Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"

Понятие "Турски поток" на територията на България няма, посочи лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 апр 2024 10:11 | 3 апр 2024 10:10, Красимир Ангелов
196
Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"
Снимка: БГНЕС

Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

"Тръбата е 100% българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем "Балкански поток", каза още Борисов.

Той отново обясни, че застава зад промените в Конституцията, предложени от Христо Иванов от „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Очаква се депутатите да обсъдят внесения от ПП-ДБ проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България", както и изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта "Турски поток" на българска територия. Борисов каза, че ГЕРБ-СДС ще подкрепят създаването на комисията.

"Щом ще работим за интересите на други държави, поне да е ясно, че работим за интересите на чужди държави“, добави Борисов и направи уточнението: Понятие "Турски поток" на територията на България няма.

Той съобщи, че към днешна дата от Солун през Петрич между 8 и 10 млн. руски газ влизат в България. Колкото и да не им се иска на колегите, само руска молекула има в нашите тръби, добави Борисов.

На въпрос за предстоящото първо четене на промените в Закона за хазарта, които предвиждат забрана на рекламите на хазартни игри, Борисов каза, че "има време".

Според кратката справка, която Борисов представи пред журналистите, той твърди, че за последните 9 месеца 150 пъти се е виждал с ПП-ДБ и ДПС.

От 270 дни правителство 150 пъти сме се виждали трите партии - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, каза Борисов, отговаряйки на призива на Кирил Петков ГЕРБ и ДПС да кажат, че са „неформалната коалиция”.

Борисов заяви, че нито се срамува от ПП-ДБ, нито от Христо Иванов и не се разграничава от него.

Конституцията е добра и новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин както и старото - само че не от президента, а от служебния премиер Главчев.

Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ са абсолютно готови за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Я, Бойко бил виновен и за войната в Украйна?!
145
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойко така спя и вълка във София и Общината плати неустойка от 84 милиона лева .. Ако не беше развален договора Столична обшина щеше да плати само едни 42 милиона и така вълка спечели като пред всички Бойко все едно му натри носа - а се оказа че вълка спечели . Сега Бойко казва аз ще спра Газа през газопровода .. А какви са Неустойките по договора ако България едностранно врътне кранчето и спре газа ??? Това да не би да му е бащиния за да плаща народа неустойки по Договор без да имаме газ от нег
144
4
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 5 месеца
Отклонението на Турски поток даже не върви по най-късият път към Сърбия, а от турската граница отива на север до Провадия и оттам повтаря трасето на неосъществения Южен поток. Тоест, стратегически е изцяло в обсега (както го планираха) на Просията. Тоест, обслужвасамо и единствено руските планове за влияние.
143
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
През Бг минават ЧЕТИРИ пАтока , и газ НЕМА , ТА НЕМА , нямало КРАНОВЕ !?Резултат:Пак руска газ , ама през Турция ,..... за по-ЕВТИНО !
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В повечето случаи , наглостта прераства и в смях !
141
2
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 5 месеца
Освен милиардите за новата тръба, която Боко подари на Путин и Вучич, към загубите трябва да се прибави и старият сухоземен газопровод, който имаше още поне 15 години живот.
140
6
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 5 месеца
България имаше газопровод и преди това, имаше и договор за доставка на газ. Проблемът беше, че минава през Украйна, а Путин искаше да я заобиколи, за да си води войната спокойно. Бойко му построи отклонение от Турски поток, въпреки всички предупреждения на Запада, да не го прави. Боко се отказа от сухопътната тръба и от неустойките на руснаците за доставките по нея.
139
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
южен поток преминава през българия към сърбия с атклонения за турция и гърция- след като 3 сенатори дойдаха от вашингтон и го забраниха заедно с аец белене той стана турски поток - към туерция с отклонения за българия - тава е авчици дето ви доят всеки ден американците - изгонват ги от африка и идват в българия- по сте зле от африканците
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Спри го, де! Хайде да те видим колко ербап мъж си!
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нагъл пич
136
2
 
9
 
! Отговори
до 160 преди 5 месеца
Щом наричаш ТУРСКИ ПОТОК с името Балкански, което единствено Борисов използва, то е ясно какъв си.
135
2
 
5
 
! Отговори
До 155 преди 5 месеца
До ЮЖЕН ПОТОК - Южен поток ни заобикаляше и минаваше само през Гърция!!! Ама, четете бе хора, стига сте повтаряли фалшиви новини!
134
13
 
8
 
! Отговори
До коментиращите!? преди 5 месеца
Не виждате ли как ви използват!? По-добре ли щеше да бъде да го няма Балкански поток!?Определено, не! Стига сте повтаряли спуснати опорки, без да вникнете в подробностите, това е оправдано само ако сте под 14 години, макар че и на тези години би трябвало да можете да мислите и да правите връзки между отделни събития!
133
3
 
16
 
! Отговори
ЮЖЕН ПОТОК преди 5 месеца
Оф, Бойко. Нали точно ти се поддаде на интересите на деуги държави и нямаме Южен Поток, а сме само транзитен маршрут. Даже не можем да ползваме газ от тази тръба.
132
6
 
25
 
! Отговори
Тони Стругара преди 5 месеца
Толупа,защо се прави на кре-ен.Той от много отдавна работи за интересите на САЩ.Иначе отдавна да е аут.Магнитски дебне и наказва непослушните.
131
2
 
10
 
! Отговори
Влюбеното лелче преди 5 месеца
Сладуран........
130
4
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
До КЮЛЧЕТО.След като е добре за България и носи печалба ,ти защо се съгласяваш да бъде спрян,явно си завъртял и ти резбата и каквото ти кажат краварите ще го изпълниш дори да е в ущърб на България,а какво ли ще направят Унгария и Австрия.Оядесе и ти,погледни си търбуха ,а народа кучетата го яли.Всички до един сте маскари.
129
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баце е уникален. Той е евроатлантик-путинист! Това само той го може! Главата му гледа към Брюксел , а задната част към Кремъл!
128
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойко ще го пишат в книгите как се краде легално.
127
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мина времето, в което дон Буци можеше еднолично да спира и да пуска! И ако американците могат да му пускат магнитчета , то Путин не се шегува - пуска направо новичок или падане от висок етаж!