Проф. Коларова: Времето работи в полза на ГЕРБ

Партиите след 2020 г. имат силно присъствие в социалните мрежи
19 юни 2024 09:05, Инна Ангелова
28
Проф. Коларова: Времето работи в полза на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Проф. Румяна Коларова сподели, че все още няма нищо договорено и партиите действат по инерция от изборите.

"Борисов твърде много се страхуваше от протести и твърде много се влияеше от корпоративни интереси”, допълни още преподавателят пред БНР. Според нея партиите, появили се след 2020 година считат, че зад тях стоят хората от протестите. Симпатизантите имат голямо присъствие и в социалните мрежи.

В продължение на месеци, дори години по неадекватен начин се интерпретират нагласите, желанията и очакванията на избирателите. Политиците твърде много се съобразяват с предпочитанията на една малка, ограничена група от хора, която обаче има много силно влияние. Дали то се изразява чрез мрежи за корупционно влияние или чрез публично присъствие, няма значение, смята още Коларова.

"Служебното правителство, каквото е, не работи за президента, не работи и за някакъв вид опозиция на ГЕРБ. Ако не може да се постигне работеща формула, колкото по-бързи са следващите избори, толкова по-добре за ГЕРБ."

Проф. Коларова е на мнение, че ДПС и ИТН няма да сформират мнозинство. "ИТН въобще не искат да бъдат наричани "златен пръст".

"Простодушната представа на Кирил Петков, че ще излязат в опозиция, на БСП по същия начин, на "Възраждане" и "Величие" – че оттук нататък ще растат, защото ругаят останалите, няма да сработят. Ако имаме много бързи избори, тяхното присъствие ще бъде унизително по-малко, отколкото е в момента”, допълни Коларова.

Печелившата позиция на ДПС не е да е говорител на всички останали партии и непрекъснато да ги измества, отбеляза проф. Румяна Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: НСГЕРБправителство
Още от Политика
Новите 240 депутати се заклеват днес, ще подкрепят ли Рая Назарян за шеф на НС?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
20
 
! Отговори
Възраждане преди 1 седмица
Тази е открито мотивирана от опг гроб. Няма нужда да й се вярва.
2
5
 
19
 
! Отговори
Тая бабка преди 1 седмица
Пак хвали ГЕРБ,но те вече са пътници.
1
2
 
20
 
! Отговори
КУКУ преди 1 седмица
НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЕДИН "ПРОФЕСОР" ДА НИ СВЕТНЕ С УНИКАЛНИТЕ СИ УМНОСТИ...