Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС

Общо 79 агенти се борят на изборите 2 в 1
Обновена: 29 май 2024 12:09 | 29 май 2024 12:05, Александър Попов
381
Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС
Снимка: БГНЕС

Общо 79 агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА фигурират в листите за народни представители за 50-то Народно събрание и за европейски парламент. Те са издигнати от 20 партии и коалиции, сочат данните на Комисията по досиетата.

От проверените 2 316 души за парламент Комисията е установила принадлежност към тоталитарните комунистически служби на общо 70 души. От последните парламентарни партии и коалиции сътрудници сред кандидатите за евродепутати и народни представители имат партиите БСП, „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Голямата изненада е певецът и музикален педагог Етиен Леви, агент по линия на Шесто управление на ДС. Той е разкрит като агент под псевдонима „ПАНАЙОТОВ“, вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през декември 1988 г.

В архивите на ДС за него са открити регистрационна бланка, документи от ръководил го щатен служител, съдържащи се в лично дело ІА-33330; регистрационен дневник; картони - обр. 4 – 2 бр. и обр. 6.

На тези избори Етиен Леви е кандидат и за евродепутат, и за народен представител от партия „Величие“, свързана с бившия служител на Националната служба за охрана полк. Николай Марков. Етиен Леви е водач на листата на партията в 24-ти столичен избирателен район, а също така е четвърти в евролистата на „Величие“.

Списък на партиите и коалициите, издигнали сътрудници на ДС за 50-то Народно събрание

Коалиция „Левицата“: АБВ, „Движение 21“, „Зелена партия“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Национално движение за спасение на Отечеството“, „Политическо движение – социалдемократи“ – 10 сътрудници;

Партия „Български гласъ“ – 8 сътрудници;

„Коалиция на розата“: „Българска социалдемокрация – Евролевица“, „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“ – 6 сътрудници;

Партия ВМРО – БНД – 5 сътрудници;

Партия „Морал, единство, чест“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Ние, гражданите“: партия „Българска пролет“, партия „Кой – компетентност, отговорност и истина“, „Българска работническо-селска партия“,
партия „Нация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „БСП за България“: БСП, „Политически клуб Екогласност“, „Политически клуб Тракия“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Солидарна България“: партия „Изправи се България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Център“: партия „Свобода“ и „Българска земеделска партия“ – 4 сътрудници;

Коалиция ГЕРБ/СДС – 3 сътрудника;

Коалиция „Неутрална България“: Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, „Русофили за възраждане на отечеството“ – 3 сътрудника;

Партия „Възраждане“ – 2 сътрудника;

Партия „За Велика България“ – 2 сътрудника;

Партия „Единение“ – 2 сътрудника;

ДПС – 1 сътрудник;

Партия на зелените – 1 сътрудник;

Български съюз за директна демокрация – 1 сътрудник;

Партия „Български възход“ – 1 сътрудник;

Партия „Величие“ – 1 сътрудник;

Партия „Българско национална обединение“ – 1 сътрудник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Етиен Леви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един по един ги изкарват на светло доносниците, ама избирателно, когато им е удобно :))) Какво ли остава да изкарат тези, които правят мръсната работа :))
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо тогава децата им се блъскат да управляват държава,банки,университети като не са татковчета.
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Реалист Асанж публикува грами за ГЕРБ и ББ. Пак не си добре с главата.
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До РеалистТи си не само глупав, ами направо сбъркан. Я се опитай пак с изброените от теб неща, на чия сметка да ги пишеш. Ама те тези политици, които обичаш, на такива недоразумения като теб разчитат. Ако всички българи бяха умни и читави, сега щяхме да сме десетилетия напред. Българите случиха на Денков, ама той не случи на българи.
88
4
 
5
 
! Отговори
от киреча преди 3 месеца
До Анонимен 60 Само 10,000!?Ми те много малко,бе!?Само дето услужливо забравяш членовете на БКП!Щото те са ЗАДЪЛЖЕНИ да донасят!И са били над...2,000,000!И още нещо!Защо днесовските неграмотни шушумиги показват Етиен от "Величие",а за другите партии свенливо мълчат!?Май треска ги тресе гербаджии,депесари и Пълната пор ногр афия,и наливат яко пари да ги оплюят!!?Ти как мислиш?:)))
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комунизъм не е имало, за да си отиде. За сметка на това фашизъм е имало. И се връща.
86
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Пише се доносник, а не доностник, колега!
85
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
За агентурата на ПП/ДБ - потърсете в архивите на ЦРУ, питайте Асанж, той ще ви помогне!
84
10
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Смешни сте вече. Не разбрах какво му е лошото да си агент и да си работил в полза на страната си. А с предателите кога ще се заемете....мигрантите, Магнитски, корумпираните....
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В натрапваните ни като уж много демократични САЩ, ако някой получава финансиране за политическа декност от чужда страна, направо си влиза в затвора. като чужд агент. По техния аршин България сега гъмжи от чужди агенти. И е самата истина. Кириакстефчовци навсякъде, най-нежно казано. И се гордеят, че са си сложили "***", получават овации отвсякъде.
82
2
 
3
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Тази партенка с ДС много се изтърка. Я дайте нещо по-свежо. Например един закон за чуждестранните агенти да се приеме. Като в САЩ и Грузия.
81
5
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
До онзи дето ме критикува, че казвам истината за шарлатаните: не ти харесва драги, но това е самата истина: най-вредното управление, което сме имали през последните 35 години е това на ПП/ДБ - ФАКТ! Детска болница няма, но виж за самолетчета на хартия, за страйкъри, за Украйна, 100к за драг куин шоута има! Поредните, които нищо не свършиха, а само хванаха кокала! Нито глас за тия повече!
80
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бе съвсем изтрещяхте с тези "агенти". Ако ррез 88 г. е бил някой на 25 г., за да осъзнае, какъв агент е и за кого и какво донася сега е на 61 г., отдавна пенсионер. Каква власт, какво влияние, те гащите си вече трудно обуват.Но демократите още 100 г. ще се оправдават с ДС, щото са жалки, некадърни и завистливи и само това ги държи сплотени.
79
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 84 - Те го отричат, ама са си живи павликморозовци.
78
7
 
5
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 3 месеца
Докато продължава да се спонсорира от пасольството - ДС ще продължава да съществува. Русия като загуби войната и потока от пари към копейките рязко ще спре.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми то навремето имало 1 милион членове на БКП, нищо чудно нема в това нещо :))) Ама те избирателно посочват само доносниците, а изпълнителите са в пълна тайна :)))
76
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
До РеалистТи носиш ли отговорност за родителите си, бе глупчо? Я някои държави за подобно твърдение носиш съдебна отговорност. Родителите са отговорни за децата си, ОБРАТНОТО - НЕ! няма как да избереш родителите си. И цял живот да живеят такива като вас, пак няма как да го проумеят с пещерните си мозъци - ей ***, до утре мога да ти изброявам какви идиотщини сътвориха от ПП/ДБ - за пандела са до един!
75
4
 
12
 
! Отговори
До Реалист преди 3 месеца
Там в ППДБ са наследниците на тежки комунистически и номенклатурни фамилии, на тях не им е било необходимо да доносничат. Учудва че, как генерала Гном Атанасов не излиза в нито един списък. Неговата кариера започва, като Живковски прокурор в Разград по време на възродителният процес. Споменаван е в доста дела, включително и награждаван.
74
1
 
6
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 месеца
До Анонимен 70Възраждане и ИТН също са създадени от ДС.
73
6
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
ПП/ДБ даде 26 милиона официално на Украйна, а за селата в карловско - 0! Нито глас за шарлатаните, никога повече!