България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна

МО: НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна
14 юни 2024 19:15, Анисия Иванова
271
България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна
Снимка: БГНЕС

"България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Предстои да утвърдя предложение на началника на отбраната за излишни въоръжение и техника, които ще бъдат на разположение за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в мирно време или на военновременните формирования". Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти днес, след участието си в двудневната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел.

Той припомни, че в съответствие с решение на Народното събрание служебното правителство работи за следващ пакет от реална помощ за Украйна, като има яснота с какво допълнително може да допринесе страната ни, съобщиха от МО.

"За боеприпасите имаме намерение да следваме логиката на замяна и по този начин да опресняваме своите запаси. Нашата индустрия работи на пълни обороти, особено производителите на боеприпаси. Увеличаваме смените на работа, нашата военна индустрия извършва търговска дейност и с други страни, не само за Украйна", посочи министър Запрянов.

"Помощта за Украйна никога не е била задължителна, тя е суверенно право на всяка държава", уточни министър Запрянов и допълни, че голяма част от съюзниците в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към Алианса.

"НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска този конфликт да ескалира, а иска справедлив мир - това означава Украйна да защити своята територия", коментира министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от Политика
Георги Свиленски ще е шеф на парламентарната група на БСП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
23
 
2
 
! Отговори
Оръжие за украйна преди 2 седмици
До пълния разгром на пълчищата путинови
186
3
 
4
 
! Отговори
Феминистът. преди 2 седмици
Няма такава колония, която да има право с пряк вот да определя управляващите в парламента на "владеещата я метрополия". А ако не сте участвали в изборите за Европейски парламент и продължавате да робувате на опорките си, това си е ваш проблем.
185
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
защо не остана Тагарев, толкова беше всеотдаен
184
0
 
9
 
! Отговори
на снимката преди 2 седмици
не му виждам зъбите
183
2
 
27
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 2 седмици
В Словакия такива служебни предатели сега ги съдят за това , че са давали на Украйна без да имат правомощия! А дано поне и ние да имаме тази възможност, но май сме по-зависима колония и от тях!
182
8
 
1
 
! Отговори
Феминистът. преди 2 седмици
Дори ще пожелая още нещо хубаво на страната си - да се сдобие с тактическо ядрено оръжие под българско командване. Ядреното оръжие с ясно декларирана политическа и военна решимост за неговото използване е най-сигурният гарант на мира и нашата независимост. Ще имаме нужда от високо професионални военни, като запазим благоприличието да не въвеждане кръвния данък наборно робство спрямо чужди деца. Дори от голяма армия няма нужда.
181
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
300х са русофилите в България. Толкова
180
15
 
1
 
! Отговори
Стратосферов преди 2 седмици
Да предадем всичкото оръжие, според мунджо радеф като няма оръжие няма и война. Като сме Без оръжие кой ще воюва с нас? И ето така няма да дадем жертви. Което за мунджо е най-важното.
179
7
 
5
 
! Отговори
Феминистът. преди 2 седмици
Българската военна промишленост работи на пълни обороти, се казва. Много добре, отличен резултат. Търговията със смърт е ужасно доходно нещо, по-доходно дори и от търговията с наркотици. При това и напълно законна. А ако някои искат да се избиват, да се избиват колкото си искат. Северна Корея, Иран и отчасти Китай дават оръжие на Русия, а ние заедно с други страни - на Украйна. Двете страни се избиват до крак, а ние печелим парички. Украйна, Русия, нищо лично само бизнес.
178
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чакай чакай, в мирно време сега имаме 12 хиляди войника носещи оръжие, всичко друго е обслужващ персонал. Това оръжие е запас ако трябва да се въоръжи 500 хиляди при нападение. Какво излишно какви пет лева, м? Терашат складовете и подаряват. Безсрамник, да не би баща ти да го е плащал. Ако се налага ще го даваш под формата на кредит като американеца.
177
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този дедо да не е купувал въоръжението на БНА от заплатата си та да го дарява на Украйна? Купувано е с парите на българите, а огромната част от тях не желаят да се дарява на украйнската хунта.
176
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Такива заслужават да ги опаковат в украинско, американско и там, който пред, което посолство се е кланял знаме и в сандък за оръжия надлежно затворен директна пратка за Украйна пер авион.
175
3
 
4
 
! Отговори
Атомчо преди 2 седмици
Няма проблеми, за България и една пооо- мъничка атомна бомба ще свърши работа.
174
0
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Да се изпрати всичко излишно,министерство на отбраната, МВР, ДАНС, КЕВР и други излишни
173
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пратете им белите байраци. Обрага ни до шушка за без пари. ***, подаряващи държавната собственост
172
1
 
10
 
! Отговори
георги преди 2 седмици
Да ти приседне Ракообразно -знаеш,че от вътре те яде дано да е по-бързо
171
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
и тоя миришещ на земя подсигури внуците
170
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От избирателната активност е очевидно, че най-излишното според народа са управниците ни. Тях кога ще ги изпратим? И каква е тази техника, която ни е излишна, а на Украйна не и е? Мръсни дyпeдавци!
169
25
 
1
 
! Отговори
Дърти Мъдев преди 2 седмици
Последните санкции на щатите стегнаха примката около топките на nиздин и вече не само го стяга ами и го боли. Още едно по силно дръпване и топките му ще тупнат на земята и ще станат храна за кучето му.
168
0
 
23
 
! Отговори
Тодор Тагарев преди 2 седмици
Искам да знаете, че този е натегач като мен. Бил е член на БКП за да се издигне, а след това е учил в съветската академия "Будьони" в тогавашния Ленинград. Естествено, след 1991г ние всички се пребоядисахме и ориентирахме.