Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя

Подай си оставката, некадърен си, призова той
Обновена: 7 дек 2023 20:16 | 7 дек 2023 20:00, Анисия Иванова
174
Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов написа жлъчен коментар по повод резултатите от международното оценяване PISA, в което българските ученици се оказаха на предпоследно място в Европа, и ролята на премиера Николай Денков за това като бивш министър на образованието.

"ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) прави международно оценяване PISA, с което оценява нивото на обучението на учениците от цял свят. В Европа ние сме на предпоследно място, след нас са само Кипър. Такива са фактите. Това е такъв срам, толкова е унизително. Вчера вечерта министър-председателят Денков, излезе по БНТ в 20:00 ч. като президента на Нова година и изсипа такива хвалби по отношение на правителството, такива нереални измислици и глупости, че направо не можах да повярвам, че ги говори сериозно тези неща", написа в профила си във фейсбук лидерът на ИТН.

"Каза, че били изпълнили 60% от програмата. Коя точно програма? И какво точно са изпълнили, не стана ясно, но той гордо съобщи, че са го направили и че, въобще, много добре се справят. А, учениците? PISA? На предпоследно място в Европа.

Ти, Денков, каква заслуга имаш за това? Я, да видим. От 2014 година до днес си бил три пъти министър на образованието, един път заместник-министър на образование, а сега си министър-председател и си шеф на министъра на образованието. Тоест, през тези 9 години си имал сериозна роля в образованието на учениците в България. Тоест, заслугата за това да сме на предпоследно място в това проучване е и твоя, академик Денков. Я да бъда възпитан.

Вие, господин министър-председател, носите сериозна отговорност за грешките в образователната система и вместо да се хвалите по телевизията, трябва да си посипете главата с пепел, да си признаете, че сте абсолютно некадърен и да си подадете оставката.

Ако живеехме в друго време, щях да ви посъветвам да отидете в манастир, но понеже живеем в други времена, най-добре е да си подадете оставката и да се скриете. Защото резултатът от Вашите действия, като казвам Вашите, имам предвид Вас, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици, фантазии и най-вече срам.

Явно срам, не само в България, но и в Европа. Единственият изход е да си подадете оставката!", пише още Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
Вярно преди 8 месеца
Е
49
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не че Слави Трифонов е читав, но винаги е бил в частния бизнес, докато Денков цял живот е бил на държавна хрaнилкa.
48
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Слави е пич.
47
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков е академик, колкото аз съм космонавт. Стана академик, докато беше на власт. България се напълни с академици и професори. Всеки втори е професор вече. България е на първо място в света по брой професори и академици на хиляда души. От такива професори файда няма. Имаме нужда от работещи хора, а не от псевдо учени като Денков.
46
2
 
23
 
! Отговори
мен преди 8 месеца
Слави, ти си допринесъл доста за посредствеността на този народ
45
2
 
16
 
! Отговори
doctor.no преди 8 месеца
чалгата много помага за образованието
44
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според няколкото жълтoпaвeтни тpoла под тази статия, сopocoидите като Денков имат права да бъдат професори, академици, министри, да прибират яки държавни заплати, комисиони, да участват в корупционни схеми, но сopocoидите нямат никакви задължения да си свършат работата и да поемат отговорност за свършената или несвършената си работа на тази пост. Еми, тезите ви са тъпaнapски, жълтoпaвeтници!
43
2
 
22
 
! Отговори
Ник преди 8 месеца
Славуци и ти доста допринесе за опростачването на Нацията и за децата, като част от нея. В последните 30 години точно ти допринесе най-много за опростачването на народа на България.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Основно е твоя, Тайсъне
41
1
 
24
 
! Отговори
Лаврентий преди 8 месеца
Аз пък си мисля, че на първо място е чалгаризацията, както сред младите, така и сред учителите. Попадал съм на фейсбук профили на наши учителки, ами то ако не си беше посочила професията, спокойно можеш да я объркаш с чалга певица. Какво да види това дете? По ТВитата чалга и фолк певици, вкъщи се слуша чалга, и в училището учителите наподобяват фолкфурии. И, какво му се набива в главата на това дете? Стигнали сме до там, че ако някои дете не слуша чалга да бъде отлъчено от компанията си.
40
0
 
11
 
! Отговори
БопаИседеверету преди 8 месеца
Поздрав за най корумпираните преди с Гука в комбайна нананайна
39
3
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 8 месеца
А ти имаш талантът на червей, изпълзяваш само когато е "влажно" иначе всичко вършиш в дупката дори и sRaнето - затова и вониш на гоvна....
38
3
 
24
 
! Отговори
Слави чалгата преди 8 месеца
И твоя е най вече заслугата да изпростея толко тоя народ.
37
17
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 8 месеца
За толкова много години в управлението Денкофф се похвали, че съзадл електронен "Облак", един вид някаква електронна платформа от която може да черпиш информация от различни източниици. Нарича го "електронен Облак". Ето това са му постиженията и с това се хвали. Създал е един Облак и това е. Ние се чудим как да овардим децата от електронни устройства, той им създава електронен Облак. Пълен, пълен некадъърник. Това, че си еклерт по химия не те прави добър управленец.
36
6
 
10
 
! Отговори
Четете писмото: преди 8 месеца
"От 2014 година до днес си бил три пъти министър на образованието, един път заместник-министър на образование, а сега си министър-председател и си шеф на министъра на образованието. Тоест, през тези 9 години си имал сериозна роля в образованието на учениците в България."
35
14
 
8
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 8 месеца
Слави Трифонов има певчески талант, толкова колкото Денков има интелект за университетски преподавател и академик.
34
1
 
17
 
! Отговори
Гост преди 8 месеца
За чалгата нещо?Тя къде е?
33
2
 
6
 
! Отговори
Само човек преди 8 месеца
с достатъчно разум като прочете коментари 16 и 30 и веднага може без да се замисля да определи българинът като най-големият проsтак който явно Бог е сгрешил като го е "заселил" на планетата ни ! Изпитвам срам, че живея сред неизвестни за екологията същества като тези две 16 и 30 !
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Плюнчо...ами твоята заслуга каква е...кажи бе АЙ Ти специалиста...
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-хубавото е, че Господ го е наказал да не се възпроизведе и да не възпроизведе про стотията си.