Йотова за ветото на Радев: Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични

Тя поиска ветото да не се прегласува просто формално
93
Йотова за ветото на Радев: Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични
Снимка: БГНЕС

Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар на ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

Още по темата
"Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да вярвам на него, а не на политици, които правят от това политика, но не мислят за това как България ще посреща последващи бедствия, не мислят как хората ще се справят на границата, така че всеки, който прочете тези мотиви ще му бъде ясно", коментира Йотова.

Попитана дали се надява депутатите да премислят, тя заяви, че единство се надява да има същинска дискусия в зала. Да не се прегласува просто формално, само защото Румен Радев е наложил ветото, само защото президентът е изложил своите мотиви, още веднъж да се преразгледат всички условия и за това какви ще бъдат евентуалните последствия.

Президентът неслучайно каза, че според него има народни представители, които не са много наясно с параметрите на това споразумение, обясни Йотова. Тя призова народните представители да премислят още веднъж. Защото аз не зная тези около 100 БТР-а каква точно помощ ще бъдат в Украйна, но България остава почти без нищо и няма заместители засега.

На въпрос относно коментари за ветото на Радев, Йотова заяви: "Когато нямаш аргументи, сериозни, с които да защитаваш своята теза, най-лесно се служи с квалификации".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мотивите са ясни за всеки Средно статистически българин Госпожо Йотова! Не са ясни Само за Северно Атлантиците ,миниатюрни в България!-:)) То те са само една част в Парламента! Ама ние сме Българи! Какво ни Интересуват СеврноАтлантическите " интереси"?? Тук е България бре Предатели СеверноАтлантици! Бегом на Студа там! Защо си мислите,че всички сме *** Като вас??? Ами Не сме! Да ви Пикам на Северноатлантическите Глупости Аз!!
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По долу питаха какво работи Вицепрезидента? Много ясно, той е заместник на Президента, който не работи нищо и заради това има нужда от почивка!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мотивите са достатъчно лъжливи. Не се назлобяхте, Круела Де Вил и Животното.
33
3
 
8
 
! Отговори
Нацията преди 8 месеца
По центъра на София живеят про сти Селта ци родственици на комунистите които са избили елита на България 44та.Много сгради са били построени от австрийски архитекти в бароков стил като в Виена това е колтурно историческо наследство!По цял свят!Но не и в България!Не тука ГанYO е набил един климатик и една грозна изолация пластмасова и си е простенал кюротите на балкона до бидона с киселото зеле а фасадата се руши!!!Е защо не си остана на село ГанYO?!Щом си под чо век Бих искал да го попитам!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Импийчмънт
31
3
 
5
 
! Отговори
BVULGARI преди 8 месеца
30 Добра идея!Поне центъра на Скопие е хубав за разлика от умрелия посткомунистически център на София.Явно македонците са по умни от българите!
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хелоу Пиги
29
5
 
5
 
! Отговори
Soli Invictus преди 8 месеца
Закривайте тази Ваймарска еврейска република. За какво изобщо се борите? За Русия? За Ционистите? Това са пълни глупости. Поклонете се всички на Непобедимото Слънце на Македония и станете провинция на Македонската империя!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой ще ми обясни ли какво работи вицепрезидентът в една парламентарна република и с какво заслужава 8 бона заплата?! Не е ли време да се махне тази безсмислена институция, пристан за пapазити?
27
3
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 8 месеца
И тук пишат, и цвъкат плюсове за взетото!
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много сме скромни! Само безсмислено вето! Да вземем пример от Чен!
25
15
 
3
 
! Отговори
Бьлгарин преди 8 месеца
Госпожо Вицепрезидент и господин Президент подкрепям ви в това което правите трябва да се защитава Бьлгарския национален интерес и вие точно това правите в момента с това вето в този момент на това вгнусно предателво на сглопката разбойници
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В това Президентство работят някъде над 500 души, за да напишат две изречения на един с една гънка причинена от фуражка!
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя нашичкия т.н.р президент е всъщност част от пилитбюро на Путин! Докага ще го държим да прави всички на маймуни!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви мотиви само Лукойл остана зависимостта ни от руските олигарси и за това сложихте вето. Кога ще оборудвате армията или предпочитате нацията да плаща глоби към НАТО и ЕС за сесправяне поради некомпетентността ви и липсата на воля? 53 години произведохте нищо.. пълна нула.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая дали е изработила и 1 лв през целия си живот? От 30 години е на хранилка от нашите джобове.
20
6
 
5
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 8 месеца
Aбeee, kaтeropичнo kaтeropичнo, aмa нe e cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
19
7
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
Понякога си мисля дали заслужаваме като народ да сме свободни при положение,че избираме такъв за Президент !?!?!??
18
6
 
9
 
! Отговори
дали преди 8 месеца
Дали си даваме сметка какво става с българската политика. Намеса на определени лица точно там, където не им е работата. Пеевски - ментор на правителството - абсолютно компрометиран човек, със забрана да влиза в 3 държави, санкциониран и т. н . врещи срещу българския мин. председател. Радев и Йотова папагалстват за неща, за които... просто не им е работа. Как стана така? Какво става, бе хора?!?!?
17
3
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 8 месеца
Тя баджаци, той баджанаци....