Василев за културните дейци: Не виждам за какво протестират

Бюджетът за култура бил увеличен значително
6 дек 2023 16:17, Елка Василева
35
Василев за културните дейци: Не виждам за какво протестират
Снимка: архив, БГНЕС

Ако някой в държавата иска 50 на сто увеличение на заплатите при пет процента предвидена инфлация, това очевидно няма да се случи. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на финансите Асен Василев по повод протестите на заетите в сектор "Култура".

Още по темата
В парламента Асен Василев се срещна с председателя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев за уточняване на графика, по който ще бъдат приети законопроектите, свързани с бюджета за догодина.

"Бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата година - над 50 млн. лв. са за сценични изкуства и с 28,5 млн. лв. за музеи, читалища и библиотеки. Не виждам за какво протестират", каза министърът.

По-рано днес под наслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" културни дейци от София и страната протестираха пред сградата на Министерството на културата с искания за законови промени, които да гарантират увеличение на бюджета за култура.
(БТА, Десислава Антова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 8 месеца
Така им са казали от ДПС и ГЕРБ бе Василев, това е толкова ясно колкото и, че банкянският е Тиква ! Тези две мафиотски шайки активираха цялата администрация която храниха 10-15 г. хранят и днес за да не изтърват кокала който гризат през тези години и ще дадат мило и драго за да го запазят в противен случай знаят последствията - ЗАТВОР ! Всички протести до днес са режисирани от Пеевски и Тиквата, от ДПС и ГЕРБ две антидържавни и антибългарски мафиотски шайки ! Търпи ги народът защото е страхлив
7
3
 
8
 
! Отговори
ка шъ видиш преди 8 месеца
Чи то ако виждаше , те нямаше да протестират , ама зрението ти е ангажирано с превъртането на кеша. Там ви е проблемът , че сте слепци и скотове .
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То и ние не виждаме за кво си министър.
5
1
 
4
 
! Отговори
До1 преди 8 месеца
А кво мъдро е измъдрил, че не се сещам.
4
3
 
8
 
! Отговори
подкрепям финансовия преди 8 месеца
министър . колко много е отпуснал от общите пари . без реформа . високи консумации, за транспорт, за заплати . Който не му се угоди ходи на стачки . Зърнарите, лукоилоарите . Явно като получат дължимото се усмиряват . Мразим Алчните културолози и вечните им проблеми .
3
3
 
11
 
! Отговори
БГ преди 8 месеца
Защото са мръсни живот*ни. Искат да цицат без да работят . Кажете ми нещо свързано с културата което да са направили скоро , освен оная кресла дето се жалваше че я е бил някакъв в Народният Театър . Филни , сериали ....нещо да са пуснали . Не , но за пари скачат
2
3
 
7
 
! Отговори
Цирк преди 8 месеца
А надзирателите виждаш а?
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много мъдър министър!