Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун

ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен
11 юни 2024 10:43, Елка Василева
248
Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Изборите направиха очевидно, че европейците отказват да приемат наложения либерален модел, в който Европа винаги е отворена – за мигранти, за екология…, а гражданите остават на заден план. Затова и много избиратели гласуваха по-консервативно, гласуваха да защитят Европа и интереса на гражданите ѝ. Много държат в общността да не се губи националната идентичност. За повече суверенитет. Това изтъкна пред БНР политологът Слави Василев.

Още по темата
"Например зелената сделка се асоциира с икономическо самоубийство на фона на подхода на други велики сили като Китай и САЩ", каза Василев.

Той подчерта, че тенденциите в Европа са показателни, защото вървят ръка за ръка с тези в България.

"70 процента негласуващи у нас означава абсолютно неприемане, да не кажа отвращение, на политическото статукво и политическия контекст, в който се намира страната ни. Разбирам тези, които нямат желание да гласуват. У нас няма интрига. То е ясно, че Борисов и Пеевски ще управляват. За мен политиката е битка на личности. На България ѝ липсват лидери. Бил съм критичен към Борисов, но години наред той е лицето на политическото водачество", каза политологът.

По думите на Василев след вдигнатия юмрук на Румен Радев това лице на Борисов се е размило, но все още не се е намерил политик, който да удари кроше и да прати в нокдаун лидера на ГЕРБ. В момента няма лидери на парламентарния хоризонт.

Според политолога единственият, който може да измести Борисов с нокдаун, е Радев. Неговото време чука на вратата, но той още има ангажименти, той е човек на честта и на дълга.

Със служебния кабинет, в който се появиха за пръв път Кирил Петков и Асен Василев, Радев наистина стъпи накриво, но добре, че не си счупи глезена. ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен, допълни Слави Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Политкоректен преди 3 месеца
До Истината: Ми то цялата държавна, общинска и друга администрация в момента била 1.5 милиона души! Представяте ли си? Цели села за наети само в общината, за да не умрат от глад. Че то това е повече от работещите в индустрията! И като добавите, че тези администратори са назначени и гласуват за Боко и Шиши и вече изборната картинка става пределно ясно - процентите там съвсем си пасват.
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лойко печели избори ,но НЕ МОЖЕ да направи правителство. Лойко в стремежа си да се запази и физически ,тласна страната в спирала от избори ,на който не се вижда края.Септември вероятно ще има нови избори. Докога ? Държавата изнемогва,хората също,а светлина в тунела няма.Има един застаряващ политик,който казва-аз съм пътя,алтренатива нямате,гласуваитеза мен.Типично по мутренски.Лойко,*** си
42
3
 
8
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 месеца
Пеевски не иска избори, държи Бойко за топките със СРС-та и ще направи всичко възможно да има правителство между ГЕРБ, ДПС и ИТН. Той е истинския лидер на ИТН и за това Слави не ходи в парламента. Ще има правителство 100%.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ситуацията у нас без майдан не може да се оправи. Тове не е ли вече очевидно.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв водач бе, сървул? Това, че с другото прасе не допускат качествен противник срещу себе си не значи, че представлява нещо. Виж му приказките и поведението. Чиста мутра-селски пехливанин. Останаха да гласуват назначените калинки със семействата и купените некъпани. Когато на терена излезе нормалена свястна алтернатива, ще видиш, колко струва т.нар. "водач" и мъжът му Пеев.
39
0
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 3 месеца
До Анонимен: Уменията му са хайдушки, т.е. да обира мандри. Престъпник с досие в Чехия за кражба на коли, най-долната версия на Бай-Ганъо, ощтетил държавата с млрд. лв. , убиец на българския народ
38
7
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Та така е и с Бойко Борисов. Пусна се комунистическата мантра, че бил много пp0cт, щото бил че само Винету, което си е пълна лъжа, защото той каза, че му била любимата книга в детството и всички уфси до ден-днешен го вярват и повтарят. А той си е супер интелигентен като цяло, ама никой не иска да слуша като приказва какво казва. Затова и няма друг политик, по-успешен от него до сега. Бройте му само годините в политиката. Колкото на бай Тошо
37
2
 
11
 
! Отговори
Грую преди 3 месеца
Този татин безделник и цитатаджия по червена поръчка - докога въобще ще го канят по телевизиите??
36
6
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Г-н Слафчо, Бойко е в нокаут, защото това е наказателен ВОД. Ще се прегръща с Ердоган и ще се мляска с Урсула, но това няма да е нещо ново. Преди също се е навеждал ниско гърбо, свикнал е. Плюс това трактора го няма. С жените го няма, дано в поклоните напредне.
35
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички навсякъде говорят за Величие.Повечето които говорят не са гласували за Величие, но сега вече знаят за тях и вече искат да гласуват за тях.Такова нещо съм виждал само когато царя дойде.Ако сега има нови избори Величие ще има около 20 процента.
34
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Искали да стават самостоятелна Република. Виждате как в днешно време сюжета се повтори на живо. Имаше и една комедия от 2000-та година някъде, дето едни изхарчиха парите за полет до Луната и хванаха един режисьор, да им направи в студио фалшиво кацане на Луната. Да ви е познат сюжета дрогаре? И до ден днешен повтаряте измислицата от комедията като истина.
33
7
 
7
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Намери се Народ,който бе на прага да прати Борисов в отвъдното,но дебелака османец се покри с джипката из турските села,където му ятакствуваха. В онези дни само една грешка допусна Българският народ и тя бе да пренебрегне важната в такива случаи Анархия и се опре на на Борисови наемници,които лансира Борисовият авер Румен Радев. Радев унищожи протеста . Унищожи го и после отново тласна ГЕРБ нагоре. При следващият протест НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА НИ НИКОЙ С МИКРОФОН,А САМО НА ЮМРУЦИТЕ,ДАМИ И ГОСПОДА
32
2
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Българина страда от липса на собствена идентичност. Все гледа другите какво казват и безрезервно го приема, вярва в него и го повтаря като папагaл. А САЩ сами си създават теории на конспирациите за пари и после целия свят ги приема за истина. Примерно Майкъл Мур си направи някакви си негови измислени псевдо-документални филми, че ваксините убивали и увреждали хората. Е, виждате в днешно време ефекта. Вчера гледах и филма "Bushwick" от 2017г. Там ставаше дума за гражданска война започната в Тексас
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Мани се не заноси , не може такава простотия да я наричаш " умения " , освен в сектора на престъпността .
30
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Тоя още не разбрал, че Радев си изпълни и изпълнява поставените задачи отлично :) Предния президент бе с прекалено меки китки, но тоя е твърд като Съветския Съюз. Горби номер две-американско агентче, заело партиен пост.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само простокирчовците смятат Борисов за простокирчо като тях. Нямат капацитет да осъзнаят колко хитър и прозорлив е Боко. Пеевски също е много нахъсан, добре че беше той и казваше на Денков какво да прави, а Радев е русороб!
28
0
 
8
 
! Отговори
Тоя крадец преди 3 месеца
Какво се прави на ощипан. Приватизира за без пари Хладилния завод и сега дава акъл по форумите и телевизиите. На такива комунистически крадци да не се вярва.
27
7
 
10
 
! Отговори
Ха, ха преди 3 месеца
Слави, Слави, гладна кокошка просо сънува. Никой, Особено Му. н. чо не може да събори Борисов. Радев е злоба и отмъщение, не може да бъде лидер.
26
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига сте завиждали на Борисов шyшyмиги. Нямате и 5% от уменията му
25
7
 
9
 
! Отговори
Храни куче да те лае преди 3 месеца
Само Радев успя да махне Борисов,но шарлатаните го върнаха на бял кон !