Нинова: След изборите сглобката ще продължи, защо ще има вот?

Левицата няма да участва в служебния кабинет
70
Нинова: След изборите сглобката ще продължи, защо ще има вот?
Снимка: БГНЕС

Според лидера на БСП Корнелия Нинова и след изборите управлението ще е сглобка, така че въпросът е защо отиваме отново на предсрочен вот.

От "БСП за България" отказват разговори за участие в служебен кабинет, заяви председателят на парламентарната група на формацията Корнелия Нинова.

Тя смята, че ПП-ДБ и ГЕРБ започват да се надпреварват предизборно със социални предложения и обещания.

Още по темата
"Странно е, защото същите тези хора като мнозинство гласуваха бюджета на страната за тази година и когато ние предлагахме социални придобивки, бяхме обвинявани в популизъм, разхищение и че ще счупим държавата", коментира Нинова.

Тя заяви, че социалистите нама да участват в разговори за служебния кабинет.

Нинова отново разкритикува промените в Закона за БНБ, с които избраният за служебен премиер след това ще продължи мандата си на изборния пост.

Според нея с тези поправки управляващото мнозинство задълбочават конституционната криза.

"Опитаха се с нови грешки да поправят грешката, която направиха с промяната в Конституцията. Узакониха конфликта на интереси като допуснаха председателя на Сметната палата, след като му изтече времето като служебен премиер, да се върне и сам да проверява служебния си кабинет и министрите“, коментира тя и добави, че това е поредната стъпка напред към разграждане на държавността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При Инпексова- дизелът беше достигнал- 3.90лв- справка ФУЕЛО лятото на 2021г- избирам ГЕРБ! Тогава тя каза- ГЕРБ- младежи са виновни защото се редят на опашки...
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 41 тогава цял свят имаше инфлация
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Инфлация при Борисов- март 2019/2020г- инфлация 0.6%- при Юмрукови и Ниначка- 17.7% само за няколко месеца- избирам ГЕРБ!
39
11
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато Нинова направи сглобка 2021г ни донесе- 17.7% инфлация.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нинова, ти не се ли беше сглобила с Кирчовците преди сглобката им с Бойко и Пеевски? Или нещо паметта ме лъже? Там дето обясняваше че не пращате оръжия на Украйна докато камионите пътуваха ли пътуваха
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кога имаше сглобка Нинова беше недоволна, сега пак е недоволна, че се отива на избори. Все е недоволна тази жена. Еееми, спечели 121 депутата, че да няма сглобка.
35
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
Коко, спечели изборите и управлявай сама. Въпросът е ще влезеш ли в парламента с тая опоскана партия? Обедини всички леви и спечели.
34
7
 
2
 
! Отговори
Риторично преди 5 месеца
Гласуваш за про100 ХараКиро получаваш Буци 404 Банкянски, избереш ли Мравояд-Грантояд получаваш Шиши Магнитски, слагаш хикса на Толупа - генерал Гном,Кокорчо,Гуг-Лена,Криптомир,Минджеф,Баджанака Миро,Хазарт Петров,Изи Митева и Кити Божанков са бонус към избора.Губернатора решава,само куклите му са уж различни... Каквото каже Галя от Посолството,т'ва ще е!
33
0
 
9
 
! Отговори
след бсп- РАЗРУХА преди 5 месеца
Да видим- Нинова каза: Те са лошите защото се сглобяват- я сега да видим БСП и каква полза донесоха за бедните и онеправданите- ЮНИ 2023Г В НС СЕ ПРИЕМА БЮДЖЕТ 2023Г- ВЪЗРАЖДАНЕ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ, БСП- ВЪЗДЪРЖАВЛИ СЕ, ДЕКЕМВРИ 2023Г В НС СЕ ПРИЕМА БЮДЖЕТ 2024Г- БСП ГЛАСУВАТ ПРОТИВ- НЯМАТ ВНЕСЕНИ ПОПРАВКИ ИЛИ АЛТЕРНАТИВНИ БЮДЖЕТИ- СОС- БСП ГЛАСУВАТ ПРОТИВ БЮДЖЕТ 2024 ЗА СТОЛИЦАТА- МОЖЕ ЛИ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ТЯХ И ВЪЗРАЖДАНЕ- ОЧЕВИДНО НЕ!
32
0
 
3
 
! Отговори
силно замислЕна преди 5 месеца
И от к'ъв зор тогава, ще има избори, като ку.а ще си е същия?!
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази самата до преди две седмици крещеше, че задължително трябвало да има нови избори. Сега не иска. Не искала да има служебни министри, какво всъщност иска? Ами да разпуска бесепето и повече да не ни досажда.Макар че вече е смешна. Наскоро беше казала за едни чисто български криминалци депортирани от Австрия че били афганистански мигранти. :)))То аз предполагам че са били *** и не са говорили добре български ама чак пък толкоз :)))
30
0
 
2
 
! Отговори
маалатъ преди 5 месеца
Е, па то зависи от Електоратъ!!! Щоту ако евроатлантическия "Матрял" съ окаже повече и бъде по-активен гласувайки за ПП на Киру Т., тогава умните да стават и да бягат от "Географското понятие", в което шъ съ превърне държаватъ, докато не съ я разчленили. Речено е: "Свято място пусто не остава"!
29
4
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ преди 5 месеца
УЧЕТЕ СЕ ОТ ТУРЦИЯ!!ИНАЧЕ БГ СЕ ПРЕВРЪЩА В АФРИКАНСКА ДЪРЖАВИЦА, ЗАОБИКОЛЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИ.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е та са права е, излишни пари за избори
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Корни, стига си мрънкала, че не те канят да поучастваш тройката да стане каре.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБ И 3ТН ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ В КОАЛИЦИЯ, ПОДКРЕПЕНИ ОТ ДПС.
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гласувайте за пп дб, за да станем белите ин..ди..ан...ци на сащ! Продаваме си земята и държавата на господарите!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И аз не знам защо са ни избори. След като служебното правителство ще работи като редовно и ще има парламент, какво налага въобще да има избори? Може да си караме така с години, без да се налага да симулираме избори на няколко месеца.
23
2
 
7
 
! Отговори
Сглобкаджиите преди 5 месеца
Узакониха конфликта на интереси като допуснаха председателя на Сметната палата, след като му изтече времето като служебен премиер, да се върне и сам да проверява служебния си кабинет и министрите. Е това е проблема...