Всеки втори признава: Не би бранил родината с оръжие в ръка

Според мнозина хората не бива да плащат за глупостта на политиците
28 юни 2024 21:30, Красимир Ангелов
937
Всеки втори признава: Не би бранил родината с оръжие в ръка
Снимка: БГНЕС

Младите хора в България да получат базова военна подготовка, която да се провежда от запасняци и резервисти. Подобна идея лансира президентът Румен Радев преди 2 седмици по време на четвъртия национален събор на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

"Преди всяко семейство бе свързано по някакъв начин с армията. Днес това вече не е така", заяви тогава държавният глава.

Още по темата
Думите на президента срещнаха възмущението на председателя на ДПС Делян Пеевски, който отсече, че младежите на България няма да ходят в задължителна казарма.

"Буди тревога, че в дните до конституиране на новия парламент и старта на преговори за съставяне на редовно правителство Радев отново се опитва да насажда страхове и напрежение в обществото, като заговори за мобилизационен резерв и връщане на наборната военна служба“, посочи Пеевски.

В разгара на дискусиите дали трябва да има военно обучение за всички мъже, които не са ходили в казарма, Dnes.bg ви попита: Готови ли сте да защитавате България с оръжие, ако се наложи? В традиционната ни анкета гласуваха точно 3329 души.

Едва 13% от анкетираните декларират, че ако се наложи ще го сторят, защото това е дълг на всеки българин. Други 26% казват, че ще го сторят, но само и единствено ако има пряко нападение срещу България и са категорични, че няма да се бият в подкрепа или за интересите на чужди държави.

На фона на тези цифри цели 45% са категорични, че няма да хванат оръжие, защото настоящите военни конфликти са единствено плод на глупостта и болните амбиции на световните политици и хората не трябва да плащат заради тях.

Други 5% отчитат, че дори и да искат да защитят страната си няма как да го направят, защото нямат дори и елементарна военна подготовка. А 11% от анкетираните са категорични, че просто ще напуснат страната и ще потърсят спокойствие другаде, ако някога се стигне до такъв тежък момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


937
Още от ЕС
Не изпълняваме само един критерий за Еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
798
4
 
21
 
! Отговори
Преходът завършва преди 3 дни
Реставрацията на капитализма в България доведе естествено до нова национална катастрофа - спасението за върхушката е във война, както бе в Царство България преди 9 септември. Пет войни, три национални катастрофи и на края Народен съд - изключително с леки присъди, затова сега му берем плодовете.
797
1
 
20
 
! Отговори
Родината е мащеха преди 3 дни
За младите българи, но изключително щедра за върхушката - от олигарси, политици, съдии, прокурори, депутати, корупционери от всякакъв калибър до бандити, *** и пр. отпадъци на обществото
796
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До шмatka 809. Той казва, че няма да се сражава, но никой няма да го пита ако се стигне до там.
795
1
 
21
 
! Отговори
шмatka преди 3 дни
От 89г насам много са изпуснатите бримки,които водят до разплитане на чорапа! Така,че и с анкети и без анкети е ясно като бял ден -народът няма как да се сражава за разни мазни и дебели селски простаци и хитреци ,които денонощно крадат от труда му!Не чакайте бедния да пази богатия - класовата борба и да не я признавате -върви с пълна сила в света!
794
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Гумения пак не е в час. А тези резервисти и запасни, кога ще преминат първи преподготовка? Кога ще си опреснят знанията, за да преподават? И защо ще им се прехвърля отговорност? Дайте да дадем, а? Така ли бе гнусар?
793
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЛИГОБЕТИИТЕ ДЕТ ДРАСКАТ ТУК ЩО НЕ ОТИВАТ НА ФРОНТА ТО НЕЕ ДА НОСИШ ГЕЙ БАЙРЯК И ДА МУ СТИСКАШ ДРЪЖКАТА
792
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Цанов разказва за сциентолозите от Исторически Парк. Разкри че Ивелин Михайлов е сциентолог! https://youtu.be/FsnLtfyCzFc?feature=sharedEто и филм за тайната служба на сциентолозите (ОSA):https://youtu.be/m4tiXRSWBa0?feature=shared
791
0
 
30
 
! Отговори
Ееее преди 3 дни
Да пазим на некой сараите, на друг ламборджинита, да залегатм под куршумите докато тия си връткат какичките, вие вервате ли го това да стане, а?
790
0
 
4
 
! Отговори
Шогун преди 3 дни
До Харакировза да има кой да ги погребва после.
789
1
 
8
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 дни
Споко ще има само бум и светлина нема да трае много. Ядрената война ще е тотална ако има такава. Доктрината е ако някой изтреля една ракета, другия да изтреля всички за да порази тотално врага за да не отговори. Така ако има ядрена атака ще е тотална за да не отговори другия това значи едно 5000 хиляди ядрени оръжия на веднъж. В Хирошима беше друго само едните имаха технологията...
788
1
 
8
 
! Отговори
Харакиров преди 3 дни
Защо само мъжете трябва да минават военна подготовка?
787
1
 
26
 
! Отговори
Йокин преди 3 дни
Ще браня страната,АКО В ПЪРВИЯТ РЕД ОКОПИ,СА 240ях,ХРАНТУТНИКА!!!
786
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Аз бих участвал в партизански отряд против НАТО и българското правителство.
785
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
кофелетата на порко и наложниците му и неговите ортаци да си пазят вилаета.
784
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Кой пръв че бега - патриоти и военолюбци. Самолетите че съберат ли всичките.:))
783
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Няма как да се брани държавата на двата домуса - Буци и Гуци!
782
14
 
9
 
! Отговори
Куку преди 3 дни
Разбира се,готови сме да подарим България на Руската сатрапия,убииствата на политици и недоволни ще стане нормално,войни със съседите,всички ще работят за армията и полицията,няма почивки в Гърция,няма интернет и фейсбук!С една дума ще настъпи прекрасен живот!
781
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
С кого и за какво че се биете, има платени и НАТО, останалите, след като не са при платените, значи не щат служби и войни, даже и за пари, ЕС е мирен съюз.:))
780
2
 
29
 
! Отговори
Нали преди 3 дни
За кого да се бия? За Пеевски ли за Борисов ли или за Кирчо и Ленка? А зад тях стоят алчните глобалисти и колонизатори от САЩ и за тях ли. Каквото и да направят днешните управници то не е в полза на България и народа и така че нека те водят своите си войни аз не желая.
779
1
 
8
 
! Отговори
До 784 за кафеварка- преди 3 дни
--във чужбина не знам дали съм ходил НО със колите беше много трудно ! А сега какво ще кажеш ка то има коли за всеки да не ти стана БАЙДЪН нещо ??? Аз също смятам че едно време беше дивотия едни дънки не моожеш си купи, НО това тук пък нищо общо няма със немската демокрация това е бойковска демокрация за едни милиони за другите нямало пари и т.н.т. може и мутродемокрация да се нарече -грабежодемокрация ЯД ме е че парите от грабежите им са пред очите ми във хотели навсякъде- всяка мутра бивша