Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС

Общо 79 агенти се борят на изборите 2 в 1
Обновена: 29 май 2024 12:09 | 29 май 2024 12:05, Александър Попов
381
Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС
Снимка: БГНЕС

Общо 79 агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА фигурират в листите за народни представители за 50-то Народно събрание и за европейски парламент. Те са издигнати от 20 партии и коалиции, сочат данните на Комисията по досиетата.

От проверените 2 316 души за парламент Комисията е установила принадлежност към тоталитарните комунистически служби на общо 70 души. От последните парламентарни партии и коалиции сътрудници сред кандидатите за евродепутати и народни представители имат партиите БСП, „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Голямата изненада е певецът и музикален педагог Етиен Леви, агент по линия на Шесто управление на ДС. Той е разкрит като агент под псевдонима „ПАНАЙОТОВ“, вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през декември 1988 г.

В архивите на ДС за него са открити регистрационна бланка, документи от ръководил го щатен служител, съдържащи се в лично дело ІА-33330; регистрационен дневник; картони - обр. 4 – 2 бр. и обр. 6.

На тези избори Етиен Леви е кандидат и за евродепутат, и за народен представител от партия „Величие“, свързана с бившия служител на Националната служба за охрана полк. Николай Марков. Етиен Леви е водач на листата на партията в 24-ти столичен избирателен район, а също така е четвърти в евролистата на „Величие“.

Списък на партиите и коалициите, издигнали сътрудници на ДС за 50-то Народно събрание

Коалиция „Левицата“: АБВ, „Движение 21“, „Зелена партия“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Национално движение за спасение на Отечеството“, „Политическо движение – социалдемократи“ – 10 сътрудници;

Партия „Български гласъ“ – 8 сътрудници;

„Коалиция на розата“: „Българска социалдемокрация – Евролевица“, „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“ – 6 сътрудници;

Партия ВМРО – БНД – 5 сътрудници;

Партия „Морал, единство, чест“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Ние, гражданите“: партия „Българска пролет“, партия „Кой – компетентност, отговорност и истина“, „Българска работническо-селска партия“,
партия „Нация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „БСП за България“: БСП, „Политически клуб Екогласност“, „Политически клуб Тракия“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Солидарна България“: партия „Изправи се България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Център“: партия „Свобода“ и „Българска земеделска партия“ – 4 сътрудници;

Коалиция ГЕРБ/СДС – 3 сътрудника;

Коалиция „Неутрална България“: Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, „Русофили за възраждане на отечеството“ – 3 сътрудника;

Партия „Възраждане“ – 2 сътрудника;

Партия „За Велика България“ – 2 сътрудника;

Партия „Единение“ – 2 сътрудника;

ДПС – 1 сътрудник;

Партия на зелените – 1 сътрудник;

Български съюз за директна демокрация – 1 сътрудник;

Партия „Български възход“ – 1 сътрудник;

Партия „Величие“ – 1 сътрудник;

Партия „Българско национална обединение“ – 1 сътрудник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Етиен Леви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До РеалистТи носиш ли отговорност за родителите си, бе глупчо? Я някои държави за подобно твърдение носиш съдебна отговорност. Родителите са отговорни за децата си, ОБРАТНОТО - НЕ! няма как да избереш родителите си. И цял живот да живеят такива като вас, пак няма как да го проумеят с пещерните си мозъци.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако ще осъждате поведението на певеца Леви, с какъв аршин мерите американския посланик, който не само, че е шпионин, а и открито работи за саботиране на българската държавност.
70
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
...и пропуснах да отбележа,че щом полуеднокнижния пожарникар е произведен в чин "генерал" /ПО КАКВИ ЗАСЛУГИ ?! /,пришиването на полковнишки пагон на "примадоната" изобщо не учудва никого..
69
6
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Щом нападат "Величие", значи за тях трябва да се гласува!
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви агенти бе, какви агенти? Да ги бяхте отворили или изгорили още 1990 година. Сега вадят от време на време на някой досието. Така беше тогава. Певци и спортисти и хора на изкуството трябда са се съгласят да сътрудничат, ако искат да излизат извън границите на България. Не е важно дали имат досие. Важно е кой офицер ги е обработвал и дали са клеветили. До кога ще вадите скелети от гардероба? Онези години отдавна минаха. Останаха организираните ченгета дето и сега ни вгорчават живота.
67
6
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Нито глас за най-вредната партия/коалиция: ПП/ДБ!
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
10 хиляди от 6, 5 милиона не прави всеки трети или 33% от Българите агент или доносник, а е доста под 0, 00065% от Българите. Т.е. всеки 0,00065 - ти Българин е доносник и агент!!!!!
65
1
 
6
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 3 месеца
Окрадоха държавата и продължава да краде дс мафията.
64
0
 
15
 
! Отговори
приказка за стълбата преди 3 месеца
В началото на 90-те години на ХХ век стана публично известно, че много голяма част от архива на Министерството на културата е изчезнал. Много артисти се изявяваха по медиите като пострадали, че нямало документи за вноските им към пенсионно осигуряване. Личното ми мнение е, че документите са умишлено ликвидирани, защото , ако не всеки, то почти всеки, от артистите и организаторите им, който е допускан да се шляе по света, е допускан със задача. Оънася се и за др. сътрудници към всякакви мисии .
63
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
66,доколкото знам /а това може да се провери/ баба ти Лила е с чин "полковник"..Към мвр,или армията не знам,защото тая изобщо не ме интересува,но който се интересува,може да провери..
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Певци, артисти, учени, не че е добре, ама донякъде мога да го разбера. Защото без да се отетат пред ДС, нямаше как да пътуват по конгреси и участия. Ама за политиците е НЕДОПУСТИМО! Недопустимо е и за самите партии, които са допуснали това.
61
0
 
10
 
! Отговори
до 65 преди 3 месеца
При тях са техните внуци като кмета на София например.... а той докара в екипа си още един такъв....
60
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
ПП/ДБ няма доносници на ДС, ама виж на ЦРУ е пълно, а и още нещо за заблудените: проверете кои са роднините им. Ще ви дам жокер - червени крадци до един, тези, които разграбиха 90-те държавата! Нито глас за шарлатаните!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Агент Сава не го споменават иначе, ама така е по нашите ширини :))) Иначе евреина е дребна риба, щом са решили да го разкрият публично :))
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Агентите не са много и не всеки трети Българин е бил агент( Това е пропаганда на хора от Държавна Сигурност(КГБ) за смекчаване на обстоятелствата). Не са повече от 10 хиляди човека. Те конторлират и управляват държавата, чрез партии като ГЕРБ,БСП и ДПС. Внедрени хора имат в служните, администрацията, прокуратурата и съд. Това е механизма. Но като не гласувате, няма как да се промени нещо
57
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 3 месеца
Така е,защото не се отвориха досиетата и намаше декомунизация.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като не гласуваш, такива те управляват от години! Виж кои са партиите и не гласувай за тях! Според мен ти си от ГЕРБ щом пишеш подобни коментари! Вашата цел е да не гласуват хората, за да може ДС и КГБ да управляват България и за напред. ДПС е създадена от агенти на ДС. Може да го проверите ако не вярвате! В Момента държавата се управлява изцяло от ДПС и ще се управлява, ако на изборите хоратя не гласуват.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ей Ами изберете си да няма доносници, бе. Кой ви пречи?
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма начин и Лили Иванова да не е в списъците с агенти на ДС.
53
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само в ППДБ НЯМА ЧЕНГЕТА!!! Ще ви извади очите. Ама гласувате за гербери и разни измислени "десни".