ГЕРБ бойкотира заседанията на НС, искат механизъм за вземане на решения

Не се спазвали поети ангажименти
61
ГЕРБ бойкотира заседанията на НС, искат механизъм за вземане на решения
Снимка: БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ няма да участват в заседанията на НС с изключение на тези, на които ще се обсъжда приемането на промените в Конституцията.

"Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията", отсече шефката на ПГ на партията  Десислава Атанасова.

Още по темата
Тя обвини партньорите в управлението, че за пореден път не спазват поети ангажименти.

Конкретният повод са решенията, които еднолично взима министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов", посочи тя.

Според нея министърът на здравеопазването еднолично взема решения по отношение на болницата.

"Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза депутатката.

"Нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност. Действията в политиката носят последици. Ако искат да носим тази отговорност заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно като тяхното мнозинство с БСП и „Възраждане“ по темата "Лукойл", то е редно отново да седнем на масата и да се изясним по всички тези теми“, коментира Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ПироговпарламентГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Кокаинови кризи преди 8 месеца
ИТН, Радев и Възраждане са опозицията. БСП гравитира около тях. Така че лепилото на сглобката е силно - и сглобката ще е силна. Има ли как да е другояче?
31
5
 
16
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 8 месеца
У тая сглобка само Кокорчо, Денков и Димитър Илиев и още сигурно 5-6 депутата от СДС и ПП-ДБ и няколко министъра стават за нещо - всичко друго е леш... АМА ЛЕШ ТИ КААМ! ЛЕЕЕЕШШШ!!!
30
0
 
13
 
! Отговори
Всичко леш бате преди 8 месеца
Тие у сглоПката са "Фани единия, удари другия". Най-лошото е, че опозицията са още по-зле, червени еничери. Нема да се оправи скоро тая държава.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Герб-тикви , ПП-Дб --кратуни ,... това са нашите бастуни ...
28
0
 
19
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 8 месеца
Резултатите , до сега :Продадохме енергетиката ,.. станахме ли по-''богати'' ? Продадохме златните мини ,.. станахме ли по-''богати'' .ДПС изсякохА горите , станахме ли по-''богати''?А сега се гласят да продадат и ЗЕМЯТА ...пак ли ще ''забогатеем'' ???
27
1
 
12
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 месеца
Единственото, което Дуловската Мадона трябва да обяснява е как успя да заживее в Имение за 50 хиляди лева. Другото, честно казано слабо ме интересува. Като оная от БСП-то с *** всенци - била си купила парцел в София до летището за 10 хил лева... БРЕЕЕЕ.... БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..... ЩО НЕ НАМИРАМЕ И НИЕ ТАКИВА ОФЕРТИ ЗА ИМОТИ? ДЕТО ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ 90 ХИЛЯДИ ЛЕВА (ДОРИ ГАРАЖИТЕ)
26
1
 
13
 
! Отговори
ХОРА, ЗАМЪЛЧЕТЕ! преди 8 месеца
ЧЕСТНИТЕ ОТ ГЕРБ ГОВОРЯТ! ПРИТАЕТЕ ДЪХ
25
3
 
10
 
! Отговори
ХХХХРРРРРРТТТ ПТУУ преди 8 месеца
ХАХАХА КРАТУНИТЕ ОТ ГЕРБ ПАК СЕ ПОЯВИХА ДА ДЕКЛАМИРАТ СПЕКУЛА И ФАНТАСМАГОРИИ.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А кво стаА в земеделието , само министъра е българин , ИЗСЯКОХА ВСИЧКАТА ГОРА В БЪЛГАРИЯ , ...ЗАЩО ДРЕМЕТЕ ?
23
1
 
12
 
! Отговори
Вожд преди 8 месеца
Нерде проста кърджалийска,нерде сложна дуловска...
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Алоо , герб , пак ли участвате в РАЗПРОДАЖБАТА на държавата , нИсЪ ли наядохте ?
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам за вас, но на мен ми омръзна от тези циркове.В моята глава ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ са вече едно цяло нещо, което нещо не мисля че трябва да продължи да управлява.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредния цирк! Днес се карат утре се целуват, а накрая пак заедно крадат!А вие прости хора им вярвайте!
19
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
влизат излизат не се регистрират боикотират я марш навън ще получават заплатии ще боикотират оставка и нови избори с нови лица тези ги видяхме какъв им екапацитета 120 депутати до кога ще издържаме 240 .............
18
0
 
2
 
! Отговори
3M преди 8 месеца
тия нема нема па току се н а ***, начело с вожда им
17
2
 
7
 
! Отговори
павел павлов преди 8 месеца
разтуряйте седянката и си хващайте пътечките, скоро народа ще ви стовари дървен господ по гърбовете!.....БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА НА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!
16
4
 
6
 
! Отговори
&~~ преди 8 месеца
Я пак са им отрязали някаква далаверка на гербаджиите, че така писнаха. Ама няма вече, няма крадене за вас. Как няма кой да ги измете тези, че да се вахне тази крадлива пасмина от държавата.
15
0
 
0
 
! Отговори
НСО преди 8 месеца
До Увалиев- За мнозина от нас е добра партия!
14
2
 
6
 
! Отговори
Доклад на Дж.Байерли преди 8 месеца
Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа.
13
2
 
6
 
! Отговори
Увалиев преди 8 месеца
Деситка не е красавица но се поддържа - гримчета, тоалети, прически. Абе докарва се и предвид високото обществено положение е добра партия за всеки който нема жена или има некоя злобна грозотия.