Бившият ПР на БСП: Грешките на Нинова бяха много

Надявам се партията да направи задълбочен анализ, казва Бояна Бозаджиева
18 юни 2024 21:20, Нели Христова
50
Бившият ПР на БСП: Грешките на Нинова бяха много
Снимка: БГНЕС

Не може да се отрече, че след като стана председател в първите години Корнелия Нинова имаше силен импулс, имаше своето значимо място. На изборите през 2017 г. БСП беше само на 3% от ГЕРБ. Тоест това беше партия с голямо влияние, с послания, с автентичност. По-късно се случи това, което се случва в големите партии – напрежението отвътре, прекият избор за председател... В един момент се оказа, че демокрацията не е толкова удобна за ръководството на партията и тогава започнаха проблемите. Това обясни в интервю за NOVA NEWS бившият пиар на БСП Бояна Бозаджиева.

На въпрос къде точно сбърка Нинова, за да донесе толкова имиджова щета за БСП и отлив на избиратели, Бозаджиева посочи, че "грешките са били много".

Надявам се партията да направи задълбочен анализ. Имаше пренебрегване на хора, недобра преценка... Само с един ход Нинова загуби своята автентичност (става дума за решението на Пленума на БСП Калоян Методиев да не бъде част от ПГ на социалистите в новия парламент), а темата за автентичността и идентичността винаги е била много чувствителна за хората в БСП, добави тя.

За нуждата от голямо ляво обединение Бояна Бозаджиева смята, че това би бил умел ход и апелира да се предприемат стъпки и разговори в тази посока, тъй като по думите ѝ подобна заявка се посреща с одобрение от левите хора в България.

Би трябвало да се вдигне лява вълна, защото ние сме най-бедната страна в ЕС. Има поле за много леви послания. На БСП и на лявото им предстоят тежки анализи и изводи, с които да заздравят това политическо пространство, посочи още тя.

Относно кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание пиар експертът поясни, че не е останала изненадана от избора на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Рая Назарян е от новите лица на ГЕРБ, юрист по образование. Това е още един жест от ръководството на ГЕРБ, че са чули избирателите си. Политиката има нужда от промяна – както в партиите, така и сред лицата, отбеляза Бозаджиева.

Що се отнася до „Има такъв народ“, според нея от формацията на Слави Трифонов са наясно, че ключът за съставяне на правителство е у тях.

На последен въпрос за отказа на БСП да се явят на разговори с ГЕРБ, Бояна Бозаджиева отговори, че вътрешнополитическата ситуация в социалистическата партия е предопределила този ход на въздържание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Избори 2024
ПП-ДБ няма да издигат свой кандидат за председател на НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грешките на Нинова били много, може и така да е, а нещо за грешките на Станишев, за грешките на Първанов който създаде АБВ и започна разцеплението на БСП. А за грешките на местните лидери на БСП и бивши кметове на БСП които използваха партията за да си направят волтаици, да си купят ВЕЦ - ве и пр. които забогатя набързо и избегаха от БСП по терлъчки и се наредиха на държавна работа при ГЕРБ.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е нищо, сега ще си хортува с Вреслава :)
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Продажбата на оръжие на Украйна.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова е женския Костов.Много е мразена.Тая жена я разбрах, когато видях Божанков, едно костовистко мафиотче в БСП.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
целта на нинова беше ликвидиране на БСП, дори престанаха да издигат кандидати за кметове, а нинова призоваваше да гласуват за кандидатите на ДБ, успехът в началото се дължи на надеждата, че след Миков не може да дойде по-лош от него, но всъщност стана точно така, дойде ликвидатор
18
0
 
4
 
! Отговори
Бивш съветник в БСП преди 1 седмица
Нинова получаваше много лоши съвети!
17
8
 
7
 
! Отговори
Пak ви kaзвaм преди 1 седмица
Xapecвa ви или не, нa koнrpeca нa БCП-тo, Hинoвa nak шe я избepaт зa вoжg...
16
2
 
9
 
! Отговори
Другари ! БРАВО преди 1 седмица
Партията е оплетена със службогонци и предатели - няма да има промяна ако хората които сега ръководят структурите продължат да го правят ! Изцяло сменете ръководствата ! Младежите сега са двигателя на промяната ! Път на младежта !
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-точно казано, БСП се изчерпи като идеология. Името и идва от "социално", разпределение на блага в обществото. Политически е враг на капитализма. Фалшиво учение, превзело половин Европа след войната. Като всяка лъжа, рухнало набързо. Затова и партиите с такова верую се провалят, както и лидерите им. БСП ще пада още.
14
4
 
0
 
! Отговори
Другари ! БРАВО преди 1 седмица
МЛАДЕЖИТЕ - ТАМ Е ИСТИНАТА ! БРАВО НА МЛАДЕЖИТЕ ! ОТ ТАМ ТРЪГВА ПРОМЯНАТА ! НЕКА СЕГА МЕ ПОСЛУШАТ И ДА ЗАПОЧНАТ ТОВА КОЕТО ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ ПРАВЕХА ! ! ! ! ! ! ЛИЦЕТО ОТ КНИГАТА СЕГА Е ПЪТЯ ! SIM BA ! ! ! ! ! !
13
3
 
8
 
! Отговори
В България няма преди 1 седмица
Леви партии има само про руски , про турски и чисто български хайдути!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази когато е яла кюфтета като ПР не е ревала.
11
3
 
4
 
! Отговори
Другари ! БРАВО преди 1 седмица
Другари ! Сега е време за ПРОМЯНА а не време за ПОДМЯНА ! Нека всички РЪКОВОДСТВА на партията в страната и в чужбина които ПОДКРЕПЯХА Нинова , както и тези другари на РЪКОВОДНИ длъжности които я подкрепяха , а така също и тези които казваха, че тя е най-добрия избор за момента и няма по -правилен вариант - ДА ПОДАДАТ ОСТАВКА !!! ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ ! Не сте по-големи от партията ! Не сте незаменими ! Партията има нужда от възход ! ПОДАЙТЕ ОСТАВКИ И УЧАСТВАЙТЕ ПАК В ИЗБОРА ! БРАВО НА МЛАДЕЖИТЕ!
10
1
 
10
 
! Отговори
от Бузлуджа преди 1 седмица
е като грешките на нинова са много що не я изгонихте бе а подскачахте като пиленца около нея чакайки да ви нахрани ??? тая партия винаги е била съставена от интересчии слепи за реалността интересуващи ги само личното благосъстояние !
9
3
 
13
 
! Отговори
без упойка преди 1 седмица
Всъщност БСП приключи като партия идеологически след Жан при Гоце Първанов.Той просто продаде партията на НАТО и ЕС и осребри 100г история на партията.Днес БСП е партия черупка без организма на масите, която тя защитаваше от богаташите.Но драмата е че днес БСП е партията на богататите олигарси, каква трагедия в историята.То затова и комунизма повече не им и трябва.А това е вече комедия, която Радев разиграва в името на бизнеса - все бесепарски.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
при 7% продължава да вреди на БСП, вкарва в парламента костовиста Калоян Методиев вместо млада жена, която е член на БСП, това не са грешки, това е целенасочена дейност по унищожаване на БСП и тази пиарка през цялото време и е помагала
7
4
 
3
 
! Отговори
От 23-та стая преди 1 седмица
Нинова е поставена там от нейните господари, които са гущерообразни, но с човешки външен вид и са свръхбогати и са концентрирали огромна власт у себе си и се събират всяка сряда в един небостъргач в Лондон за да обсъждат как да унищожат българщината и традиционните ценности и така да отслабят човечеството и да доминират чрез своите слуги от Израел, за да унищожи БСП и така да унищожат традициите, православието и българщината и да заличат историята, а младите да взимат наркотици.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много им е голяма партийната централа на тази партия джудже, да го направят нещо по-полезно, примерно нов немски магазин както е модерно сега, 5 пъти по-ниски заплати и двойни цени вътре!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро и любовницата ли пусна - безплатно е все пак !
4
1
 
6
 
! Отговори
Хората не могат преди 1 седмица
Да забравят тройната коалиция , влезеш ли в открита коалиция с ДПС си политически ***!