Корнелия Нинова сдава БСП, подаде оставка!

Резултатите са катастрофални на изборите, заяви тя
Обновена: 11 юни 2024 14:31 | 11 юни 2024 14:02, Александър Попов
622

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова оцени резултатите от изборите като катастрофални за БСП.

"Поемам политическата отговорност и подавам своята оставка", заяви тя на брифинг и допълни, че остава в парламента като депутат.

Благодаря на всички, които ни подкрепиха по време на изборите. Събрахме ИБ на БСП, анализирахме ситуацията и резултатите. Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Този път протестният вот бе в негласуването. Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от хората. Тази фрагментация означава нестабилност, и трябва да работим, за да се преодолее това. Пълен провал е и поведението на българската социология - нито едно от предсказаните от тях социологии не се сбъдна, а и никой не улови движението на партия "Величие", каза Нинова.

Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели, нови председатели на женското движение и структурите на младежите и ветераните. Това означава и нов конгрес през октомври, уточни лидерът на БСП в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
469
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
сакън корнелка верно крадлива си беще нагла и веррно грозна верно но все си остава най кадърното от ония уркувци дето обитават Позитано 20
468
0
 
1
 
! Отговори
до 485 преди 2 месеца
Може би заради задължителното гласуване и евентуалните глоби за който не гласува, (за които се говореше по онова време) са вмъкнали опцията "не подкрепям никого". За да не кажат хората - ами никой не подкрепям и не гласувам. Но това също е парадокс понеже по закон в България гласуването е задължително, но има ли глобени, които не гласуват? Глобени няма. Да махнат квадратчето не подкрепям никого и свършва този цирк!
467
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 месеца
До 478 Абсолютно си прав. Не подкрепям никого да се махне.Като не подкрепя никого , чий го търси в избирателната секция ? Така се вдига процента на гласувалите.
466
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
До Анонимен 460 Да я преименуват на Българска Социална Партия и да скъсат с БКП и Димитър Благоев.Някой от младежката организация да оглави партията.Ама защо ли им давам съвет ?Да са оправят.
465
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бай Илийчо, И какво постигнахме с това поведение като не гласуваха хората, казват наказателен вот За кого е та те са пак в НС, а тези уж, които ги наказват къде са, в хауса и с теглото си и ще им плаща, колкото те си поискат. Е това се казва само наказание друго име не мога да му дам!
464
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя си изпълни мисията да разбие партията с най- голяма членска маса в страната и може спокойно да си ходи в хотелчето в Гърция.
463
0
 
3
 
! Отговори
ffs преди 2 месеца
Хайде, домой!
462
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
неееее, кака Корни forever
461
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Otdavna trjbvasche da Go napravi
460
0
 
8
 
! Отговори
До 458 преди 2 месеца
Такава опция "Не подкрепям никого" няма никъде другаде, освен в България. През 2016 Реформаторския блок въведе опцията в България, за да се вкарат допълнителни проценти в избирателната активност. Всъщност опцията само примамя хора да отидат до урните уж като протестен вот, но реално само влизат в общата статистика за изборната активност и нищо повече. Или с други думи такова животно няма никъде в ЕС и света.
459
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега вече отлага подаването на оставка. Асен Василев каза, че всички кешови потоци минават през Нинова. Блъфира, че подава оставка. Сега само плаши, за да вдигне комисионните.
458
1
 
22
 
! Отговори
Loyko преди 2 месеца
Не може да бъде.Това не е истина.По скоро умрял ще пръдне,отколкото Корнелия да се откаже от държавната хранилка.
457
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинчето ако сдаде кокала, ко *** праи синчето й в Ню Йорк, нема да има пари :)))
456
3
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Не знам обаче Кака Корни или Костя Копейката,един от двамата,ако беше изкарал на тези избори 25% толкова колкото изкара Бойко щяха да ги обявят за полубожества и в техните централи още нямаше да са изтрезнели:):):)Ама кво да правиш и четвърти и пети от 7 не е чак толко зле:):):)
455
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече го прави трети път тоя номер ..
454
0
 
12
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Сички на тез избори са о-с-р-а-х-а. А народъ им подаде среден пръст на политиците
453
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да се каже Нинова отново подаде оставка
452
3
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Лъжи ба. Тааговореше преди ,че не изнасяме и оружие за Украйна .
451
1
 
18
 
! Отговори
Бесепар преди 2 месеца
Котешки каваци,Корни ще излезе от Позитано само с краката напред.
450
1
 
6
 
! Отговори
До 460 преди 2 месеца
Да рембрандират БСП? Че това е рембрандираната БКП! Какво ще се увъртат още! Много злини донесоха на бг! Да изчезват по землянките откъдето са изпълзели!