Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун

ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен
11 юни 2024 10:43, Елка Василева
248
Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Изборите направиха очевидно, че европейците отказват да приемат наложения либерален модел, в който Европа винаги е отворена – за мигранти, за екология…, а гражданите остават на заден план. Затова и много избиратели гласуваха по-консервативно, гласуваха да защитят Европа и интереса на гражданите ѝ. Много държат в общността да не се губи националната идентичност. За повече суверенитет. Това изтъкна пред БНР политологът Слави Василев.

Още по темата
"Например зелената сделка се асоциира с икономическо самоубийство на фона на подхода на други велики сили като Китай и САЩ", каза Василев.

Той подчерта, че тенденциите в Европа са показателни, защото вървят ръка за ръка с тези в България.

"70 процента негласуващи у нас означава абсолютно неприемане, да не кажа отвращение, на политическото статукво и политическия контекст, в който се намира страната ни. Разбирам тези, които нямат желание да гласуват. У нас няма интрига. То е ясно, че Борисов и Пеевски ще управляват. За мен политиката е битка на личности. На България ѝ липсват лидери. Бил съм критичен към Борисов, но години наред той е лицето на политическото водачество", каза политологът.

По думите на Василев след вдигнатия юмрук на Румен Радев това лице на Борисов се е размило, но все още не се е намерил политик, който да удари кроше и да прати в нокдаун лидера на ГЕРБ. В момента няма лидери на парламентарния хоризонт.

Според политолога единственият, който може да измести Борисов с нокдаун, е Радев. Неговото време чука на вратата, но той още има ангажименти, той е човек на честта и на дълга.

Със служебния кабинет, в който се появиха за пръв път Кирил Петков и Асен Василев, Радев наистина стъпи накриво, но добре, че не си счупи глезена. ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен, допълни Слави Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
А ЗАЩО ДА ГО ПРАЩА?? преди 3 месеца
РУСКИТЕ ЕНИЧАРИ МАЙ ИМ ПРЕЧАТ 1 МЛН БЪЛГАРИ, КОИТО СИ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЕ РУСКИТЕ...
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами то в българското политическо блато нормален, интелигентен човек не може да просъществува! Как да стане, като там са юнак до юнака!? Само им вижте мазните и самодоволни физиономии...
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В ДЕНЯ КОГАТО ЕК ОБЯВИ ЧЕ БГ Е ПРИЕТА В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА ЕДИН ЮМРУК СЕ ВИРНА- ВЕРНИТЕ МУ ОЛИГАРСИ СЪЗДАДЕНИ ОТ КРЕМЪЛ ПЛАТИХА ПРОТЕСТИТЕ А ПОСЛЕ 30% ИНФЛАЦИЯ И 12 МЕСТА В ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ НАДОЛУ ОТ 52 НА 68- И ТОВА ВИ ХАРЕСВА ЛИ- А ДИЗЕЛЪТ ЛЯТОТО НА 2021Г БАДЖО ГО НАПРАВИ 3.90ЛВ СПРАВКА ФУЕЛО!
61
0
 
4
 
! Отговори
Революцията е преди 3 месеца
Най правилното решение от феодалната прегръдка на различните етноси които задушават развитието на България.
60
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БОРИСОВ ИЗЛИЗА СРЕД ХОРАТА ЧУВА ГИ ГОВОРИ С ТЯХ РАБОТИ ЗА ТЯХ ШАРЛАТАНИТЕ ПРЕВЗЕХА ВЛАСТТА И СЕ ЗАПОЧНА НЕВЕРОЯТНО ГРАБЕНЕ СТАНИ ДА СЕДНА САБОТАЖИ ЗАЩО ВСИЧКО Е ЗА СМЕТКА НА ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИТ ХАЗАРТА ЕВРОДЕПУТАТ ТОЗИ НЕВЕЖ ПОЗОР Е В БРЮКСЕЛ
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вижте сега, при толкова многобройни служби, готови СРС- та има за всеки от нас. Това не е преувеличено. Така че компромати има бол, въпросът е кой има ключ за стаичката.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
56- И НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ ПРИЕМЕМ ЕВРОТО....
57
1
 
1
 
! Отговори
До 53,ашеназина преди 3 месеца
Ашкеназю, кажи какъв процент от населението на ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ СА СЕФАРАДИ.??...ВИЙНИТЕ НА ИЗРАЕЛ НЕ СА ЛИ СЕФАРАДИ....??... ТИ МАЙ ЦЕПИШ ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ, А..??
56
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДО 46 ЛОЙКО СТАНИ ТИ ЛИДЕР ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ УПРАВЛЯВАЙ 46 И ОНЗИ ДЕТО БРОИ АДМИНИСТРАЦИЯТА ОСВЕН ДА ПИШЕТЕ ЛЪЖИ ОБИДИ ПО САЙТОВЕТЕ ДРУГО ЗНАЕТЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТА ГОДИНА Е БЕЗ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЩОТО ЕДНИ ШАРЛАТАНИ ПОДПОМОГНАТИ ОТ РАДЕВ И ПЛАТЕНИТЕ БОЖКОВИ ПРОТЕСТИ ПРЕВЗЕХА ВЛАСТТА И РАЗРУШИХА ВСИЧКО САБОТИРАХА ВСИЧКО ГРАБЕХА РАЗДАВАХА КОМИСИОН БЕЗНАКАЗАНО
55
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И този път Борисов ще успее да стабилизира държавата след поредните антибългарски действия на pycopoбите.
54
4
 
16
 
! Отговори
до 48 преди 3 месеца
Борисов е политик от селско-тарикатска величина.
53
3
 
2
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ НА БЪЛГАРИЯ преди 3 месеца
САМО КОГАТО РУСИЯ НЕ НИ СПЪВА, А РАБОТИ ЗА СЪРБИЯ..... ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, НИЩЕТА ЗА РУСИЯ...!!!
52
3
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Някой няма ли да се подсети да открие съдебно производство срещу ромите от Сакскобургота,които умишлено разводниха отговорността с премахването на англосаксонският двуполюсен принцип ,за да бъде въведен неконтролируемият начин,чрез множество безотговорни партии на малцинствата , който и на тези избори вкара в узурпираният от османци и съветски престъпници Парламент а..й..д..у..ш..К..и.. банди от по сто човека? Моля, нали някои имат претенции да са алтернатива! Защо ли обаче не правят това ?
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правителството е ясно: чалгаря много дрънка, ама си е камериерка на Винету.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че едното прасе държи другото с компромати, е ясно като бял ден. Но този път ако направят сглобка надупването ще лъсне много здраво и ще отврати целия народ. Не се знае, накъде после ще избие насъбрата злоба, затова най-вероятно ще дадат властта на Радев
49
6
 
13
 
! Отговори
Пукел преди 3 месеца
70 процента негласуващи у нас означава абсолютен вот на НЕДОВЕРИЕ на шишко-гербанки. Затова, тези партии, ако са уж за народ, трябва да се самоликвидират и да изгорят от срам, като казват в посолството - once and for all.
48
6
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 3 месеца
Да точно майдан ще цъфнем и ще вържем. На България не и трябват революции. Достатъчно е съдебната система да почне да си върши работата. Тука има работа за да се върши. Има още да се строят пътища, да се построи АЕЦ Белене, да се направят и няколко държавни корпорации в ключови сектори за да се вдигне икономиката и да се осигурят парични потоци с които да се финансират социални дейности и други проекти важни за страната.
47
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов е политик от много сериозна величина.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
пияница мистик, мина ли рожденият ден :)))
45
3
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 3 месеца
До Анонимен: Искаш да се превърнем във втора Украйна ли?