Денков игнорира атаките на Пеевски, с ГЕРБ вървели в грешната посока

Били се отклонили от договорката за Управленска програма
75
Денков игнорира атаките на Пеевски, с ГЕРБ вървели в грешната посока
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които се налагат в публичното пространство. Така премиерът Николай Денков коментира словесните нападки от страна на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски към него.

"С избора на новия подуправител на НЗОК бяха нарушени два принципа: Първият е, че не позволяваме да бъдат назначени на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по начин, който изисква проверка от прокуратурата. Назначаването на този човек на позиция, която разпределя над 8 млрд. лв. годишно е проблем. ГЕРБ и ДПС знаят това нещо. Още миналата седмица наредих точно този доклад да бъде изпратен до Росен Желязков. Второ, договорките с ГЕРБ винаги са били ясни: че ние трябва да имаме съгласие хората, които се назначават, да бъдат приемливи и за двете страни, в смисъл, че няма проблеми от този тип. Но вчера абсолютно силово, със съдействието на "Възраждане", ГЕРБ и ДПС избраха този човек. Защо е важно това? - не само заради конкретните възможности за злоупотреби в Здравната каса, а и с това, че беше демонстриран начин за вземане на решения, които може да бъде изключително опасен, бих казал даже вреден за развитието на България, ако той бъде приложен в следващите седмици, когато ние очакваме гласуване по промени в Конституцията, избор на състав на Антикорупционната комисия, както и на регулаторите в България. Този начин на взимане на решения е абсолютно неприемлив", заяви Денков.

"Това, което не знаете - сега го казвам за първи път, е че от две седмици ГЕРБ вече бави приемането на правилата за избор на състав на Антикорупционната комисия, която е ключова в борбата с корупцията. Преди два дни имаше обаждане от ЕК, която поиска среща, за да попита защо се бавят тези правила. Така че нека кажа ясно: или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите, с изпълнението на Управленската програма, или ние през последните 2 седмици сме се отклонили в грешна посока. Това е залогът, който има, и затова емоциите са по-високи отколкото трябва да бъдат на пръв поглед", допълни Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
7
 
! Отговори
Интересът клати феса преди 9 месеца
Момчил Мавров е човек на ГЕРБ! И те искат да бръкнат в кацата с мед, иначе защо да подкрепят това правителство?! Няма сглобки, няма партньори, има Вечни Интереси!!!!!!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами тя , корупцията даде своето най успешно развитие през 12 години управление на ГРАБ Не че тя , преди това я нямаше Но при Бойко Методиев влезе в зряла възраст.Крадеше се абсолютно законно....Антикорупционната комисия не се задейства при ,,Ало, Таньо..."Защото тя беше и си остана гербаджийска.По времето на Бойко Методиев ,България получи най тежката присъда по списъка ,,Магнитски " за действащ финансов министър.И водещ ДПС депутат
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Назначеният от посолството има гръб и игнорира всичко. Включително интересите на България и на българския народ. Само лапачката да пада, комисионките да вървят и толкоз. Да се връща на всеки продажник - на цялото му поколение "сътвореното" от него и нанесените вреди!
22
2
 
9
 
! Отговори
Баба Радка преди 9 месеца
Посолството знае ли ?
21
6
 
6
 
! Отговори
Нормално преди 9 месеца
Нормално е по-интелигентните хора като Денков да игнорират и да не отговарят на фалшивите нападки на хора със съмнителна репутация от тъмния Преход на страната ни и в списъка Магнитски, като Дебелян Магнитски! Загуба на ценно време и енергия е!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами тя , корупцията даде своето най успешно развитие през 12 години управление на ГРАБ Не че тя , преди това я нямаше Но при Бойко Методиев влезе в зряла възраст.Крадеше се абсолютно законно....Антикорупционната комисия не се задейства при ,,Ало, Таньо..."Защото тя беше и си остана гербаджийска.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че посоката на Герб е към Москва е ясно много отдавна.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами тя , корупцията даде своето най успешно развитие през 12 години управление на ГРАБ Не че тя , преди това я нямаше Но при Бойко Методиев влезе в зряла възраст.Крадеше се абсолютно законно.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя да не е някакъв компас ве. Всяка втора дума посока посока.Денко компаса.
16
1
 
8
 
! Отговори
Право на мнение! преди 9 месеца
Правилната посока означава такива хора като Момчил Мавров със съмнителна репутация да не се назначават там където се разпределя финансовия ресурс на държавата ни, тъй като има опасност от отклоняване на средства, тъй като имало доклад в секретното деловодство на ДАНС, който говори срещу този кандидат, че има съмнения за лобизъм за частни болници.Но Денков няма какво друго да очаква, тъй като управлява благодарение на двама души със съмнителна репутация Боко и Шиши!
15
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Пълшокът и шарлатаните са обречени, а Пеевски просто се е*ава с тях. Отмине ли заплахата за Баце и Шиши, промянаджиите и дабайската секта ще бъдат изритани като м*ръ*сни котета.
14
5
 
4
 
! Отговори
ceci_ преди 9 месеца
Ами какво да прави, Пеевски и да го "пре пи ка е" публично тоз само ще се оближе и ще се направи че нищо не е станало. Друг шанс да е във властта няма, а явно много иска. Ама МНОГО, макар и да си бършат разни части с него през цялото време. Пък и видя че с призиви за отставки на този и онзи нищо не става.. та ще скача срещу ръката дала му премиерския пост :) Рядко ни что же ство е тоз "академик"
13
6
 
9
 
! Отговори
Optimist преди 9 месеца
Денков- Партенков
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи ако сигналът е неграмотна милюцинерска дописка - проваля е избори, обаче ако е доклад за потенциални корупция го игнорираме
11
9
 
9
 
! Отговори
БГБГБГ преди 9 месеца
Значи ако сигнал от ДАНС е срещу ППДБ е фалшив а ако е срещу ГЕРБ е истински!?!?!?!?!?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тъй,тъй.В очите на" слепците" се издигат само шумящите.Карикатурите са онези,които години,години ограбват собствения си народ.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разбира се. И като физика (все пак не е над 100кила) и като IQ (все пак не е с под 100) Акад. Денков не може да стъпи на малкото пръст че на шиши и банкята. Къде ти! Алекоооо, Алеко добре, че не си жив да видиш героя си!
8
5
 
8
 
! Отговори
вижда се преди 9 месеца
Конкурент на това перде може само да е плевньо !!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Престъпните наклонности на вашите партньори Герб и ДПС е видима и демонстративна,които вече са в техен ущърб.Още се движат по инерция въобразявайки си,че са голямата работа.Голяма грешка.Скоро сами ще се унищожат.Стой та гледай.
6
3
 
11
 
! Отговори
Костя преди 9 месеца
Сглобката на позора