Външно министерство: България е силно обезпокоена

МВнР нарече атаката неприемлива
14 апр 2024 09:24, Петър Бойчев
61
Външно министерство: България е силно обезпокоена
Снимка БГНЕС

България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност. Това се посочва в позиция на МВнР, публикувана в социалната мрежа "Екс".

Правителството на България следи внимателно развитието на ситуацията и е готово да предприеме необходимите действия за защита и гарантиране сигурността на българските граждани в региона. Траен и устойчив мир в Близкия изток може да бъде постигнат само при пълно зачитане на основополагащите принципи на Устава на ООН и всички съответни международни договори и конвенции, пише в позицията.

По-рано тази нощ Израел съобщи, че Иран е насочил над 200 дрона и ракети срещу неговата територия и поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с атаката. Иран каза, че нападението е в отговор на удара срещу неговото консулство в Дамаск, който бе нанесен на 1 април и при който загинаха висши ирански военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: атакапозициявъншно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
МВнР не е българско. Там отдавна не работят българи. Само по време на тройната тук там е имаше някой турскоезичен българин и до там.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато политиците и краварските слуги треперят от страх, народа празнува.
27
12
 
5
 
! Отговори
аз преди 4 месеца
A преди 6 мес.кой нападна Израел. Палестинските терористи. Те убиха 1200 мирни жители.
26
2
 
22
 
! Отговори
Брейй преди 4 месеца
Всички са много обезпокоени от атаките срещу Израел. Но,когато Израел убива хора в Газа инв Сирия тогава няма проблем. Вероятно бомбандировките, които прави Израел са хуманитарни може би? Това не в ли агресия от Израел към деуги страни? Къде са всичките подскачащи и заклеймяващи личности да крякат? В единия случай е агресия, в другия не е агресия щото не е удобно.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде бяха тези, когато Газа беше почти разрушена и имаше над 30 000 жертви от израелските бомбандировки? А когато Израел бомбандира иранското посолство в Сирия? Не бяха ли обезпокоени тогава? Тези политически мижитурки трябва да престанат да пускат такива съобщения.
24
2
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 месеца
От америанското посолство наредиха!Аз изобщо не съм обезпокоен както и 95 %от българите.Кашерните знаят че никъде не ги тачат!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
иранците и българите сме като две капки вода. т.нар. евреи са хазарите с които сме воювали стотици години и са ни хващали и продавали в робство. иранците ако си мислите че са прости и са си мислили че с 300 дрона ще унищожат израел доста ги подценявате. следващият път няма да са 300 дрона а 3000 или 30 000. колко ракети имат исраел? хората от най бедната и най бързоизчезваща държава в света тръгнали да се присмиват на иран. дъщерите ви са булки и куртизанки по арапските държави ама много ви зна
22
0
 
16
 
! Отговори
холокостмен преди 4 месеца
До Анонимен 16 Евреите хич не обичат да им се напомня,че Хитлер е имал в армията си над 400,000 евреи!
21
1
 
8
 
! Отговори
Спокойно преди 4 месеца
Делян Пеевски ще ни защити с тяло, а после ще брати дебелата барета Боко да отмъсти зловещо.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като зривиха иранското посолство в Сирия не риваха ...
19
2
 
6
 
! Отговори
С ГЕРБ И ДПС НАВЛАСТ преди 4 месеца
ОТ КАКВО ДА НИ Е СТРАХ
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България защо не беше обезпокоена от, явно приемливата, Израелска атака по иранското посолство преди 2 седмици?
17
1
 
12
 
! Отговори
Знаещ преди 4 месеца
Великите сили на запада ще " изгорят юргана заради една бълха" Заради Украйна ще предизвикат ТСВ.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И аз съм силно обезпокоен. Може някой евреин случайно да бъде ранен, а това ще е непоправима щета за човечеството.
15
1
 
6
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 4 месеца
Ми,да напишат,че осъждат нападението-и готово.Да съберат селскостопанската авиация,да изкарат от музея подводницата "Слава" и да национализират всички дронове от децата.Защитата ще е сигурна.Ааа,забравих-и малко лекции и разглобяване на АК за време от 40 годишните ни професионални войници...и ще сме спокойни!
14
2
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 месеца
Бих казал да замьлчим , да се снишим -докато отмине бурятаНе забравяйте , че *герб и пп заедно с -дпс , ще ни напьлнят с арабски бежанци по вьздушно капковият шенгенДа незапочнат атентати и тук поради такива непремерени изказвания на някой техен кадьр
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А докога Българските политици ще продължат с лицемерничеството? Иран отговори на атака по тяхна дипломатическа мисия. А и защо историята е пълна с примери, че различни народи по различно време скачат срещу евреи? Защо където те си накрат пръста в нещо нещата след това се обръщат против тях и все имат нужда от спасение и помощ та даже и дума си измислили - антисемитизъм? Явно има за какво и явно не са толкова невинни за каквито претендират
12
1
 
11
 
! Отговори
АБЕ ЩЕ НАПРАВЯТ преди 4 месеца
СЕГА НЯКОЯ ДРУГА РЕКЛАМА СЪС СТОИЧКОВ ЧЕ НЯМА НИЩО И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ЗАМЕТЕ.
11
1
 
7
 
! Отговори
МВнР преди 4 месеца
Да си лъснат обувките и да се кротнат!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
коя е таз бг :)))