Проф.Близнашки: Промените в Конституцията се дължат на озлобление заради падането на кабинета Петков

България е под много тежък външен натиск,
9 дек 2023 18:45, Нели Христова
46
Проф.Близнашки: Промените в Конституцията се дължат на озлобление заради падането на кабинета Петков
Снимка: БГНЕС

Поправките в Конституцията, специално за служебното правителство, са грешни и се дължат едно озлобление заради падането на правителството на Кирил Петков, което дойде с много надежди и очаквания. Когато то беше бламирано с вот на недоверие се стигна до служебно правителство и те очевидно не могат са се примирят, че властта им се изплъзна от ръцете и затова сега се опитват да махнат фигурата на служебното правителство. Това каза бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки в студиото на NOVA NEWS.

Държавният глава, когато назначава правителство, се опитва не само да задава тон, но и да го ръководи, посочи Близнашки. Служебният премиер не трябва да се поддава на тези внушения, допълни той.

Добра идея е т.нар. пророгация – да се удължи работата на Народното събрание до деня на изборите, заяви професорът.

По темата за двойното гражданство Близнашки е на мнение, че това води до раздвояване на лоялността. Ако искаш да работиш за родината е най-добре да се откажеш от едното гражданство, заяви той.

Конституционалистът каза, че в момента България е под много тежък външен натиск, което е агония за националната ни държавност.

В момента се прекрачват всякакви граници по отношение на промените в съдебната власт, разделят се два съвета, с което се подлага на съмнение принципа за единство на съдебната власт, каза той. Трябва да се запазят двете колегии, но да се урегулират техните взаимоотношения, посочи професорът. По негови думи съдбата на главния прокурор ще се решава от силните на деня, което е бомба със закъснител.

Внушението за съдебните промени идват отвън, от Велики сили, чийто правни системи нямат общо с европейската традиция и най-новите тенденции в развитието на европейския конституционализъм.
***

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До да попитам все пак Е, точно по този въпрос, професорът не се изказва. Защо ли?
18
6
 
7
 
! Отговори
Куку преди 8 месеца
Този близнашки е все по неадекватен....възрастта и зависимостите са бреме тежко....
17
2
 
9
 
! Отговори
да попитам все пак преди 8 месеца
За тая дейност не трябва ли велико народно събрание драги самозванци кви сте виии бе????
16
0
 
1
 
! Отговори
Мис Вистория преди 8 месеца
МАКСИМ КАРАКАШ топли леглото с младата си любовница на годините на сина му, бизнес асистентка в една от фирмите му. Жена си назначил на държавната софра да се издържа сама, а сина си пратил далеч в чужбина. Бизнесменът тотално е скъсал със семейството си и дава всичко за младата си любовница, която вече вероятно е бременна от него.
15
2
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 8 месеца
Според сайта happyness- Българите сме първи по нещастие в ЕС.Бих допълнил..,че ,ако имаше допитване кои народ най-силно ненавижда и мрази политиците си , това със сигурност ще бъде българският
14
5
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 8 месеца
Прочета ли някой от БСП какво ми говори, значи трябва да се направи точно обратното. Сори дрогаре, ама си е така :)))))))))))))
13
1
 
6
 
! Отговори
glasove преди 8 месеца
Българите сме първи по нещастие в ЕС
12
2
 
10
 
! Отговори
Левски преди 8 месеца
И гласуваха Народните предатели : "Върви народе променени, към светли бъднини върви! Надянали фесове и шалвари, отворили широко усти в захлас слушайте Новите демони ! Уверено ни водят Дебелий Пеевски, Боко Тиквов, Про100 Киро и Кокорчо, безправий Пинокио Бойкикев, смелий Мирчев и НАСТИмирОнаниев! Върви народе променени, към ада смело ти върви!
11
5
 
7
 
! Отговори
хаххаха преди 8 месеца
мазен
10
5
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 8 месеца
Гледайки как в конституцията на България се правят промени за двойното гражданство само заради Простото и Кокорчо , не виждам нищо добро за бъдещето на страната ни. Много е прав Ердоган ,който днес каза,че справедлив мир по света може да има ,но без участието на САЩ.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На хора които признават конституция която не е приета от народа на референдум и не се променя само на референдум не би трябвало да им се позволява да преподават коституционализъм . Каква е ролята на парламента ? Нали да прави закони а не да оневинява и да иззема съдебна влст . Да се меси в работата на правиделството означава да се превърне в пазар и разпределяне на баницата . Не може парламента който има най малък рейтинг да иззема власт от президента който е с най голяма рейтинг.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоест когато главния прокурор като беше на ГЕРБ ,нямаше проблем .Сега когато се променя това вече е проблем.Тоя го назначи Плевнелиев и той вдигна тока с 10% като служебен премиер.Боко го използва да му свърши мръсната работа
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аман от корумпираните професори на Гербб!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проф. Близнашки защо чак сега се появява, къде беше
5
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поправките в Конституцията, специално за служебното правителство, са грешни и се дължат едно озлобление заради падането на правителството на Кирил Петков.Трудно е да си такъв ръб като тоя .Тоест да остсавим главния прокурор да е всевластен и безконтролен а служебни правителства неизбрани от никой с поставени парашутисти да решават важните дела за държавата за месеци и години ако не може да се излъчи кабинет,както стана при нас.Бягай *** ,бегай.Аман от такива професори.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако промените в Конституцията не доведат до разследване на корупцията на Гербб, няма смисъл нещо да се прави!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-важното никой не иска да спи със сина на Нинова в Америка!
2
0
 
0
 
! Отговори
Virtuozzo преди 8 месеца
*Близнашки
1
6
 
13
 
! Отговори
Virtuozzo преди 8 месеца
Прав е близнашки преподавал ми е ,голям юрист и експерт е !Само се *** да нарече коя е тази външна сила нямащо нищо общо с европейската започваща със С и завършваща на АЩ :)