушаме денонощно и да се изживява като върховен комисар на д-вата.
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А вие господин Пеевски , защо не се мирнете по отношение на Лукойл - или за да освободите пазара за Инса /на която сте неформален собственик/ , сте готови да заробите целия български народ да плаща по високи цени на горивата . проблема на корупцията е че за да приберат 5 лв в джоба са готови да нанесат вреди на обществото за 5милиона /образно казано/
60
0
 
13
 
! Отговори
bfbf преди 6 месеца
а защо го подкрепяте тогава !?!?!? и докога ще го ?!
59
5
 
12
 
! Отговори
Хелоу преди 6 месеца
Голям смях. Промяна мромяна, щяхте Бойко да сваляте и мафиотския модел ала бала портокала, получавате посолство и Пеевски.
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пуснеш БНТ Пеевски, Пуснеш БТВ Пеевски Пуснеш Нова пак Пеевски. Единствено в Евроспорт го няма.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДПС и ГЕРБ спокойно могат да бутнат променкаджиите, но не го правят. И при двата вота на недоверие гласуваха правителството да остане. Пеевски по-скоро следва някаква лична своя линия, явно наистина си е повярвал, че е някакъв феномен.
56
2
 
19
 
! Отговори
Пепката преди 6 месеца
Писна ми да гледам тази гнусна мутра всеки ден. Спирам да отварям тоя сайт.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На всяка манджа меродия! Малко пресолява манджата! До преди две години с *** покрил и никой неможеше да го намери, а сега, ехеее голямата работа!
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Крайно време е Пеевски да реши проблемите и на попфолка в България.
53
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много нагъл беее! Не му стигна боя в Дубай, а още си проси! Ти ли си по-добър бе - ограби с милиарди България и кой знае каква подмолна игра играеш сега! Гну.сен нагля.р!
52
2
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Домус ага хем крещи против правителството, хем гласува под команда! На това му се вика: бий ме, обичам те или извади го по навътре. Домусче, ти Шиши мило страдаш от Стокхолмския синдром!
51
1
 
13
 
! Отговори
От Посолството: преди 6 месеца
Давай Шиши ! Още три години подмазване и може да преразгледаме списъка Магнитски !
50
1
 
7
 
! Отговори
Уау преди 6 месеца
Искам това да го видя, ама реално, Пеевски да скочи на Денков!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пеевски откога обитава в България.Нищо ново под слънцето.Дежа вю.Всяка зима навали ли сняг ,драмата се повтаря.Няма лошо да се критикуват управляващите,но с мрънкане и обиди нищо не се получава.