Бившият ПР на БСП: Грешките на Нинова бяха много

Надявам се партията да направи задълбочен анализ, казва Бояна Бозаджиева
18 юни 2024 21:20, Нели Христова
50
Бившият ПР на БСП: Грешките на Нинова бяха много
Снимка: БГНЕС

Не може да се отрече, че след като стана председател в първите години Корнелия Нинова имаше силен импулс, имаше своето значимо място. На изборите през 2017 г. БСП беше само на 3% от ГЕРБ. Тоест това беше партия с голямо влияние, с послания, с автентичност. По-късно се случи това, което се случва в големите партии – напрежението отвътре, прекият избор за председател... В един момент се оказа, че демокрацията не е толкова удобна за ръководството на партията и тогава започнаха проблемите. Това обясни в интервю за NOVA NEWS бившият пиар на БСП Бояна Бозаджиева.

На въпрос къде точно сбърка Нинова, за да донесе толкова имиджова щета за БСП и отлив на избиратели, Бозаджиева посочи, че "грешките са били много".

Надявам се партията да направи задълбочен анализ. Имаше пренебрегване на хора, недобра преценка... Само с един ход Нинова загуби своята автентичност (става дума за решението на Пленума на БСП Калоян Методиев да не бъде част от ПГ на социалистите в новия парламент), а темата за автентичността и идентичността винаги е била много чувствителна за хората в БСП, добави тя.

За нуждата от голямо ляво обединение Бояна Бозаджиева смята, че това би бил умел ход и апелира да се предприемат стъпки и разговори в тази посока, тъй като по думите ѝ подобна заявка се посреща с одобрение от левите хора в България.

Би трябвало да се вдигне лява вълна, защото ние сме най-бедната страна в ЕС. Има поле за много леви послания. На БСП и на лявото им предстоят тежки анализи и изводи, с които да заздравят това политическо пространство, посочи още тя.

Относно кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание пиар експертът поясни, че не е останала изненадана от избора на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Рая Назарян е от новите лица на ГЕРБ, юрист по образование. Това е още един жест от ръководството на ГЕРБ, че са чули избирателите си. Политиката има нужда от промяна – както в партиите, така и сред лицата, отбеляза Бозаджиева.

Що се отнася до „Има такъв народ“, според нея от формацията на Слави Трифонов са наясно, че ключът за съставяне на правителство е у тях.

На последен въпрос за отказа на БСП да се явят на разговори с ГЕРБ, Бояна Бозаджиева отговори, че вътрешнополитическата ситуация в социалистическата партия е предопределила този ход на въздържание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Избори 2024
ПП-ДБ няма да издигат свой кандидат за председател на НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да върнат откраднатото първо трябва да се гласува, а не даде оставя властта на крадците.
42
1
 
1
 
! Отговори
ЩЕ преди 1 седмица
ГЛАСУВАМЕ КОГАТО ВСИЧКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА ВЪРНАТ ОТКРАДНАТОТО
41
1
 
3
 
! Отговори
голям политик е преди 1 седмица
Това,което тя направи,просто не виждам кой друг ще го направи!Да превърнеш най-силната партия БСП в минатюрна провинциална партийка се иска ум!И то голям!Задачата поставена от ДС беше изпълнена блестящо!Сега всички комунисти са в Герб,ДПС,ППДБ и т.н.И всички са демократи!Голямото пране завърши!Като нищо ще получи още един хотел,заслужи си го!
40
3
 
4
 
! Отговори
ООООХ... преди 1 седмица
ЗАЩО КАГАТО НЕ СА ВЕЧЕ ПОКРАЙ НИНОВА ХОДЯТ И ЛАЯТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ТАЗИ Я ВИЖДАМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ КАКВО Е НАПРАВИЛА ЗА БСП И НИНОВА ДО СЕГА КОЙТО ВИЖДАМ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ГОВОРИ ПРОТИВ НИНОВА НЕ МОЖЕ ДА ЗАСТАНЕ НА МАЛКИЯ И ПРЪСТ ПРОСТО НЕ СТАВАТ НИНОВА НЯМА ГРЕШКА ЗНАЕЩА ЖЕНА НАУЧЕТЕ ПОНЕ НЕЩО ОТ НЕЯ
39
1
 
0
 
! Отговори
много интересно преди 1 седмица
До Анонимен 35 И къде го виждаш този "бунтуващ"се народ!?С новите коли всяка събота на границата с Гърция,така ли!?Ако е така,аз съм най-големия бунтар!Миналия месец си купих едно къще на Самотраки!За смешните 30,000 евро!А местните,много хубави хора,ми показаха как се прави вкусно ярешко месо!Вече сме цял квартал "бунтари"!И голямо "бунтуване "пада!!!:)))
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грешните са вашите есета г-це...
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-голямата грешка на Нинова беше, че не рекламираше живота на сина й в Щатите и парите които праща за българските пенсионери. Това, че не е взривил църква или синегога историята ще реши дали е плюс или има отрицателен знак. Не знам защо я махат! Та тя свърши това, което толкова партии се опитваха с години. Жалко, че не можа да занули нещата (под 4%)!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП в европарламента са част от партийна група, която е втора по размер, подкрепя миграцията и LGBT изпълненията. Нинова едно приказва, а нейните друго гласуват. Висш популизъм.
35
1
 
3
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Абе вие сте нередовни бе...тая колко години помага на ГЕРБ и колко гласа си заминаха от БСП.но тя МРАЗИ БОЙКО и какво от това,нея кой толкова я обича или чакте да се пенсионира като баба Цола......
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Столетницата се гърчи в предсмъртни мъки. Ще и спрат и кеш потока .
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова трябва веднага да бъде разследвана и да се види има ли хотел за 20 милона евро и ако е вярно да се конфискува в полза на държавата .Докато политиците не започнат да връщат откраднатото , народа ше се бунтува .
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ква е таз к.ифла Бозаджиева :)))
31
7
 
1
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 седмица
Благодарение на участието на БСП в правителството на ПП-ДБ-БСП-ИТН имаме безплатни детски градини. Във всички държави се подкрепят младите семейства. Но Бойко и ГЕРБ не се сетиха за това три мандата. Ама БСП не била лява партия, така ли тролчета?
30
1
 
2
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 седмица
До Анонимен 29: Корнелия Нинова оттърва БСП от Георги Гергов. А в центъра на Варна още стои дупката, за която Гергов получи от правителството на Бойко 40 милиона левчета. И то за какво: за да мъти водата в БСП. Но Корнелия го изрита по късата процедура.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корнелия си позволи да се опълчи на рундьо. Фатална грешка.
28
5
 
1
 
! Отговори
Стара партенка преди 1 седмица
До Анонимен 21: Продажба на оръжие за Украйна? Е, това вече - не. По времето когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката нито един патрон не е заминал с неин подпис към Украйна. Към други държави да, но към Украйна - не. Много я п'люха за това всички слуги на евроатлантизма. Изнасяли са оръжие за Полша, които сигурно са го препращали в Украйна, но България и Корнелия Нинова по-специално не са можели да забранят износ към Полша. На какво основание? Ако Полша го е изнасяла, тя си отговаря
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С една дума - измекярите в БСП фалираха БСП. Колко от тях станаха капиталисти?През последните години в устата на БСП беха само социално слабите - но кои са те. За работническата класа в болшинството си на минималната заплата нито дума. След дълги пресмятания малко вдигнаха пенсиите на тези осигурявали на реалната заплата, старите пенсии, но това не направи тези пенсионери по богати .БСП се превърна в партия на едрият капитал за съжаление.
26
7
 
2
 
! Отговори
Напротив преди 1 седмица
До РОМКАТА НИНОВА: За демографската криза БСП е говорила не веднъж. Но Бойко и през трите си мандата си правеше оглушки. За него беше по-важно да го показват как реже ленти на пътища, които след това се оказа че са с 30% по-малко асфалт.
25
1
 
4
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Е вие спахте и само взимахте заплата ли.. ПР..
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
при всичките си действия се е водила изцяло от лични симпатии и мотиви - особено гражданските квоти, 10 души от тези квоти напуснаха парламентарната група на БСП и си създадоха група, а всички бяха спуснати от нинова като водачи на листи въпреки съпротивата на местните организации, повишението на пенсиите, с което си хвали, тя повиши собствената си бъдеща пенсия до нивото почти на депутатска заплата - 3400 лева, почти два пъти, а на останалите 10%