Започва „Тракийски воин - 24", ще стрелят със системата за залпов огън HIMARS

Учението се провежда на полигоните „Корен“ и „Ново село“
28 май 2024 08:18, Елка Василева
71
Започва „Тракийски воин - 24", ще стрелят със системата за залпов огън HIMARS
Снимка: МО

На учебните полигони „Корен“ и „Ново село“ започва тактическото учение „Тракийски воин - 24“, съобщи Министерството на отбраната.

Учението ще продължи до 4 юни. Официалното откриване е днес в района на полигона „Корен“. В учението освен участници от Сухопътните войски са включени формирования на Военновъздушните сили, многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинската академия, службата „Военна полиция“, представители от Военната академия „Г. С. Раковски“, офицери и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и военнослужещи от 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ.

По време на учението ще бъдат проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с високомобилната артилерийска реактивна система за залпов огън HIMARS. Ще бъдат използвани терминалите на сателитната мрежа Starlink и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на способности, информира още министерството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЩЕ ТРЕНИРАТ КАК ДА СИ СМЕНЯТ ЕДИН НА ДРУГ КАТО ТИПИЧНИ ЗА ЗАПАДА МЕКИ КИТКИ ПЪЛНИТЕ ПАМПЕРСИ С КАФЯВ ПЪЛНЕЖ ПРИ ВИДА НА НАСТЪПВАЩИТЕ РУСКИ ВОЙСКИ. НАТО Е ТОЛКОВА ЖАЛКО, ЧЕ СТАНА ЗА ПОСМЕШИЩЕ В ИСТИНСКИЯТ СВЯТ /2/3 ОТ СВЕТА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА *** ОТ Т.НАР. КОЛЕКТИВЕН ЗАПАД/ НИТО ОРЪЖИЯ ИМАТ КАТО ХОРАТА НИТО ХОРАТА /ВОЙНИЦИТЕ/ ИМ СА СТОКА. ПЪЛЕН *** ПРЕДСТАВЛЯВА ЗАПАДНАТА АРМИЯ И АКО ОЩЕ се ДРАЗНЯТ С НЕ КОГОТО ТРЯБВА. РУСИЯ ЩЕ ГИ ОТЕБЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ТИЯ ТРАВЕСИ *** БЕЗПОДОБНА ФАЩ.
37
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
До Анонимен 42 Руснаците са някакво диво северно племе, без собствена култура и история, поради което граби от чуждите и се опитва да лъже, че са негови собствени или као не може да излъже гледа да фалшифицира историята на тези, от които са ги откраднали. Примери колкото искаш: езика - от българите, затова се опитват да фалшифицират, че бил дошъл от "македонските земи", културата - от Киевския културен район, затова "киевска рус", архитектурата от Запада и т.н.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Неслучайно руснаците са ни освободили. Знаели са, че ние сме най-древния вариант на славянската цивилизация - арийците, а казаците са древни българи.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българинът много обича да се изкарва тракиец. Защото като кажеш Българин където и да е по света, всички си умират от смях.
34
1
 
3
 
! Отговори
Не позна преди 3 месеца
До Tенгри кан "Сега поне се виьда кой е източника на тракизма в днешно време - американското посолство!" Смях. Точно прословутия "исторически парк" край Варна, което си е чиста руска организация за исторически фалшификации е наредило "тракиец до тракиец". Пълна пародия.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знаех, че в България има тракийци. Мислех, че са древногръцки племена, изчезнали отдавна. Сега остава да ни напишете, че има и Мизийци и Македонци и я втасахме напълно.
32
1
 
3
 
! Отговори
Tенгри кан преди 3 месеца
Тия траки, откъде ги внесохте, бе, грингоси? От Индия?;))) Или Серафимов ви ги достави с експресна поръчка от Ватикана? Щот, аз не повна, ваште велики траки да са спечелили някое знаменателно сражение;))), но повна, чи македонците са ги ъ-ъъъъъъъъ и римляните са ги ъ-ъъъъъъъъъ;))) Та, накраа дошли българите и им показали, как качествено се убиват хора;)))) Сега поне се виьда кой е източника на тракизма в днешно време - американското посолство!
31
2
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 3 месеца
Загледай се в малките емблеми, разположени около голямата в средата. Половината са с фашистки символи - кръстове, орли и други подобни. Ама явно толкова са ти познанията по хералдика.
30
0
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 3 месеца
Само гледай тебе да ненаритат някъде в скапана София по късна доба
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 30 Очевиден е отчаяния опит на руските пропагандисти да използват сигнални думички, за да прехвърлят характеристите на господарите си на техните противници. Затова ни в клин ни в ръкав се използват думички като "фашистки" от руската пропаганда, независимо, че нито един от символите на тази снимка няма нищо общо с "фашизъм".
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейката и платените копейчета коментаторчета като чуят за хаймарс и пускат в гащите.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само дето руснаците са тракийци ( арийци) също, така че те са перфектно обучени тракийски войни. Наща българска богиня Искър ( Истър, Ищър, Остара, Еостре, Аустриа, Астарта, Исида) е силно изразена в казашките танци като една жена в бяло, която идва и върти виртуозно меча наравно с мъжете казаци. Тя е богинята косач на житните кръгове, арийската армия с мечове е служела на нея.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Малките фашистки емблеми, около голямата кръгла, какво точно послание отправят ?
25
1
 
9
 
! Отговори
Браво на НАТО! преди 3 месеца
Цяла България като полигон за военни учения! Най сетне намерихте приложение за тази територия! Жалко за природата, защото населяващите я не я заслужават!
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
американски учения в българия - руснацитеу никога не си го позволяваха- нямаше и руски войски в българия до 89 година- е сега с ме колония и на краварите всичко им е позволено - честито - пък и се гаврят с траките гну7сотия отвсякъде
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И га Н Ч о тракийски с кого ще воюва. Къде е тръгнал с продънените си га ШТ и ?
22
12
 
5
 
! Отговори
.... преди 3 месеца
Да живеее вечно НАТО и братята отатък океана смърт на комуниститческия режим на Разпутина
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Големи отворковци това тракийците. По-големи от македонците даже.
20
3
 
6
 
! Отговори
Даа преди 3 месеца
Явно ще има война...
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще дразним Путин, а ? Ще дърпаме мечката за опашката. Ама каато дойде, вие ще сте по луксозните бункери, а нашите деца ще са пушечно месо.