Кабинетът предложи: Радев да води делегацията ни пред НАТО

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон
27 юни 2024 14:55, Нели Христова
124
Кабинетът предложи: Радев да води делегацията ни пред НАТО
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участието на България в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО. Тя ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, САЩ, съобщи правителствената пресслужба.

Позициите не са публикувани, а приложенията са само за служебно ползване. Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата и съобразно хода на дискусията да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата.

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и премиер, в нея са включени министърът на отбраната, началникът на отбраната, постоянният представител на България в НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
11
 
! Отговори
Рендето преди 4 дни
Радев поне ще отстоява Българските интереси, за разлика от Центаджиите!!!
42
4
 
7
 
! Отговори
До Българин преди 4 дни
Руснаците блъскат украинците като шкембе в дувар.Русия печели войната безусловно. Усещам как се се гърчиш от злоба зад клавиатурата.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А мен включили ли са ме в пътуването?
40
1
 
4
 
! Отговори
Чичо САМ преди 4 дни
Васалите от колониите отиват да "ударят по едно чело" на американският килим))))--там се влиза наведен -и се излиза още по наведен))--Корейският рапър явно мисли да участва във войната с Украйна -което си е вече притеснително ако е вярно
39
6
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 4 дни
Единственият реален и умерен политик.
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Позор...
37
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 4 дни
Може и Главаначев да ходи, ама да не си прави илюзиите, че мен ще могат да ме ловят за мобилизация така както ловят онези нeщacтници в Украйна. Главаначев и подобни да си налягат парцалите защото техните имоти и коли също могат да горят колкото луксозни да са, а те няма да може да си скрият децата/внуците в чужбина от народната любов.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Спокойно Путинофили,ДПС е проруска бизнес корпорация.
35
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 4 дни
Ей, много си обратно на острото! Знаел малко разговорен английски! В щатите е учил, радиообменът при полети се води на английски, стотици срещи с американци и англичани е имал и със сигурност не е викал конграчулейшън. Ама ти и последното толкова знаеш! Аман от дървени философи, дет Сичко си знаят по рождение!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да не му направят като на Цар Борис 3. Американците избиха бая народ.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
28, мислиш ли че главчев може да направи нещо, което не е одобрено или даже наредено от борисов
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Слугите на Нато отиват, американските агенти
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 27, за пеевски САЩ са мираж в пустинята, че и западна Европа
30
9
 
3
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 4 дни
ЖАЛКИ СЪЩЕСТВА,НО НИЕ СМЕ ВИНОВНИ,ЧЕ ГИ ТЪРПИМ ! БЕЗГЛАВЧЕВ И РУСКИ АГЕНТ=УНИЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
борисов каза, че ако той бил премиер щял да изпрати президента, защото е главнокомандващ, против беше пеевски, но той не е на себе си, да загубиш стотици милиони с един подпис на американския президент, все още се надява на чудо
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Персоните на най-висока държавна длъжност в България проявяват липса на елементарно приличие, когато не изразяват съпричстност при масови терористични актове. Имаше обстрел с касвтъчни американски боеприпаси на плаж в Севастопол, там няма никакви военни обекти. Всички "вкупом съгрешиха", правейки си на ни чул, ни видял.между другото, безпилотникът разузнавач, който насочва ракетите към мирните граждани, монава през България, Б-я също е обект на непрекъснат шпионаж и реална заплаха от него.
27
0
 
11
 
! Отговори
Живко Ролекса преди 4 дни
Докато общественото внимание се отклонява с незначителни въпроси като това кой щял да ходи и коя нямало да ходи на някаква си там среща на НАТО, Турция и петата и колона ДПС пълзящо превземат държавата от вътре. Назначени са трима областни управители от турски произход, заслужили активисти на ДПС. Хасково се превръща в турски вилает по подобие на Шумен, където до скоро българите бяха + 70 %, но вече са покорна рая на анадолските тарикати. Новият областен на Търговище дори не знае български.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Евроатлантик Пеевски що го няма в делегацията? Има страх от магнити? Главчев ли ще го представлява?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Големият мъж" от Банкя се сгъна на две пред Радев!
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пратете денко, пътувало му се на пaлячoтo.....хи хи хи