Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун

ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен
11 юни 2024 10:43, Елка Василева
248
Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Изборите направиха очевидно, че европейците отказват да приемат наложения либерален модел, в който Европа винаги е отворена – за мигранти, за екология…, а гражданите остават на заден план. Затова и много избиратели гласуваха по-консервативно, гласуваха да защитят Европа и интереса на гражданите ѝ. Много държат в общността да не се губи националната идентичност. За повече суверенитет. Това изтъкна пред БНР политологът Слави Василев.

Още по темата
"Например зелената сделка се асоциира с икономическо самоубийство на фона на подхода на други велики сили като Китай и САЩ", каза Василев.

Той подчерта, че тенденциите в Европа са показателни, защото вървят ръка за ръка с тези в България.

"70 процента негласуващи у нас означава абсолютно неприемане, да не кажа отвращение, на политическото статукво и политическия контекст, в който се намира страната ни. Разбирам тези, които нямат желание да гласуват. У нас няма интрига. То е ясно, че Борисов и Пеевски ще управляват. За мен политиката е битка на личности. На България ѝ липсват лидери. Бил съм критичен към Борисов, но години наред той е лицето на политическото водачество", каза политологът.

По думите на Василев след вдигнатия юмрук на Румен Радев това лице на Борисов се е размило, но все още не се е намерил политик, който да удари кроше и да прати в нокдаун лидера на ГЕРБ. В момента няма лидери на парламентарния хоризонт.

Според политолога единственият, който може да измести Борисов с нокдаун, е Радев. Неговото време чука на вратата, но той още има ангажименти, той е човек на честта и на дълга.

Със служебния кабинет, в който се появиха за пръв път Кирил Петков и Асен Василев, Радев наистина стъпи накриво, но добре, че не си счупи глезена. ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен, допълни Слави Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов е политически труп на пещерен комунист
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не се е намерил , защото хората назначили Боко още не са решили да го сменят.
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ППДБ СА ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ. БОРИСОВ Е МИНАЛО.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
комунеги, скрийте се бе. бостън, париж и къде ли не. с 'резидинто под ръка и ...чупка
80
7
 
9
 
! Отговори
Таксиджия преди 3 месеца
70 процента негласуващи у нас означава абсолютно неприемане и отвращение от политическите делавер през изминали 12 години. Решение и спасение е - категорично въвеждане на президентска република. Стига с тези мутри-мушенгийски-парламентарии.
79
11
 
7
 
! Отговори
Х преди 3 месеца
спор няма. Бойко свърши най-много от всички за последните 10 години. Някои се сърдят, че не са заживели богато и прекрасно, но след като очакваш ти да не се промениш и всичко останало около теб да се промени, ще си останеш само с надеждата.
78
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ППДБ са като Радев.След тях сържавата е като авиацията след Радев.И винаги с претенции, че те разбирали и прочие.
77
2
 
8
 
! Отговори
коментар преди 3 месеца
Мнозинството е отвратено и не иска никой от сегашните да управлява, за това не гласува! Твърдият електорат на ГЕРБ и ДПС избраха Боко и Шишо да ги управляват. А Борисов ще управлява с ДПС и липсващата все още гайка от новата сглобка. Шарлатаните тръгват по пътя на Реф.блок,Атака, НДСВ и пишман патриотите.
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАПРОТИВ БОРИСОВ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП
75
1
 
3
 
! Отговори
Даунфол преди 3 месеца
Пълни глупоси това е така защото краварите си вардят марионетките а не че няма достойни хора които да управляват вместо него ако по някаква причина краварите изчезнат от България Борисов пада от власт със скороста на светлината
74
0
 
11
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 3 месеца
А ти си син на един от най-големите шарлатни на българския преход.Трябва да си без акъл,за да не разбереш,че Борисов е мафиотизирал д-вата.Ние по нищо не се различаваме от Колумбия,например.Искам поне 1 журналист да го попита с какво точно се занивама,какво работи и колко поручава?Как може да се биеш с мафията,освен със самоотвержени полицаи,прокурори и съдии.Такива българи няма в тези професии.Ако не е мафията,голяма част от тях няма да имат стандарт на живот като на крезовци.
73
2
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
Борисов сам се натресе да управлява с ДПС и малкото ДПС - явно са му казали "трябва да управляваш иначе си т ру п". Сретен Йосич ти е издал присъдата и ние ще те предадем на него. А ако я изпълни ще се нареди сред сърбите направили най-много за България. Борисов е един жа лък човек без избор и бъдеще.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
56 и 66 стига драска глупости ,по длого на Лойко
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да се извършат промени,така че ако не са гласували 50% ,изборите да не се признават.Или да направят гласуването задължително. Неграмотните да не могат да гласуват. Да се ограничи купения вот.
70
0
 
6
 
! Отговори
ГаГа преди 3 месеца
На Румбата проксито
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ИСКАМЕ СИ ГОЛИЯ БАДЖАНАК-ТОЙ ПОНЕ Е ОТКРОВЕН- ПОКАЗА НИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КАКВО НИ Е ПРИГОТВИЛ- ЕДИН ГОЛ.....
68
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
До 56 Какво ще стабилизира? А) Корупцията Б) Шуробаджанащината ("аз на Мишо съм му обещал да не го пипаме" В) Чекмеджето Г) Всички изброени
67
0
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 3 месеца
Казано с прости думи така изглежда.Но кой и с какво ще извърши съдебната реформа.Всичко е пропито от корупция,от горе до долу.Кой ще извърши промените за да може държавата да стъпи на краката си и да се отърси от мафиотските образувания.Трябва да се чисти и реже до кръв. Затова хората се отвратиха и не ходят да гласуват.А списъците са пълни с мъртви души и не са актуални.И резултатът е нереален.Не може с 7- 8 % да управляваш!
66
1
 
8
 
! Отговори
РАДЕВ =ПРИГОЖИН преди 3 месеца
В БЪЛГАРИЯ ТОЙ И ИГРА РОЛЯТА НА ПРИГОЖИН, В УСЛУГА НА ПУТИН И РУСИЯ
65
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПРИ БОРИСОВ ИНФЛАЦИЯ 0.6%, ПРИ ГОЛИТЕ БАДЖАНАЦИ- 30% ИНФЛАЦИЯ!