Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка

ГЕРБ няма да участва повече в преговори, отсече лидерът на партията
4 юли 2024 10:05, Нели Христова
132
Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка
Снимка: БГНЕС

"Комбинацията Борисов и Пеевски след вчера рухна. След мощните ви репортажи за "Величие", дни наред как някой ги плаши, ще ги напазарува, как с трикове щели да направят правителство на Борисов, всичко ви рухна вчера. Показаха си всички новите лица - показаха лидера на новата сглобка Костадин Костадинов, Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как той се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов"

Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
"Много по-рано, преди да тръгнат процесите в ДПС, аз казах, че няма да подкрепя втория мандат. Казах, че ще има само правителство на ГЕРБ-СДС, защото това го дължим на нашите избиратели. Нямаше от другата страна един Борисов сега, какъвто бях аз. Нямаше го, за съжаление, и човекът, който направи сглобката - Алексей. Той направи сглобката в манастира. Кога съм го крил това аз", запита той.

"Петков и Пеевски бяха ежедневно заедно. Те бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Пеевски и Христо Иванов бяха всеки ден заедно. Атанасов и Пеевски също. Няма да ви позволя да връзвате две имена, само за да ви оживеят плакатите или билбордовете, защото не е истина и не е честно. Когато говорите за яловост, което ме жегна, искам да знаете, че този кабинет се наричаше Габриел-Денков. Помните ли водещата роля на депутатите от ГЕРБ-СДС? Защо се правим, че не помним това и едва ли не майсторлъкът на колегата Денков е направил правителство? Не, майсторлъкът на друг човек направи правителство", подчерта той.

Запитан това означава ли, че ще остави другите формации да преговарят и той ще гледа отстрани, каза: "Да, разбира се. Няма да участваме повече в преговорите и това го казахме ясно на всички. Когато вчера излязох на трибуната на парламента да ги призова, да се вразумят, да знаят какво правят, те тогава нищо не направиха. Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, просто ние бяхме отговорни. Дори големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата. Големият компромис да не се предлагам аз за премиер, и да им отговоря - правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам".

Лидерът на ГЕРБ каза още, че няма да предлага промяна в избирателната система, защото според него "за малките партии тя е идеална".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 3 месеца
ПРЕДИ СЕ ДРАЗНЕХ НА ВИНЕТУ, НО ПОСЛЕ ОСЪЗНАХ, ЧЕ КОЙТО И ДА Е, БИВА КОМАНДВАН И ВЕРБУВАН ОТ ЧУЖДИ СЛУЖБИ! НЯМА КАК МАЛКА И БЕДНА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТВЪН И ДА ИМА СОБСТВЕНА ПОЛИТИКА!
39
1
 
22
 
! Отговори
До 29 преди 3 месеца
Информацията ти е стара.Къщата в Барселона,както и бутика одавна са продадени и сега миската живее в луксозен имот в Истанбул.За да му е по-близо на таткото да си наглежда отрочето.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата създаде невъобразима атмосфера на корупция, във вече прогнилата от комунистическо управление държава, през която се просмука Дебелян
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямате ли други експерти по икономическа сигурност освен Алексей Петров? Кой иска да прави ала-бала с американското посолство? Желаещи?
36
2
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
Няма вече и танкове бацеИ бетеерите свьршиха -харизахте ги в украйнаПетър младенов поне можеше да разчита на тях
35
1
 
9
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 3 месеца
Прав е ! Няма го Трактора.Записите му (на съюзници и врагове )удобно чакат пускане в удобен момент !
34
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
Пак ли "Аз съм прoст и вие сте прoсти"? :):):)
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата защо не подава оставка като лидер на ГЕРБ-ДПС след толкова много провали? Само Христо Иванов си подаде оставката достойно
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, процентите от изборите показват кой на кого колко вярва, ще го покажат и на следващите избори.
31
0
 
10
 
! Отговори
хайде достатъчно преди 3 месеца
какво още дирите по медиите, малко ли ни занимавахте, та и афтърпарти ще слушаме, и оправдания
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Докато беше гл.секретар на МВР,140 лица от ъндърграунда дадоха фира,много от тях бивши твои авери.Дали и Алексей Петров не ги последва в отвъдното по нечия поръчка?
29
0
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Добре , че от яд - че няма да управлява пак еднолично не е казал крилатата фразаДа дойдат танковете
28
1
 
20
 
! Отговори
Гедер преди 3 месеца
Стига рева бе Банкянски , отивай в Барселона Мис Бикини да те утеши и да видиш дъщеря си , която е на възрастта на внуците ти.
27
3
 
18
 
! Отговори
Руски тертипи преди 3 месеца
Всеки един нормален човек, след толкова много провали, би си подал оставката. Но за Борисов явно властта е на всяка цена. Дори на цената на политически кризи и какво ли още не - може би дори и на гражданска война? Комунистите бяха по същия начин - не помните ли Петър Младенов, който не искаше да сдава властта и даже призова "Танковете да дойдат" срещу народа, който не го подкрепя. Борисович е АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ СЛУЧАЙ. Вижте Макрон - само се загатна, че вече няма авторитет и веднага насрочи избори.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Госпожа Габриел трябва да вкара това прасе колкото си може по бързо в затвора на ЦРУ
25
1
 
12
 
! Отговори
Сега преди 3 месеца
Много в тебе имаха надежда която ти така преигра че въобще медиите да не те отразяват.До тука си ,гледай и от герб да ни ти извъртят номера с дпсето
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами с една прочетена книга, без знание на чужди езици и това образование толкова си може. Само с галене по главата от папите не може да се налее нищо...
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А дали ти не си причината да го няма Алексей Петров?
22
1
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Сьден за рекет , прави правителство и бойко се жалва , че го няма да сглоби кабинетВ шенген никога - даже сме кьсметлии , че не ни изхвьрлиха от - ес , за сега
21
1
 
15
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
И то какво се прави на интересен, в черния списък на сърбите е, ходи с по 30 човека охрана.