Маркет линкс: Пеевски - най-недолюбван политик, Радев - най-обичан

Премиерът Денков има 22% одобрение и 58% неодобрение
1 дек 2023 15:18, Петър Бойчев
111
Маркет линкс: Пеевски - най-недолюбван политик, Радев - най-обичан
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски има най-голямо влияние при вземането на политически решения. Това сочи проучване на „Маркет линкс”, съобщи Добромир Живков, управител на социологическата агенция пред bTV.

"Ние имаме маркери, с които мерим това влияние. На въпроса кой политик има най-голямо влияние при вземането на политически решения, на първо място хората посочват Делян Пеевски, на второ - Бойко Борисов", каза Живков.

Делян Пеевски от ДПС продължава да бъде най-недолюбвания политически лидер в България въпреки своята хиперактивност напоследък, сочи проучване на "Маркет линкс", поръчано от bTV. От запитаните граждани 78% не го одобряват, а одобрение му дават 8%, които се покриват с електората само на ДПС. Най-близо до него стои Корнелия Нинова от БСП, за която неодобрението е 71%, а одобрението - 11%. Трети по непопулярност е Кирил Петков от Продължаваме промяната - 70% неодобрение и 14% одобрение.

Общо погледнато, партийните лидери не са любимци на обществото. Най-високо одобрение продължава да има Бойко Борисов от ГЕРБ с 20% срещу 63% неодобрение. След него е Христо Иванов с 15% одобрение и 62% неодобрение, а трети е Костадин Костадинов също с 15% одобрение, но с 64% неодобрение.

От заемащите държавни постове само Румен Радев получава положителен рейтинг - 42% одобрение и 38%  неодобрение. Предишните проучвания показваха, че и той има отрицателен рейтинг. Социологическата агенция обяснява това с факта, че вече не е на власт чрез служебно правителство. Премиерът Николай Денков, върху когото се фокусира общественият натиск, има 22% одобрение и 58% неодобрение.

Сходни са резултатите и за правителсттвото като цяло: 20% одобрение и 60% неодобрение. От институциите най-зле е Народното събрание, за което одобрението е само 13%, а неодобрението - 63%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Моделът "Русия на бъдещето" не е извратената западна демокрация, ами народна империя, основана на принципа на "самодържието" - но не в смисъл на възстановяване на монархията, а в смисъл истинско народовластие, където руснаците начело със силен държавен лидер "сами се държат" (само-държие) чрез силно местно самоуправление, каквото например е земството в края на XIX век.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
потърсете в ютуб - " ПЕЕВСКИ КОНТРОЛИРА четири БАНКИ, БНТ, бТВ, Нова и Евронюз БГ?"
43
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При Тодор Живково време при социализма когато бяхме с Русия нямаше работодатели и никой не даваше работа на българите. Всеки имаше правото да придобие професията която му харесва и която му е по-душа и да работи по специалността си и да се развива и да създава дом, семейство и деца и да планира бъдещето си. Тогава държавата не разчиташе на туризма, както днес. България беше сред 30те най-развити икономики в света.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'проучване на "Маркет линкс", поръчано от bTV' -- не забравяйте кой държи всички медии вкл днеса и поръчва музиката
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А демокрацията се оказа мъртвородено.
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хаха, Радев бил най-обичан... ДООООБРЕ!!! ХАХАХАХ!!!!
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тодор Живков, изказване пред студемти на 8ми декември - "Защото социализма се е появил преждевременно другa'... млади приятели. Той е недоносче. А щом е недоносено - трябват специални грижи. То ще стане юнак, и ще го направим юнак, но трябва да видим каква е действителността"
38
8
 
4
 
! Отговори
Слава Україні! преди 9 месеца
Пеевски подкрепя Украйна.
37
0
 
18
 
! Отговори
Невероятни умници преди 9 месеца
Туй тлъстото беше заминало в Дубай да си харчи заграбените милиарди и планираше никога да не се връща в България. В Дубай обаче започна да се прави на голямата работа и яде толкова голям бой, че едвам оцеля (буквално е бил на крачка от ада). Нещо му се е разместила главата от въргала. Тук естествено се прави на голямата работа защото българите в огромното си мнозинство са страхливци и посягат само на бедни, беззащитни и стари хора.
36
2
 
5
 
! Отговори
А да видим.. преди 9 месеца
Нито единият ,нито другият. Маскари са и двамата. Хайде сега трийте, защото преди много години..,,Щастливеца " същото го казва с някои изменения...
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очевадно е кой е платил за анкетата
34
0
 
5
 
! Отговори
СТАНА ЛИ ВИ ЗЕГЙЕТО? преди 9 месеца
Сока от кисело зеле лекува рак и дава безсмъртие
33
3
 
13
 
! Отговори
Тодор Живков преди 9 месеца
Здравейте бананджии! Как е при демокрацията? Вкусни ли са бананите! Ха ха ха хааааа!
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ И СВОБОДА ААХААХААХААХ КЪВ МИТ И БЪЗИК С РОБИТЕ
31
0
 
13
 
! Отговори
( :О_О: ) преди 9 месеца
Проблема на българския народ е, че гледа мутрите с надежда и възхищение, присъщо само за една бащина фигура, а те (мутрите) гледат на народа като на стадо овце. Това е проблема на българина. Масово сте отцепродавци и бащемразци. Защо не си обичате бащите. БОЙКО НЕ ВИ Е БАЩА, той е просто обигран мошенник.
30
2
 
4
 
! Отговори
Шшшшшшшт преди 9 месеца
Пре т а пи роби на Козяк вовеки
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да пътуват свободно в ЕС. След 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българите? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
28
1
 
6
 
! Отговори
Що е демокрация преди 9 месеца
Крадци милионери и роби ЧЕСТИТО
27
4
 
8
 
! Отговори
Еврогейска България преди 9 месеца
върви уверено по пътя на Нацистка България 1945 съюзничката на Хитлер, когато западните партньори бяха планирали да и оставят само Софийска област, но Русия за втори път я спаси тогава. Но сега никой няма да я спасява.
26
2
 
2
 
! Отговори
До Скот Ритър при Ка преди 9 месеца
той го каза това по инерция понеже при тях президента е най отгоре. имаше предвид премиера обаче...все пак сме парламентарна република...