Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нормалното развитие на политическия процес е управление на десните партии. Левите в опозиция, а корумпираните - извън властта, докато не се изчистят от ***. Обаче на спечелилия не му стиска, защото трябва да направи съдебна реформа, а тогава много далавери ще лъснат, включително и неговите. Ще срутят държавата, но няма да дадат да се възцари нормалността.
341
2
 
7
 
! Отговори
До 329 преди 4 месеца
Абе безродник, те и украинците бяха братя на руснаците дори по-големи братя от теб, милиони са с руско-украински бракове, но днес Путин избива украинците, същото ще стори и с теб и семейството щом реши, нищо че му разбираш езика и си му брат ! Ти си един проsт безродник !
340
12
 
3
 
! Отговори
Да, така е 351 преди 4 месеца
България беше тласната в блатото последните 4 години!
339
2
 
13
 
! Отговори
до 351 преди 4 месеца
С нетърпение чакам да видя как БорисовПеевски ще ни измъкнат от блатото. ще е много интересен процес.
338
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Митрофанова отпуска пари, само за един дежурен, до 15 часа!
337
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 348: е как бе? 90% от актрисите които са в генгбенг с африканци са рускини, знаеш ли колко трудно се намира достатъчно изпаднала жена която за 5$ ще се снима с 20 африканеца? Къде ти другаде толкова пропаднали жени?
336
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойко, а пита ли Пеевски? Може той да е решил да ставаш премиер, тогава няма мърдане.
335
10
 
3
 
! Отговори
Смешни коментари! преди 4 месеца
Сами не съзнавате, че бурните ви коментари означават само едно нещо: Наясно сте напълно, че Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС са единственият лидер и единствената партия, която е в състояние да измъкне от блатото в което попадна последните 4 години!
334
1
 
4
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Пич, къде се изгуби, да не пуснаха дълго чаканата статия с истерията на Медведев?
333
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Запада може да се разпадне, ако Путин си отзове всички компаньони там!
332
2
 
5
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Русия може и да е налагала някакви санкции... Ама никой не е разбрал...
331
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западната порноиндустрия страда от липса на кадри след като Русия спря износа на рускини за Европа и САЩ. Това е пример за работещи санкции и как Русия наистина удари там където боли.
330
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия сигурно е затруднена, защото Путин е с компютър Правец, може би?
329
4
 
2
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Вчера заминаха няколко С300/400, днес заминаха няколко С300/400... Капка по капка...
328
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тука едни гербави пенсионери се опитват да ни разсейват с Русия и Украйна.Еййй,деменциии,темата е Борисов,а не войната на север от нас.
327
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В щата Мериленд родителите нямат право да спират децата си от часовете по LGBT++++ . Децата учат, че пола представлява само една догадка на лекаря. Хората се раждали безполови. Само си представете какви извращенци са нашите съюзници.
326
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия налага реципрочни санкции на фащ и евроджендърите. Това, че ти не знаеш означава, че си неинформиран/ дезинформиран
325
1
 
8
 
! Отговори
Баце честит преди 4 месеца
Рожден ден 65 години не са малко ,пожелавам ти да излезеш в пенсия и да се радваш на старините си, и да си спомняш детството и комунизма,айде сега бастуна и фащай къде Банкя
324
4
 
4
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
САЩ пак наложили санкции. Московската борса се срутила с 16%. Дима Медведев реве и се тръшка...
323
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ефовете още не са пристигнали, а Русия остана без ПВО!