Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун

ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен
11 юни 2024 10:43, Елка Василева
248
Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Изборите направиха очевидно, че европейците отказват да приемат наложения либерален модел, в който Европа винаги е отворена – за мигранти, за екология…, а гражданите остават на заден план. Затова и много избиратели гласуваха по-консервативно, гласуваха да защитят Европа и интереса на гражданите ѝ. Много държат в общността да не се губи националната идентичност. За повече суверенитет. Това изтъкна пред БНР политологът Слави Василев.

Още по темата
"Например зелената сделка се асоциира с икономическо самоубийство на фона на подхода на други велики сили като Китай и САЩ", каза Василев.

Той подчерта, че тенденциите в Европа са показателни, защото вървят ръка за ръка с тези в България.

"70 процента негласуващи у нас означава абсолютно неприемане, да не кажа отвращение, на политическото статукво и политическия контекст, в който се намира страната ни. Разбирам тези, които нямат желание да гласуват. У нас няма интрига. То е ясно, че Борисов и Пеевски ще управляват. За мен политиката е битка на личности. На България ѝ липсват лидери. Бил съм критичен към Борисов, но години наред той е лицето на политическото водачество", каза политологът.

По думите на Василев след вдигнатия юмрук на Румен Радев това лице на Борисов се е размило, но все още не се е намерил политик, който да удари кроше и да прати в нокдаун лидера на ГЕРБ. В момента няма лидери на парламентарния хоризонт.

Според политолога единственият, който може да измести Борисов с нокдаун, е Радев. Неговото време чука на вратата, но той още има ангажименти, той е човек на честта и на дълга.

Със служебния кабинет, в който се появиха за пръв път Кирил Петков и Асен Василев, Радев наистина стъпи накриво, но добре, че не си счупи глезена. ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен, допълни Слави Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
9
 
! Отговори
АМОН преди 3 месеца
Този парламент е мъртво роденото на този ЛИБЕРАЛЕН МОДЕЛ създал такива *** каквито са Борисов и Пеевски!! ИДВА КОЛЕДА!! Празник на всички прасета!!
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой за да успее да го победи, трябва да има качества и то в много широк диапазон. Да може да говори с хората, да чува какво му казват, да ги разбира, да има прозорливост за бъдещето и още много други. Този, който иска да го победи, трябва да може да признае тези качества и да се опита да бъде още по-добър. Ако се намери такъв - моля. Но повечето хора са злобари и предпочитат да не виждат достойнствата на противника си.
22
6
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 3 месеца
сравняваш боко с ферари ли бе.... оф някакъв тунингован москвич е боко
21
10
 
8
 
! Отговори
Мафия с държава преди 3 месеца
Какъв нокдаун сънуваш бе, онези по на запад, които ни натресоха класическата клиентелистка партийка ГЕРБ правят и невъзможното тя да си остане на власт. Мухобойко слушка и изпълнява, затова са му позволили да си организира агитка от корумпета, които гласуват задружно и си остават на хранилката. А онези 70%, които вече не участват в цирка, отдавна научиха, че на тях им е позволено само да пият по една студена вода. И не си харесват ролята.
20
7
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Не хората, а администрацията избира Бойко!
19
4
 
6
 
! Отговори
Твойте любими преди 3 месеца
"политици" Борисов и Радев направиха двете най-корупционни сделки:Турски поток и "Боташ".Заради Радев плащаме по един милион на ден на Турция,заради комисионните на Радев и служебното му правителство.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учите ли турски рая, скоро ДПС първа сила, като ви мързи да гласувате, скоро Ердоган ще ви е президент, няма д аима нужда да гласувате изобщо
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
реално за изборите машините бяха сложенни за парлама, както се казва, вота на народа бе подменен отново, хартиената коалиция не може да просъществува с машини
16
2
 
9
 
! Отговори
НИМРОД преди 3 месеца
ПАРТИЯТА НА РАДЕВ ВЛЕЗНА В ПАРЛАМЕНТА!! Величие на Марков ще е троянския кон в този парламент!! Тя ще го взриви отвътре , а отвън МАЙДАНА ще довърши Борисов и Пеевски !! Българския народ не е бил толкова УНИЖЕН и УМЕРЗЕН както през управлението на тези две прасета!! Създадената от тях система паразитира унищожавайки БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС и НАРОД!! Времето им свърши!! ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дип народът е уникален , да не ползвам друга дума , иначе Буци сам си бие такива крушета , че от тепиха няма да отлепи .
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми няма и да се намери. Все едно да се намери кола която да бие Ферари
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Румбата Радев че е тоя политик
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слави, твоят любимец Радев що не се сбори с двамата шишковци?! Нали е голям мъж?!!!Шарлатания е това да ходиш по телевизиите и да показваш, че ти хлопа дъската.
11
0
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 3 месеца
да си стоял бочко?... че той си е още на власт бе, нали виждаш, не можем да отлепим от дъното
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искаме нокаут
9
5
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
Просто няма добри политици в момента, ПП много ги подхлъзна изпечената мафия герб на всички нива. Радев не може да бие никого и той много добре го знае след като пак назначи герберско правителство. Нещо да кажеш кога започна пак Боко да печели? Дали няма връзка с хартиените бюлетини, дали нямаше 500 000 невалидни предния път - рекорд!!!Много е лесно да печелиш когато кметовете са твои, служебното е твое с министър на вътрешните работи, който се обажда в Банкя да пита дали може да ползва тоалетна
8
3
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 3 месеца
че нали герп-дпс не разрешиха реално да се разчистят структурите на прокуратурата, какво да се промени?.... с герп-дпс начело ще получим още корупция, бедност, но стабилна и липса на развитие, докато румъния ни задмина с 300 благодарение на вожда ви
7
1
 
6
 
! Отговори
Сенеката преди 3 месеца
Никой не е чак толкова безсрамен и нагъл...ама Прасето гледам се учи...
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
борисов се е окопал във всички държавни структури, не виждам ако не последва трактора как бихме се оттървали
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото Борисов винаги си плаща за подкрепата с нашите пари-на олигарси,бизнесмени,магистрати,кметове,медии,политолози и социолози и най-вече на политици.Затова те станаха милионери и милиардери,а ние духаме супата.