US посланикът у нас: Путин не иска преговори

България вече не била лесна мишена за Русия
25 юни 2024 12:19, Александър Попов
395
US посланикът у нас: Путин не иска преговори
Снимка: БГНЕС

Кремъл още утре може да спре войната в Украйна, ако реши, но Путин няма никакво желание да води преговори и иска да продължи агресията в Украйна. Това заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен на днешната кръгла маса на тема "Изграждане на институционална устойчивост срещу зловредното чуждестранно влияние". Организатор на форума е Центърът за изследване на демокрацията.

Това означава, че Украйна ще продължи да се нуждае от нашата подкрепа, и на Европа. Трябва да продължим да работим с нашите съюзници рамо до рамо в усилията да бъдем устойчиви и да може да отговорим на тези предизвикателства, коментира Мертен, цитиран от БТА. Нашите български партньори прекрасно разбират колко е важно да продължим да бъдем обединени и да подкрепяме отбраната на Украйна, добави посланикът.

Благодарение на нашето сътрудничеството с българското правителство и нашите партньори, като Центъра за изследване на демокрацията, Москва разбра, че България сега вече не е лесна мишена, каза още Кенет Мертен.

Посланикът посочи участието на България в мирния план на украинския президент Володимир Зеленски чрез дейността в сферата на енергетиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Кенет Мертен
Още от Политика
Има ли шанс за правителство или отиваме към нови избори?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
12
 
! Отговори
gogo преди 5 дни
Тоя чете ли коментарите? Или Галка му превежда?
316
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 5 дни
А той ги иска?
315
24
 
16
 
! Отговори
блатото ПУТЕЛАНДИЯ преди 5 дни
Безаналоговата Русия с Безаналоговите оръжия се оказа Безаналогово оакана до ушите и Безаналогово презряна и отритната от цивилизования свят.
314
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Войната започна 2014 с преврата от Майдана и сваляне на законния президент на Украйна . От тогава започна и избиването на невинни руси в Донбас , Донецк и други около тези места .7 години Путин ги чака да се опомнят и да спрат с геноцида срещу руси и българи. Не спряха и той нямаше друг вариант освен да освободи русите от украинският геноцид. 2022 той също предлагаше примирие , сега и 2024 също няма кой да го чуе и приеме условията му. Тогава всеки си плаща сметката.
313
5
 
22
 
! Отговори
Благодарим раболепно преди 5 дни
Негово Височество не е необходимо да ни превежда от руски! Дори и да не сме учили руски можем да разбираме какво е казал руския президент, е не винаги дословно, но все пак в голямата част е ясно! Ако миже да ни преведе мърморенето на шефа си от белия дом ще бъде по полезен! Поне за себе си разбирам по някоя дума след някоя друга година пребиваване отвъд океана, ама питам за приятели!
312
4
 
31
 
! Отговори
Идеалист преди 5 дни
Господин Посланик, защо америка винаги залага на компрометирани хора в подопечните ви тетитории, като Борисов, Пеевски, нефелни като Кирчо, Кокорчо и други подобни? От САЩ сме получили през 90 години на миналия век 1 кораб с мухласала царевица. Всико друго е платено много скъпо- самолети, бойни машини за пехотата, адрено гориво, природен газ и т.н. Като сте толкова велики, защо се занимавате с нашия малък народ, какво ви пречи?
311
3
 
22
 
! Отговори
Негър Скиор преди 5 дни
Драги ми Кенет.........дойде в България за да махаш Лукойл, обаче руснаците още Управляват България!!? Абе ти ходиш ли на работа или руснаците ти плащат заплатата!?
310
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Отиде ли си за малко спонтанно у дома посланника значи скоро ще се започне.
309
1
 
8
 
! Отговори
Знаех си аз. преди 5 дни
Намеква ни посланника нещо май . Псохически да се поготвяме .
308
2
 
27
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 дни
В нормалните държави един посланник не се меси в работата на Държавата и не участва във всякакви кръгли маси. Точно участието на този посланник в кръгла маса е " зло-вредното чуждестранно влияние " защото той си позволява да поучава и да дава съвети какво да се прави.
307
3
 
26
 
! Отговори
К преди 5 дни
Този ще ни затрие
306
1
 
22
 
! Отговори
Руч преди 5 дни
Сармат за Козяк, нека, ще...
305
3
 
35
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Преговори се водят с коректни партньори,които държат на думата си.Понеже ЕС и САЩ не са такива и във всеки момент са готови да потъпчат всякакви договорености,оръжията ще говорят до официалното подписване на договорите за прекратяване на конфликта,който САЩ и НАТО провокираха.Позицията на руското ръководство е логична и правилна.Никакви устни,временни "залъгалки".
304
2
 
12
 
! Отговори
Юлиян до сата-та преди 5 дни
Каквото и системи да сложиш,"прильотът"ти е вързан в кърпа.Ами по-добре стой настрана и чукай на дърво(може и по главата си),защото"хвръкне ли "Кинжалът"...
303
17
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 дни
Разбира се, че България трябва да разположи трикоординатни радари с фазирана антенна решетка и електронно сканиране, например на Обзор и Калиакра, с ПРО батареи на Емине и Шабла, за защита от рузките палавници.
302
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 дни
Новия губернатор-парашутист на БълХаRия, made in посолстФото..Ведна се започва с подготовка за поредната патологична, пещерна русофобска кампания, разбира се..! Понеже няма по-належащи проблеми в странта..?!
301
15
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 дни
Путин не е казал, че иска преговори. Путин постави условия. Не е казал, че тези условия може да се обсъждат. Не каза, че има възможност за пазарлък, че може да се откаже от нещо. Така че Негово Превъзходителство е съвсем прав.
300
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Къде си бе, Мики Маус Антикопейкин, мише , даже мирише.
299
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това е специална воен. операция, Мертенчо, Русия иска да създаде буфер зона от Нато. Хиените от Нато, се въртят и връгоравлят около хапката.
298
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този посланик се излага като кифладжия.Не е следил новините.Зеленски е забранил с укаь мирните преговори,а и вече му изтече мандата.Путин си каза,че е готов за преговори на базата на Истанбулските преговори,които бяха в началото на войната.Всичко това можеше отдавна да е приключило,но Борис Джонсън пуши джойнт преди срещата и на дрогирана глава спря преговорите.Пропаднала работа...едни наркомани решиха съдбата на милиони и загинаха преколано много невинни!